10 kotów + pies i Pani, która umiera. WSZYSCY W DOMACH! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 28, 2012 23:23 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

To chlopak i dziolcha :ryk: ale faktycznie aklimatyzacja wyglada na sprawna
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw lis 29, 2012 9:16 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Megana pisze:Na razie to dopiero połowa. Zostało jeszcze pięć sztuk...
Najbardziej mnie martwi pies. Jest kastrowany?

Megana, za Twoją radą uzupełniam wszystko to, czego się dowiem, w pierwszym poście.

Tak, Aron jest wykastrowany. Jak się przybłąkał miał opuchniętą i poranioną mosznę, p. Emilka poleciała z nim natychmiast do weta i kazała od razu wykastrować. Prawdopodobnie pogryzł go jakiś pies. A Aron był wtedy jeszcze przeciez szczeniakiem, miał raptem 7 m-cy
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw lis 29, 2012 13:06 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Czyli zostało 6 kotów i pies:

Czarek 3 lub 4 lata
Obrazek

Dzidziuś vel Smerfik powyżej 10 lat
Obrazek

Kalinka 7 lat.
Obrazek

Szacik 6 lat
Obrazek

Franciszek 4 lata
Obrazek

Sara 8 lat
Obrazek

Aron 10 lat
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lis 29, 2012 14:15 przez ruru, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Czw lis 29, 2012 13:37 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

ruru pisze:Czyli zostało 5 kotów i pies:

6 kotów

Georg-inia

Post » Czw lis 29, 2012 14:55 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Dobrze, że juz kilka ma dom. Może to będzie cudowna seria domków.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Czw lis 29, 2012 16:35 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Georg-inia pisze:

6 kotów

Skoro Franciszek jedzie do mnie to 5.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw lis 29, 2012 17:56 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Bidulki też znajdą domki.
Powrzucam dzisiaj na tablicę, przepraszam, ale wcześniej nie mialam jak.

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw lis 29, 2012 20:14 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Megana pisze:
Georg-inia pisze:

6 kotów

Skoro Franciszek jedzie do mnie to 5.

ale sama napisałaś, że się nie rwiesz? ;) a poważnie to kiedy byś chciała Franciszka?
Ruru wkleiła 6, a napisała 5 :)

jest niewielka szansa, że Smerfik pójdzie do domku. Zobaczymy po niedzieli :)

Georg-inia

Post » Czw lis 29, 2012 20:57 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Georg-inia pisze:Tym szczęśliwcom się udało :love:

Ramzes MA DOM!!! razem z Misią i Delfinem :)
Mam 15 lat, maść biało czarna. Chętnie witam się kładąc się na plecach i dając brzuszek do głaskania. Moją słabością jest znaczny apetyt.
Obrazek

Misia MA DOM!!! razem z Ramzesem i Delfinem :)
Mam powyżej 15 lat. Jestem niekłopotliwa starszą kotką o pręgowanym futerku. Uwielbiam ciepło i lubię dużo spać. Potrzeby fizjologiczne załatwiam w kocim WC, czyli kuwecie.
Obrazek

Delfin MA DOM!!! razem z Misią i Ramzesem :)
Mam 16 lat, maści czarnej z biała plamka na piersiach. Złośliwi ludzie mówią, ze jestem duży ale nic na to nie poradzę, że uwielbiam chrupki.
Obrazek

Wszystkie trzy koty adoptowała Iwona. Bardzo dziękujemy :love:

Dżino MA DOM!!!
Mam 15 lat, maści złotej lub inaczej rudej. Mam tez dusze arystokraty, matka moja była persem, ojciec jest nieznany. Nie lubię „dachowców”. Moje futerko trzeba czasem uczesać, choć nie jest długie, typowe dla persów.
Obrazek

Rudas zamieszka z koleżanką Iwony, Bogną. :love:

Delfin i Dżino jadą w niedzielę 2-go grudnia.

Na maila KOTYliona przyszedł bardzo smutny list :(

Pożegnanie przyjaciół

Mam 61 lat, całe życie kochałam zwierzęta, te duże i te małe. Z powodu miłości do nich o 24 lat jestem wegetarianką.
Zawsze chętnie pomagałam naszym ‘braciom mniejszym” i dla tego na przestrzeni ostatnich lat w moim domu mieszkało 18 kotów i nawet 2 psy. Obecnie jest 10 ślicznych, zdrowych, wysterylizowanych dorosłych kotów i jeden miły pies.
Niestety nie ominęła mnie choroba nowotworowa, a na domiar złego właściciel domu, w którym mieszkam wraz z moimi zwierzakami wypowiedział mi prawo przebywania w mieszkaniu i wspólnie mamy je opuścić do kwietnia 2013 r. Do dziś mimo prób i poszukiwań nowego mieszkania nie udało się go znaleźć, aby sobie i zwierzętom zapewnić dach nad głową.
Taka właśnie sytuacja nie pozwala mi dalej opiekować się moimi małymi przyjaciółmi.
Zostało mi parę miesięcy życia. Szukam dobrego domu dla nich, aby swoją „kocią emeryturę” mogły przeżyć z życzliwymi ludźmi
Jeśli możesz pomóc tym bliskim człowiekowi istotom, zadzwoń.
Barbara K.

i opisy kotów i psa. Króciutkie, ale pełne humoru i miłości:

Czarek
Mam 3 lub 4 lata. Jestem całym czarnym, dumnym i wręcz pięknym kotem o zielono brązowych oczach. Będąc młodym kotem wprowadziłem się do naszego domu nie wiadomo skąd. O moje zaufanie trzeba długo zabiegać. Trochę boję się nieznajomych i choć inne koty mi nie przeszkadzają oczekuję od ludzi czułości.
Obrazek

