Kto polecila? Ten sam wet, ktory nakazał dawac steryd

tak, ta sama (z Białobrzeskiej)

a co innego,mniej toksycznego, zmniejszyłoby parcie na pęcherz?
Moderator: Moderatorzy
tabo10 pisze:taizu pisze:Kto polecila? Ten sam wet, ktory nakazał dawac steryd?
tak, ta sama [...] a co innego,mniej toksycznego, zmniejszyłoby parcie na pęcherz?
tabo10 pisze:No Spa jest podawana,ale średnio pomaga.
Jak się stosuje wyciąg z żurawiny, gdzie jest dostępny,czy kot to przełknie?
Marea pisze:Pisałam tu w wakacje o podejrzeniu początków niewydolności nerek u mojego 3 letniego kocurka...
W połowie października pojechaliśmy do weta naszego, bo nasiliły się wymioty i posikiwanie. Wymiotował już praktycznie codziennie...
Podwyższona Crea, mocznik ponad granicą normy, nieznacznie, przy normie do 36 jednostek, jego wynik to 39, dostaliśmy Lespewet i zalecono 2 tyg podawania, po czym powtarzamy badanie. Już po 2ch dniach podawania wymioty ustąpiły całkowicie, posikiwania koniec, choć wcześniej posikiwanie było nieregularne...kocur jakby weselszy, apetyt jakby większy...
Dziś powtórzyliśmy badanie.
Potas w normie, Crea wyżej lekko anieżeli była wcześniej, mocznik bez zmian! choć ewidentnie widzę że kocur miewa się lepiej...
Wet zalecił nam Lespewet 2 x dziennie przez kolejne 3-4 tyg, + karma nerkowa jako główna dieta...i robimy USG celem zdiagnozowania bądź wykluczenia wady wrodzonej, typu wielotorbielowatość !? nerek, pobierzemy też mocz do badania...
Wet to jeden z najlepszych i doświadczonych weterynarzy w trómieście, polecany przez zaprawione w boju kociary.
Wspomniałam mu o Waszych sugestiach i nie tylko waszych o pełnym badaniu moczu włącznie z posiewem itp itd, dopytywał o szczegóły, ale jak powiedział wg niego przy stwierdzonej zaawansowanej niewydolności badanie moczu i owszem celem śledzenia zmian, w przypadku tak wstępnej niewydolności/wady te wszytskie badanie wg niego nie wniosą wg niego aż ta wiele....
Miałam ochotę podzielić się tym z Wami, bardziej doświadczonymi w bojach..i liczę na ewentualne sugestie...
Wetowi obiecałam wydrukować zalecenia co do badania moczu zalecane przez doświadczone nerkowo "kociary"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości