;Koty p.Jadzi..potrzeba karmy..idzie zima!!dużo nowych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lis 26, 2012 23:33 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Sebastianek [']

smarti pisze:jaka piękna !
pewnie jest domowa skoro zna kuwetkę ..

Gdzie tam. Kocica z zajezdni autobusowej, polowałam na nią od lata, mała cholera ,żeby dała się wcześniej złapać ...miała szansę na dom jako kociak. Była nie ufna podchodziła na metr. Ma 8 miesięcy, jest dużaa, tłusta./ wet mówił ,że mały prosiaczek. :| /

Nie ma imienia, Smarti, może ty zostaniesz matką chrzestną, nadasz jej imię.

Bumiś nie wiem co powiedzieć.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto lis 27, 2012 0:12 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Sebastianek [']

cypisek pisze:Bumiś nie wiem co powiedzieć.

A co tu mówić
odkąd pamiętam chciałam mieć dużo kotów...więc teraz mam, a koty muszą jeść. Nie wiem dokładnie ile ich mam, ale czy to ważne. Poznałam już Fionę /grubasek z niej/ liczę, że powoli poznam resztę :ok:
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Wto lis 27, 2012 0:26 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

a mój TŻ myśli nad imieniem dla szylci :D ..

...ale może Amber :D :?:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lis 27, 2012 9:43 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Szczęściara, nie dość,że ma matkę chrzestną - to jeszcze ojca :wink:
Amber - bardzo ładnie, dostojnie, pasuje do takiej niedotykalskiej :ok:
Obrazek

Bumiś

Post » Wto lis 27, 2012 22:20 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

:( Mamy już Amber szylkretkę na zajezdni.

Ona jest już dotykalska , mruczy głośno że hej. Dotykalska za późno o 5 mies. Oby znalazła dom, szkoda jej wypuszczać ..
Obrazek

cypisek

Post » Śro lis 28, 2012 0:40 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

wiesz co-jeśli jest jednak przyzwyczajona do życia na dworze, i skoro jest tylko dotykalska a się nie tuli i nie garnie do człowieka to bardzo powaznie zastanowiłabym się czy szukać jej domu.
kotka wolnożyjąca, nie wyrzucona zdomu, ma pewne przyzwyczajenia i pragnie wolności.
nie bedzie szczęśliwa w domu,chyba że wychodzącym.
właśnie Marzenia ma problem z Rudą Łapą-o której Ci kiedyś pisałam że była nie do złapania przez chyba dwa lata i ciągle rodziła i rodziła..
w końcu Marzenia ją wiosną złapała, ciachnęła, żal jej było wypuścić, znalazła jej dom-kotka była właśnie ledwo "dotykalska"
nie minęło dwa miesiące-kotka zapewne ze zmiany karmy ,braku ruchu takiego do jakiego była przyzwyczajona i na pewno stresu zapadła na paskudne zapalenie dróg moczowych, sika krwią,jest obolała, nieufna, wycofana i zdziczała..wyobrażasz sobie jak musi cierpieć?
Pani która ja wzięła, dzis zdecydowała ją uśpić bo jest "trudna do obsługi" :twisted:
oczywiście Marzenia ją zabiera, ratuje i umieszcza w lecznicy ale teraz jakie życie czeka kotkę?
pani jej nie chce, zresztą nikt by jej już tam nie oddał.
kotka nawet jak wyzdrowieje musi być już do końca zycia na urinary (a ma dopiero ze dwa trzy lata ! ) czyli do wypuszczenia się już nie nadaje.
Marzenia nie ma jej gdzie trzymać a raczej nie widzę szans aby znalazł się kochający domek dla niedotykalskiej kotki na weterynaryjnej karmie :(
gdyby Marzenia po sterylce wiosną ją wypuściła to kotka żyłaby sobie szczęśliwie w swoim parku obok bloku Marzeni gdzie od urodzenia była szczęśliwa.
nie należy uszczęśliwiać wolnożyjących kotów na siłę bo można zmarnować im życie.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lis 28, 2012 20:11 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

To ja wam napiszę trochę inny przypadek. Kiedyś znalazlam maleńką kotkę. Jeszcze trzeba było ją butelką karmić. I miała niedowład tylnych łap. Wziełam ją na jedną noc bo szkoda mi było biduli, a wtedy był wieczór. następnego dnia miałam zawieść ją do schroniska bo miałam już kilka kotów. Zawiozłam ją tam (to było ponad 10 lat temu), a w schronisku spojrzeli na kota, a potem na siebie. Więc zaczęłam dopytywać co z nią będzie i tak wyczułam, że przez to że nie chodzi i sama nie je to ją uspią. Więc zmiękło mi serce i gromadka sie powiekszyla. Była super przytulańska do czasu kiedy potrzebowała człowieka (do karmienia, nauki chodzenia, przytulaniu do kotów). jak osiągneła pełną w miare normalną funkcjonalność to charakterek o 180 stopni się zmienił. do dzis można ją pogłaskać tylko i wyłącznie jak ma na to ochotę. W innych przypadkach syczy, nie da sobie nic zrobić. I tak jest juz z nią ok 12 lat. Czasami zastanawiamy się czemu ona jest taka zdziczała, ale może czasami koty mają taki charakter??? Może tak samo jest w przypadku tej koteczki?
Tez mam w domu innego kota po sterylce, który był dworowy, a teraz nie wychodzi, a jest super do przytulania.
MAŁA Obrazek SPIJ SPOKOJNIE STOKROCIU Obrazek