Dzidziuś vel Smerfik
Mam powyżej 10 lat. Moje futerko jest białe z szarymi plamkami. Z natury jestem ostrożny, ale też nie kłopotliwy. Nie wdaje się w kocie awantury lub bójki, lubię cisze i spokój. Przygarnięto mnie z terenów zakładów przemysłowych „Stomil”.
Obrazek

z moje rozmowy z p. Emilią: Smerfik jest najspokojniejszym kotem, wielki domator i taki trochę sztuczny :)

Kalinka
Mam 7 lat. Jestem brązowo bura mała koteczką z dużymi oczami. Czasem lubię pogadać ze swoją panią, ale boję się obcych i potrzebuję dużo czułości.
Obrazek

z moje rozmowy z p. Emilią: Kamilka jest spokojna, pokój, kuchnia i wystarczy, żadnych ucieczek czy kombinacji. Wielkie oczy w małej buzi. :)

Szacik
Mam 6 lat, prążkowany garniturek z białymi plamkami i skarpetami. Nosze się dumnie jak to kotu wypada. Jestem tez zawadiaką, lubię zabawy i figle. Uratowano mnie z palącej się działki.
Obrazek

Franciszek
mam 4 lata, futerko pręgowane, zbliżone do futra żbika. Ciało moje jest też niezwykle smukłe z bardzo długim ogonkiem. Mam usposobienie szałaputa i lubię spacery na świeżym powietrzu. Potrzebowałbym trochę czasu aby się zaaklimatyzować w nowym domu.
Obrazek

z moje rozmowy z p. Emilią: Franciszek jest najbardziej "wychodzący" - lubi zaglądać do sąsiadów, może czuć się nieszczęśliwy zamknięty w mieszkaniu.

Sara
Mam 8 lat. Jestem całą czarną kotką, miła, choć trochę płochliwą. Przygarnięto mnie z terenu szpitala. Boje się trochę złych ludzi. Wymagałabym dużej dozy cierpliwości i dania mi wolnej ręki, no właściwie łapy.
Obrazek

Aron
Mam 10 lat. Moje psie futro jest maści kremowo- beżowej. Potrafię słuchać ludzi, lubię ich towarzystwo, zabawy i spacery. Moją słabością jest dobry apetyt – co widać. Moja pani znalazła mnie na ulicy za co oddałem jej swoje psie serce.
Obrazek

z moje rozmowy z p. Emilią: Aron jest wesoły i towarzyski, swoje koty kocha i nie robi im krzywdy. Dzieci zna, choć nie miał z nimi styczności na co dzień. Kiedy miał 7 m-cy przyczepił się do p. Emilii na przystanku, wsiadł za nią do tramwaju, potem do autobusu... Jest wykastrowany i w sobotę 1-go będzie mieć robiony uśmiech ;)

Tak właściwie to zakładam ten wątek bez nadziei :( małe kocięta miesiącami czekają na domy, a tu większość to koty starsze lub w ogóle starowinki... ale może ktoś ma kącik, żeby choć jeden, choć dwa mogły dożyć swoich dni w spokoju. Jak widać na zdjęciach - koty są wychodzące. Nie wiem, czy wszystkie, nie rozmawiałam jeszcze z Panią Barbarą, szczerze powiem, że bardzo się boję tej rozmowy :(

UWAGA! UWAGA!
ponieważ propozycje różnorakie sypia się z różnych stron, a ja się miotam miedzy miau, FB, mailem kotyliona i swoim własnym - jeśli ktoś chciałby przygarnąć któregokolwiek z kotów (albo Arona :( )
to podajemy kontakt do córki Pani Barbary:

Emilia Krysztofiak tel. 606 928 445, mail: emilka.krysztofiak@gmail.com

prosimy o kontakt bezpośredni i ewentualne powiadomienie mnie, gdyby sytuacja uległa zmianie i ktoś znalazł nowy domek :)

Kamilka wypiszwymaluj wyglądajak mojLucjanek ktory zasnątydzien temu mial16 lat

kocia mama 1973

Od: Czw lis 29, 2012 20:20

Post » Czw lis 29, 2012 23:00 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Się nie rwę, ale łazienka i my w gotowości. Franciszek może się uważać za warszawiaka, dostanie do dyspozycji nie tylko ogród, ale cały las. Oczywiście, jak ktoś zdąży się w nim zakochać, to nie będę uparta. Franio trochę za młody na nasz oddział geriatryczny...
Kocia mama - bierz Kalinkę, nie zastanawiaj się. Lucjanek cię stuka łapką z góry.

Megana

Post » Pt lis 30, 2012 8:04 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

:ok:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt lis 30, 2012 10:22 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

miło się czyta takie wieści!
trzymam kciuki!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt lis 30, 2012 10:29 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

przepraszam, jeśli pisze wcześniej a nie doczytałam
czy pies ma wątek założony na dogomanii?
i przydałby się jakieś jego zdjęcia stojące, tez przy człowieku

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lis 30, 2012 12:06 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Patmol pisze:przepraszam, jeśli pisze wcześniej a nie doczytałam
czy pies ma wątek założony na dogomanii?
i przydałby się jakieś jego zdjęcia stojące, tez przy człowieku

zdjęcia stojące najwcześniej w przyszłym tygodniu, jutro Aron idzie na zrobienie ząbków, więc raczej nie będzie miał siły stać, a poza tym takie naćpane fotki to nieładnie ;)

Megana, przed chwilą dostałam sms-a od p. Emilii, że jakaś pani (tech wet) zaproponował domek Franciszkowi pod Ciechanowem. Potrzebny by był transport...

Georg-inia

Post » Pt lis 30, 2012 22:27 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Mam nadzieję, że domek dla Franka wychodzący i bezpieczny?

Megana

[poprzednia][następna]