Nasze opolskie schroniskowce chorują. Choruje kilkadziesiąt kotów na kociarni, spora część na kwarantannie i w izolatce. Potrzebujemy nowego schematu leczenia i nowych, innych leków niż schroniskowy, zaklęty krąg, który po prostu już nie działa. Dostaliśmy zgodę na lincospectin + sultridin, floxal do oczu + suplementacja: lizyna, immunodol, fermactive. Być może dziś będzie jeszcze zgoda na eres - mukolityk w iniekcjach dla tych, które mają ostry kaszel i rzężenie w płucach. Wszystkie te leki mogą być w schronisku już w weekend i nowe leczenie może być wprowadzone od poniedziałku. Ale za te leki muszę zapłacić a Opolskie Kocie Konto zaświeciło właśnie okrąglutkim zerem

Niestety prócz schroniska mamy dalsze wydatki - dwie kotki z Prószkowa, które muszą pilnie znaleźć nowy, wspólny dom a w dotychczasowym nie mają nawet kuwet, nie wspominając o odrobaczaniu, szczepieniu czy sterylce. To też musimy wziąć na siebie. Moja tymczasowa Wojtusia-Zołza ze schroniska nabawiła się zapalenia płuc (prócz początków PNN z którymi walczymy od maja)

Wszystko to generuje ogromne koszty. Dlatego też prosimy o wszelką pomoc, o każdą złotówkę. Dlatego też wystawiam bazarek

Ten będzie szybki i prosty. Mamy coś, czemu Twój kot się nie oprze! Wiem, bo przetestowałam na swojej Czwórcy

A są to, tadam, tadam - zielone, futrzaste gwizdki kocimiętkowe! Czyli futerkowy futeralik w kształcie zielonego gwizdka z "dziurką" zamykaną szczelnie na rzep przez którą do środka gwiazdka wsypujemy świeżutkie kocie zioło

Zioło oczywiście w komplecie

Gwizdki bardzo dobrej, znanej tu i ówdzie firmy Karlie. Moje koty je po prostu uwielbiają - tulą się do nich, liżą, trącają łapką po podłodze i za nimi gonią

Gwizdki można wyprać, są naprawdę trwałe.
Gwizdek - cegiełka kosztuje 20zł. Już z przesyłką aczkolwiek cała kwota trafia do kotów, ja pokrywam koszty przesyłki. Wiem, że może to być zbyt duża kwota jak za gwizdeczek, ale nie mam wyjścia

Gwizdków jest sześć. Zapraszam!

Miniaturki oczywiście powiększają się po kliku do dużych, wyraźnych zdjęć

Gwizdki kupili:

ariel

piccolo

daga80

-Buffy-