mala1996

Od: Pon sty 16, 2012 19:47

Post » Czw lis 29, 2012 21:09 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

:) Wczoraj był u nas Święty Mikołaj. :) naprawdę , z kartonem prezentów...dla kociastych.
Coś mi się wydaje,ż e Bumiś jest w nim w zmowie. :wink: Wielkie , wielkie DZIĘKUJĘ :catmilk:
Obrazek

cypisek

Post » Czw lis 29, 2012 21:19 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

smarti, bardzo mi przykro z powodu tej koteczki, ale naprawdę nie jesteśmy niczego przewidzieć , biedna koteczka .

Co do kolorowej , to sytuacja wygląda tak../ dalej bez imienia/ .
Coż kotka zadziwia, kuweta perfect, gdy się do nie podchodzi ,to taki traktor uruchamia że masakra. Podbiega i nadstawia łepek do głaskania, ociera się o nogi. Bawi się myszką ,leży do góry brzuszkiem. Posiedzi sobie na parapecie , poogląda ptaszki/ sikorki jedzące słoninkę /. Wyleguje sie na ulubionej podusi , troszkę nie pewnie czuje się na rękach, lecz nie wszystkie koty to lubią . Jest spokojna, nie boi się odgłosów z TV, dzwonka do drzwi.

:roll: :roll: :roll:
Obrazek

cypisek

Post » Czw lis 29, 2012 22:52 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

cypisek pisze::) Wczoraj był u nas Święty Mikołaj. :) naprawdę , z kartonem prezentów...dla kociastych.
Coś mi się wydaje,ż e Bumiś jest w nim w zmowie. :wink: Wielkie , wielkie DZIĘKUJĘ :catmilk:

Nie no, to jeszcze nie czas na mikołaja. Fanie by było być w zmowie z jakimś świętym...w sprawie cudów :wink:
Mam nadzieję, że głodomorom smakuje :kotek:
Bezimienna kolorowa chyba nie będzie długo szukała domu - taka idealna kandydatka, powinna ustawić się kolejka :ok:
Obrazek

Bumiś

Post » Czw lis 29, 2012 23:40 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Bumiś pisze:
cypisek pisze::) Wczoraj był u nas Święty Mikołaj. :) naprawdę , z kartonem prezentów...dla kociastych.

Nie no, to jeszcze nie czas na mikołaja. Fanie by było być w zmowie z jakimś świętym...w sprawie cudów :wink:
Mam nadzieję, że głodomorom smakuje :kotek:
Bezimienna kolorowa chyba nie będzie długo szukała domu - taka idealna kandydatka, powinna ustawić się kolejka :ok:

Oj tak, albo taki,, stoliczku nakryj się,,.

Smakuje? łykały wręcz.
Pogoda paskudna , deszcz kociaki pochowane gdzie tylko się da.

smarti, proszę nie śpij :wink: matko czekamy na imię. :)
Obrazek

cypisek

Post » Pt lis 30, 2012 10:58 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

no nie mam pomysłu.. :oops:

...może Leila ? Lila ?
może ktoś inny ma pomysł?

smarti

Post » Pt lis 30, 2012 13:00 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

smarti pisze:no nie mam pomysłu.. :oops:

...może Leila ? Lila ?
może ktoś inny ma pomysł?

Lila, co do ludzia się przymila?
Kolorowa Lila ...jak kolorowa to też trochę lila :ryk:
chyba na to imię czekała :D
Obrazek

Bumiś

Post » Pt lis 30, 2012 17:43 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

może ewent być jeszcze Shila co do ludzi się przymila :D
ja mam Shilówę i słodka jest jak nie wiem co :ryk: :ok:

a mój TŻ wymyślił Aisha :kotek:

smarti

Post » Śro gru 05, 2012 15:21 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

cypisek pisze:smarti, proszę nie śpij :wink: matko czekamy na imię. :)

imię jest, a nawet imiona, do wyboru do koloru, tylko cypiska chyba wzięli pod pachę i porwali w Rzaholeckim Lesie :(
Obrazek

Bumiś

[poprzednia][następna]