Prawnik potrzebny

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2012 14:23 Re: Prawnik potrzebny

Z ich strony www "Kim jesteśmy"

Apostołowie Opinii to agencja ochrony wizerunku w Internecie, w której skład wchodzą m.in. najlepsi prawnicy, którzy dołożą wszelkich starań, aby osoba, której dobra osobiste zostały naruszone na Twoim forum, uzyskała całkowitą rekompensatę za poniesione szkody. W jej skład wchodzi również kilku dobrych informatyków, którzy dołożą wszelkich starań, aby dostarczyć informacji osobie pokrzywdzonej, gdzie dokładnie znajduję się Twój serwer.

Apostołowie Opinii to projekt, który monitoruje poziom agresji w Internecie,
Apostołowie Opinii prowadzą działność całkowicie zgodną z prawem,
Apostołowie Opinii zbierają informacje dotyczące forów, serwisów społecznościowych, blogów, które naruszają prawo w zakresie ochrony wizerunku,
Apostołowie Opinii monitorują sieć i gwaratują swoim Klientom blyskawiczną reakcję na ewentualne próby naruszenia ich wizerunku,

Apostołowie Opinii przeciwdziałają wszystkim próbą naruszenia wizerunku w Internecie,
Apostołowie Opinii dbają, aby każdy miał prawo do ochrony swojego wizerunku w Internecie.

Zastanawiam się czy to zgodne z prawem konstytucyjnym i prawami człowieka o "wolności wypowiedzi (wolności słowa) . Takie prawo gwarantuje nam Konstytucja i m.in. Europejska konwencja praw człowieka .
To co "apostołowie" oferują to zwyczajna cenzura :/, która w Polsce została zniesiona po zmianach ustrojowych w 1990 r. w wyniku przyjęcia ustawy z dnia 11 kwietnia 1990 r. o uchyleniu ustawy o kontroli publikacji i widowisk, zniesieniu organów tej kontroli .
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pt lis 30, 2012 14:37 Re: Prawnik potrzebny

czy oni się przedstawiają? :mrgreen:
witamy, tu Apostołowie
jesteśmy projektem

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lis 30, 2012 14:47 Re: Prawnik potrzebny

Patmol pisze:czy oni się przedstawiają? :mrgreen:
witamy, tu Apostołowie
jesteśmy projektem

:wink: Swoje pytania umieściłam na ich stronie na FB

https://www.facebook.com/pages/Aposto%C ... 95?fref=ts

danunka

Post » Pt lis 30, 2012 14:55 Re: Prawnik potrzebny

W dodatku nazwa tego "projektu" jest pleonazmem. Niezgodna jest też z "misją" firmy - bo oni nie oferują głoszenia opinii, tylko ochronę wizerunku, czyli powiedzmy, że jakichś opinii.
Jak powierzyć los swego wizerunku firmie, która z racji samej tylko nazwy sama naraża się na negatywne opinie? :roll:

W dodatku chyba chodziło o poprawienie wizerunku wetów z "Przychodni Pod Brzozą z Rumii", a tak, przez swoje działanie sprawili, że więcej osób zapamięta tę przychodnię - a wszak podejrzewam, że nie o reklamę tu chodziło...

Ja bym na pewno nie skorzystał z ich usług – to znaczy tych „Apostołów”. 8)

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt lis 30, 2012 15:05 Re: Prawnik potrzebny

danunka pisze:Apostołowie Opinii przeciwdziałają wszystkim próbą naruszenia wizerunku w Internecie,

Nie wiem czy oni działają zgodnie z konstytucją ale na pewno działają w niezgodzie z zasadami ortografii :twisted:

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Pt lis 30, 2012 15:09 Re: Prawnik potrzebny

danunka pisze:
Patmol pisze:czy oni się przedstawiają? :mrgreen:
witamy, tu Apostołowie
jesteśmy projektem

