Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto lis 27, 2012 22:08 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

halinka1403 pisze:
Afatima pisze:A ja mam pytanie, bo w tym bazarku:

viewtopic.php?f=20&t=134519&hilit=+firany

kupiłam dawno krótką piękną firankę i pytałam potem czy jest możliwość zamówienia czegoś dłuższego. Oczywiście potem się zagapiłam i nie zamówiłam, to może teraz się uda: potrzebuję dużą (ok. 5 metrów), podwójną firanę do ziemi z materiału podobnego do tego, z jakiego jest ta krótka: taki kremowy, kreszowany. Dałoby się coś wudziergać? Tu takie piękne rzeczy, tylko krótkie....

Witaj :1luvu:
Nie bardzo Cię rozumiem :D Potrzebujesz 5m na obie ,czyli 2x2.50m,czy 10m,czyli 2x 5m :?:
Muszę to wiedzieć ,żeby Ci zaproponować jakąś firanę,żeby się nie okazalo,że mi póżniej braknie :D

Już piszę :)
Potrzebowałabym podwójną firanę na okna z drzwiami balkonowymi. Wysokość: 2,35, szerokość jednej: 2 metry, drugiej 2.50. to znaczy to jest szerokość ściany, firana pewnie troszę szersza, bo marszczona. (ja się nie znam, ta krótka jest marszczona u góry) :oops:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto lis 27, 2012 22:47 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

halinka1403 pisze:
Wiolaww pisze:Witam:) wiedziałam, że tu wrócę :ryk:
Halinko, a czy Ty marzenia też spełniasz? Bo ja sobie nawymyślałam, że Ty wymyślisz dla mnie firanę/zasłonę na okno balkonowe :D Śliczna ma być :D

Witaj Wiolu :1luvu:
Niezmiernie się cieszę,że Tu wróciłaś :D Postaram się spełnić Twoje marzenie,ale mi musisz troszkę pomóc :ryk: Np.podac wymiary i rodzaj karnisza ,rozmieszczenie okna,czy tylko balkonowe,czy łaczone z normalnym oknem :?: Jaką masz kolorystykę pokoju ,ścian,tapicerki,dywanu:?: Czy meble są stylowe,czy nowoczesne :?: Czy pokój słoneczny,czy raczej mało oświetlony :?: Czy chcesz zasłaniać zasłony,czy raczej ma być to tylko akcent dekoracyjny :?:

Nie wystraszyłam Cię :?: :ryk: :ryk:

nic, a nic :ryk:
Pokój jest słoneczny, okno prawie na całą ścianę. łącznie 4 metry. Okno plus drzwi balkonowe, razem 3 metry.Chciałabym zasłonić całość, zasłonki mają być do ozdoby. Nigdy tam nie zasłaniamy.
Kolorystyka? Hm. Meble raczej nowoczesne w kolorze mahoniowym. Dwie ściany w kolorze moreli /przynajmniej takie miały być/ a jedna ....fioletowa :oops: Taka chwila kaprysu :oops: Tapicerka do wymiany. W planach kolor fioletowo czarny. Teraz Halinko kombinuj :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Wto lis 27, 2012 22:49 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Afatima pisze:
halinka1403 pisze:
Afatima pisze:A ja mam pytanie, bo w tym bazarku:

viewtopic.php?f=20&t=134519&hilit=+firany

kupiłam dawno krótką piękną firankę i pytałam potem czy jest możliwość zamówienia czegoś dłuższego. Oczywiście potem się zagapiłam i nie zamówiłam, to może teraz się uda: potrzebuję dużą (ok. 5 metrów), podwójną firanę do ziemi z materiału podobnego do tego, z jakiego jest ta krótka: taki kremowy, kreszowany. Dałoby się coś wudziergać? Tu takie piękne rzeczy, tylko krótkie....

Witaj :1luvu:
Nie bardzo Cię rozumiem :D Potrzebujesz 5m na obie ,czyli 2x2.50m,czy 10m,czyli 2x 5m :?:
Muszę to wiedzieć ,żeby Ci zaproponować jakąś firanę,żeby się nie okazalo,że mi póżniej braknie :D

Już piszę :)
Potrzebowałabym podwójną firanę na okna z drzwiami balkonowymi. Wysokość: 2,35, szerokość jednej: 2 metry, drugiej 2.50. to znaczy to jest szerokość ściany, firana pewnie troszę szersza, bo marszczona. (ja się nie znam, ta krótka jest marszczona u góry) :oops:

Firana ,żeby się ładnie prezentowała i ładnie się układała,powinna być marszczona 1:2,czyli dwa razy tyle ,ile ma karnisz.Wyjątkiem są firany mocno wzorzyste,lub ciemne.
Firan długich mam sporo,tylko nie wiem ,czy akurat podobne do tych ,które kupiłas wcześniej.Jutro rozejrzę sie w pracowni i dam Ci znać
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto lis 27, 2012 22:50 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

aaaaaaaaaa, wysokość 2,50 :ryk:

Wiolaww

Post » Wto lis 27, 2012 23:15 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Wiolaww pisze:aaaaaaaaaa, wysokość 2,50 :ryk:

