Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 29, 2012 16:04 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Wczoraj na PKP na łączce cztery Czarnulki, Burasek i Krówka, nie było białej kotki.
W graciarni jedna Krówka.
Na Składowej z przodu przy budkach jedno kocię - Krówka.
Przy budkach na parkingu Kola II, i dójka kociąt: Czarna koteczka i Krówka.
Reszty kotów nie widziałam, ale byłam dość wcześnie, więc pewnie nie trafiłam w porę Ich aktywności...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw lis 29, 2012 20:37 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Mnie dzisiaj w drodze na Składową spotkał kompletny niefart - złapał mnie ostry ból brzucha, więc zacisnęłam zęby, dotarłam i skupiłam się na jak najszybszym nałożeniu jedzenia. Więc nie będę dobrym źródłem informacji co do ilości kotów tam dzisiaj. Ale nie było ich dużo. Byłam o 14:30. Przy betonowym kole jeden czarno-biały dorosły kot, koło starego miejsca karmienia też się kręcił jeden, natomiast nie jestem w stanie powiedzieć, ile ich było w nowym miejscu, również dlatego, że moje pokraczne i pośpieszne przedzieranie się przez krzaki je spłoszyło, a ja sama już trochę umierałam. ;)

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Pt lis 30, 2012 9:29 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Od wczoraj na łączce na PKP stoi karmnik dla kotów (zrobiony ze starej szafki kuchennej), a na Składowej nawet dwa karmniki zrobione z płyt.
Dziękuje wszystkim, którzy mieli udział w ich tworzeniu i przewiezieniu :)

kasia_5000

Post » Pt lis 30, 2012 9:31 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Grafik 03 - 09.12.2012

PKP
pn. - Ola G.
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. - Ja_Ania_L (stały dyżur)

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - kasia_5000
sob. -
ndz. -

Ktoś chętny? :)
Bardzo prosimy o dyżur w sobotę albo ndz na Składowej tak, żeby koty nie były głodne przez dwa dni...

kasia_5000

Post » Pt lis 30, 2012 13:34 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

kasia_5000 pisze:Grafik 03 - 09.12.2012

PKP
pn. - Ola G.
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. - Ja_Ania_L (stały dyżur)

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. -
śr. - kasia_5000
czw. -
pt. - kasia_5000
sob. - Hollis
ndz. -

Ktoś chętny? :)
Bardzo prosimy o dyżur w sobotę albo ndz na Składowej tak, żeby koty nie były głodne przez dwa dni...

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Pt lis 30, 2012 14:56 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Dziś na łączce tylko 3 czarnuszki plus dwóch sikających facetów. Gdyby ludzie nie mieli tam wstępu, byłoby dużo czyściej :evil: W graciarni nikogo. Wszędzie dużo suchej karmy.
Widzę, że w graciarni ciągle stoją moje zapasy (PerfectFit i Winston) - zużyjcie je, bo jeszcze się zepsują w tej wilgoci.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon gru 03, 2012 11:13 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Wczoraj pożegnałyśmy Oleczka [*]
Obrazek

Najprawdopodobniej miał FIP - ale czekamy jeszcze na wyniki sekcji...
Strasznie smutno :cry:

kasia_5000

Post » Wto gru 04, 2012 0:46 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

kasia_5000

Post » Wto gru 04, 2012 13:40 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

A u nas, jak to w życiu, wczorajsze smutki, przeplatają się z dzisiejszymi radościami.

Bo Lola i Bolek, które były w DT są już w DS. Choć wcale nie zmieniły adresu :wink:

Bo Fundacja Głosem Zwierząt została zwycięzcą w konkursie na Poznańskiego Wolontariusza Roku - tym samym, w którym w zeszłym roku została wyróżniona Kasia. Bardzo mnie to cieszy, bo to znaczy, że działania na rzecz zwierząt zaczynają być dostrzegane i doceniane :-)

Bo dostałam dzisiaj zdjęcia bardzo zadowolonej z życia Gapci (pamiętacie gwiazdę o dwukolorowych oczach od p. Krystyny?)

Obrazek

Obrazek

z takim komentarzem: "Gapcia jest wspaniałą, niezastąpioną kocią towarzyszką! Muszę przyznać, że nie sądziłam, że kot może dać aż tyle radości i być tak kochany jak Gapcia :)" (opiekunka Gapci jest z rodziny psiarzy). No ba! 8)

I Szeryf też szczęśliwy:

Obrazek

Bardzo zaprzyjaźnił się z rezydentem, który użycza mu swoich ulubionych kątów, liżą się chłopaki po mordkach i w ogóle pełna sztama :-)

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Wto gru 04, 2012 22:03 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Gapcia wygląda rozkosznie, widać że jej dobrze :)
I ja mogę się podzielić i pochwalić dobrą wiadomością: Margot została wybrana Kotką Tygodnia portalu UnitedCats. Z tej okazji udzieliła wywiadu, odebrała gratulacje i liczne prezenty :wink:
http://www.unitedcats.com/pl/home

Jarka

Post » Wto gru 04, 2012 23:03 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Jarka pisze:Gapcia wygląda rozkosznie, widać że jej dobrze :)
I ja mogę się podzielić i pochwalić dobrą wiadomością: Margot została wybrana Kotką Tygodnia portalu UnitedCats. Z tej okazji udzieliła wywiadu, odebrała gratulacje i liczne prezenty :wink:

muszę się zalogować żeby obejrzeć?
W ogóle to bardzo fajna ta stronka to jest forum jakieś "ogólnoświatowe" czy jeszcze coś innego?

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Wto gru 04, 2012 23:15 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Gratulacje! :kotek:

kasia_5000

Post » Śro gru 05, 2012 9:10 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

paula_kropcia pisze:
Jarka pisze:Gapcia wygląda rozkosznie, widać że jej dobrze :)

muszę się zalogować żeby obejrzeć?
W ogóle to bardzo fajna ta stronka to jest forum jakieś "ogólnoświatowe" czy jeszcze coś innego?

Już pewnie wiesz, że aby obejrzeć nie musisz się logować.
UnitedCats to taki koci Facebook, koty z różnych krajów (nie tylko europejskich) mają tam swoje profile ze zdjęciami, działa też forum. Portal niedawno zmienił właściciela (z estońskiego na duńskiego) i przeszedł gruntowny remont, co wiązało się z przeróżnymi problemami technicznymi - teraz wszystko działa już niemal idealnie, zapraszamy wszystkie koty i ich opiekunów! :)

Jarka

Post » Śro gru 05, 2012 9:11 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

kasia_5000 pisze:Gratulacje! :kotek:

Merci merci merci (jako Kot Tygodnia Margot wyraża się po francusku :wink: )!

Jarka

Post » Śro gru 05, 2012 10:36 Re: Poznań Główny PKP| Domów, domów szukamy! I budki robimy.

Dzisiaj na PKP na łączce Języczka, 2 czarne kocurki, Krówka i biała kotka.
W graciarni żadnego kota
Pogoda taka, że nawet czarne kocurki nie chciały wychodzić z budki, dopiero po jakiś dziesięciu minutach wyszły i podeszły do misek.

Na Składowej z przodu przy budkach żadnego kota, ale cała karma była zjedzona.
Przy budkach na parkingu na pewno czarna mała koteczka i czarny kocur, ale jak odeszłam to pojawiły się kolejne tyle, że stałam daleko i nie chciałam już podchodzić, żeby ich nie płoszyć.

kasia_5000

[poprzednia][następna]