:wink: Swoje pytania umieściłam na ich stronie na FB

https://www.facebook.com/pages/Aposto%C ... 95?fref=ts

Fajny link oni wrzucili na swoim Fb:
Postanowiłem działać. Mogłem wynająć jakiegoś studenta, który za 10 groszy od sztuki pisałby pozytywne komentarze. Wiem, że tak się robi. W życiu staram się być jednak uczciwy i nie chciałem tego robić. Zrobiłem co innego. Zatrudniłem studenta, któremu zaprzyjaźniony radca prawny napisał taką ładną formułkę o czynach nieuczciwej konkurencji, pomówieniach i tego typu rzeczach. I student wysyłał to do autorów komentarzy na forach, gdzie dało się wysłać PW. Z każdym tygodniem liczba komentarzy negatywnych malała.
:D

Stąd: http://www.mmgrudziadz.pl/artykul/komen ... czyc-firme.

VVu

Post » Pt lis 30, 2012 15:10 Re: Prawnik potrzebny

bardzo ciekawe, zaznaczam
Aniołowie zdecydowanie nie wiedzą co ich czeka :twisted: :twisted: :twisted:
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Pt lis 30, 2012 15:46 Re: Prawnik potrzebny

Sądzę, że jak się wpisze w Google "Apostołowie Opinii", link do tego wątku jest dość wysoko na liście wyników :kotek:
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt lis 30, 2012 16:12 Re: Prawnik potrzebny

Pytanie do naszych prawników: czy to, co ta firma wypisuje na swojej stronie o „ochronie wizerunku” nie świadczy o tym, że utożsamiają ochronę wizerunku z ochroną dóbr osobistych - co by świadczyło, że nie mają o prawie pojęcia albo tak nie dbają o swój wizerunek, że nie dali sprawdzić swoich marketingowych tekstów nikomu z prawniczym choćby bladym pojęciem?

Dla porównania: http://www.bezpieczniej.pl/wiadomosc-18 ... cie-0.html

VVu

Post » Pt lis 30, 2012 16:18 Re: Prawnik potrzebny

Beliowen pisze:Sądzę, że jak się wpisze w Google "Apostołowie Opinii", link do tego wątku jest dość wysoko na liście wyników :kotek:

Bo za to się dodatkowo płaci :wink: a nie dlatego ,że są tak popularni :twisted:
Jeszcze jedno mnie zastanawia : firmy detektywistyczne ,które dokonują jakiekolwiek czynności detektywistyczne muszą posiadać : licencję na usługi detektywistyczne, oraz wpis do Ewidencji Działalności regulowanej prowadzonej przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji.
Czy projekt "apostołów" ma zezwolenie na wykorzystanie nielegalnie zdobytych informacji ?

Bardzo mi sie "podoba" wpis :
Dzięki odpowiednim narzędziom, ustawodawstwu i prawu jakie obowiązuje zarówno na terenie RP jak i Unii Europejskiej, uzyskujemy od administratora pozytywną informację dot. usunięcia wpisu, który narusza dobre imię firmy X.

zwykłe zastraszanie :?

danunka

Post » Pt lis 30, 2012 16:32 Re: Prawnik potrzebny

A mi się podoba to:
Kod: Zaznacz cały
Apostołowie Opinii dbają, aby każdy miał prawo do ochrony swojego wizerunku w Internecie.

Czyli nie chodzi im, aby każdy miał MOŻLIWOŚĆ ochrony swego wizerunku (choć pewnie miało tu chodzić o dobra osobiste raczej), ale PRAWO. Inaczej mówiąc Apostołowie mają ambicje albo tworzenia prawa, albo chociaż wpływania na jego kształt. Zatem muszą podejmować działania albo polityczne, albo lobbystyczne. A jeśli tak, to nie jest to, moim zdaniem, dobre połączenie z robieniem biznesu.
No, chyba że pisał to ktoś, kto średnio rozumie to, co pisze. 8)