A załony w pasy poziome Ci się podobają :?: Coś takie ,jak nr.1.Nie muszą być spinane.Firana mogła by być jedna długa,druga krótka,lub obie długie.
Są też inne rozwiązania,np.na okno firanę asymetryczną podciąganą,jak np.http://wstaw.org/w/1gu9/ i do tego długą(chodzi o fason a nie o kolor)Asymetria może być odwrotnie,to zależy z której strony jest balkon
Może być też taki fason,jak nr.55(nie musi być z kryształkami) i też do tego firana długa.
Ale na początek trzeba zdecydować,czy chcesz mieć krótką i długą,czy obie długie,bo fasonów jest bardzo dużo :D
Co do tkaniny,to wyśle Ci zdjęcia,jak określimy fason :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Wto lis 27, 2012 23:31 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

zasłony wolałabym długie. Z jednej strony jest rura CO więc trzeba ją zasłonić, a z drugiej :oops: miejsce gdzie trzymam za zasłoną suszarkę którą rozstawiam na balkonie i też wolałabym ją zasłonić. Suszarka nie może zostawać na balkonie, bo stanowiłaby zagrożenie dla moich szatanów.
Firanka, to nie wiem. Może na oknie krótsza, co by ogonkom było wygodniej, a drzwi balkonowe długie? Nie wiem, czy tak można coś wymyślić fajnego.

Wiolaww

Post » Wto lis 27, 2012 23:32 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

zapomniałam napisać, że te pasy są fajne :ryk:

Wiolaww

Post » Wto lis 27, 2012 23:45 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Wiolaww pisze:zasłony wolałabym długie. Z jednej strony jest rura CO więc trzeba ją zasłonić, a z drugiej :oops: miejsce gdzie trzymam za zasłoną suszarkę którą rozstawiam na balkonie i też wolałabym ją zasłonić. Suszarka nie może zostawać na balkonie, bo stanowiłaby zagrożenie dla moich szatanów.
Firanka, to nie wiem. Może na oknie krótsza, co by ogonkom było wygodniej, a drzwi balkonowe długie? Nie wiem, czy tak można coś wymyślić fajnego.

Zasłony na pewno długie,to nie ulega wątpliwości. :D Natomiast mi chodziło o fason i dlugość firan :?:
Będę coś myśleć i odezwę się jutro :D
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Wto lis 27, 2012 23:47 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

oki :ryk:
ja nie mam pomysłu i nie bardzo sobie wyobrażam jak to ma wyglądać w całości. Wiem, że Ty coś fajnego wymyślisz :1luvu:

Wiolaww

Post » Wto lis 27, 2012 23:48 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Wiolaww pisze:oki :ryk:
ja nie mam pomysłu i nie bardzo sobie wyobrażam jak to ma wyglądać w całości. Wiem, że Ty coś fajnego wymyślisz :1luvu:

Postaram się :oops: To do jutra,pa :D
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Wto lis 27, 2012 23:53 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

do juterka :D

Wiolaww

Post » Śro lis 28, 2012 9:56 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Nie musi być podobna, wystarczy, że kreszowana i w ciepłych kolorach: kremowa, beżowa, z zieleniami i brązami, z delikatnym wzorem ;)
Obrazek

Afatima

Post » Śro lis 28, 2012 22:02 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Wiolaww pisze:do juterka :D

Sprawdzałam w pracowni,i materiał zasłonowy w pasy fioletowo-liliowe(nr1) mam.On jest fajny ,bo można go odwracać,tzn.pasy mogą być w pionie i poziomie,bo jest szer.na 3m.
Pasy pomarańczowo-czekoladowe,też jeszcze mam,i też jest szer.na 3m.
Mam też pasy fioletowo -ekri i pasy fioletowo-liliowo-ekri,ale niestety zdjęcia na razie nie mogę zrobić,bo aparat dalej zepsuty,a syn dzisiaj nie przyjechał(a myślałam ,że przyjedzie i naprawi)
Najbardziej by Ci chyba pasował jednak ten fiolet z lila (nr.1) On na bazarku wygląda dośc ciemno,ale w realu jest super :D I taka prosta firana,z doszytym górą pasem(tak jak na bazarku)tylko że jedna krótka,a druga długa,było by super.Szyłam juz taki zestaw,i wyglądał bardzo fajnie.
No,chyba,że chcesz poczekać na zdjęcia innych tkanin :D
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Śro lis 28, 2012 22:14 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Afatima pisze:Nie musi być podobna, wystarczy, że kreszowana i w ciepłych kolorach: kremowa, beżowa, z zieleniami i brązami, z delikatnym wzorem ;)

Jeśli chodzi o firany kreszowane,to mam tylko taką samą jak kupiłas krótką,w zielone liście,na brazowych gałązkach,i kremowa z zielonymi kwadratami,taka jak na okiennym bazarku.
http://wstaw.org/w/X2f/
I raczej w najblizszym czasie nie przewiduję nic innego kreszowanego
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Śro lis 28, 2012 22:52 Re: Firany, lambrekiny, na Twoje okno-DODANE NOWOSCI

Czyli żadnych długich? :(
Obrazek

Afatima

[poprzednia][następna]