Tak czy tak – i tak nie wiedzą, co piszą, ko każdy prawo do ochrony swego wizerunku (nie tylko w internecie i nie tylko wizerunku, bo dóbr osobistych też) MA. Przynajmniej w Polsce. No, chyba że oni mają ambicje międzynarodowe (napisali w końcu „każdy”) i chcą zaprowadzić taką ochronę na całym świecie. Zatem – czekamy na filię Apostołów w Korei Północnej. :mrgreen:

VVu

Post » Pt lis 30, 2012 16:35 Re: Prawnik potrzebny

VVu pisze:A mi się podoba to:
Kod: Zaznacz cały

Czyli nie chodzi im, aby każdy miał MOŻLIWOŚĆ ochrony swego wizerunku (choć pewnie miało tu chodzić o dobra osobiste raczej), ale PRAWO. Inaczej mówiąc Apostołowie mają ambicje albo tworzenia prawa, albo chociaż wpływania na jego kształt. Zatem muszą podejmować działania albo polityczne, albo lobbystyczne. A jeśli tak, to nie jest to, moim zdaniem, dobre połączenie z robieniem biznesu.
No, chyba że pisał to ktoś, kto średnio rozumie to, co pisze. 8)

Tak czy tak – i tak nie wiedzą, co piszą, ko każdy prawo do ochrony swego wizerunku (nie tylko w internecie i nie tylko wizerunku, bo dóbr osobistych też) MA. Przynajmniej w Polsce. No, chyba że oni mają ambicje międzynarodowe (napisali w końcu „każdy”) i chcą zaprowadzić taką ochronę na całym świecie. Zatem – czekamy na filię Apostołów w Korei Północnej. :mrgreen:

Dorzuciłabym też Chiny :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt lis 30, 2012 16:38 Re: Prawnik potrzebny

meg11 pisze:Dorzuciłabym też Chiny :mrgreen:

No, ale tam akurat APOSTOŁOWIE mają spore kłopoty z głoszeniem swoich własnych opinii. Gdzie im brać się jeszcze za ochronę cudzych. 8)

VVu

Post » Pt lis 30, 2012 16:52 Re: Prawnik potrzebny

:roll: Zaczynam mieć problemy z internetem ( czyżbym łamała wizerunek apostołów) :ryk:

Posiłkują sie na swojej stronie Certyfikatem
Certyfikat ICOW PREVENTION

nie mogę tego ISO wygooglać :wink:

i jeszcze jedno :
Jeśli firma X chce dochodzić swoich praw na drodze sądowej – dostarczamy odpowiednio zabezpieczone dokumenty i wskazujemy kancelarie, z którymi współpracujemy.

money , money , money ...

danunka

Post » Pt lis 30, 2012 17:08 Re: Prawnik potrzebny

danunka pisze:
Beliowen pisze:Sądzę, że jak się wpisze w Google "Apostołowie Opinii", link do tego wątku jest dość wysoko na liście wyników :kotek:

Bo za to się dodatkowo płaci :wink: a nie dlatego ,że są tak popularni :twisted:
Jeszcze jedno mnie zastanawia : firmy detektywistyczne ,które dokonują jakiekolwiek czynności detektywistyczne muszą posiadać : licencję na usługi detektywistyczne, oraz wpis do Ewidencji Działalności regulowanej prowadzonej przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji.
Czy projekt "apostołów" ma zezwolenie na wykorzystanie nielegalnie zdobytych informacji ?

Bardzo mi sie "podoba" wpis :
Dzięki odpowiednim narzędziom, ustawodawstwu i prawu jakie obowiązuje zarówno na terenie RP jak i Unii Europejskiej, uzyskujemy od administratora pozytywną informację dot. usunięcia wpisu, który narusza dobre imię firmy X.

zwykłe zastraszanie :?

Zgadzam sie calkowicie z powyzszymi wypowiedziami :ok:
Myslalam, ze Polska jest nareszcie wolnym krajem i prywatna cenzura, internetowi ochraniacze, jak rozumiem, prywatni i odplatni - to cos co mi sie w mojej siwej glowie nie miesci 8O
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

[poprzednia][następna]