Humorki kota?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lis 28, 2012 13:03 Humorki kota?

Hej, witam was wszystkich bardzo serdecznie. Mam kotkę, około 3-4 miesięczną, ale to chyba nie ważne. Otóż chodzi mi o jej zachowanie. Zachowanie nr.1 w dzień jest zajęta np obserwacją pól, ptaków przez okno. Gdy ją chcę wziąć na ręce, zaczyna się bronić i mnie gryźć. Zęby ma choćby mleczne - małe, niezbyt ostre także tylko boli jak ugryzie - nie robi ran i do tego tak śmiesznie kopie tylnymi łapkami. Jak mnie zacznie gryźć to tylko pokazuję na nią palcem i mówię nie wolno!, ona przestaje gryźć. Zachowanie nr.2 - Śpi cały dzień, przychodzi do mnie, tuli się, mruczy, śpi ze mną itp. a w nocy zaczyna buszować jak się wyśpi - atakuje, a raczej bawi się wszystkim co może - nóżką od stolika (obejmowanie łapkami, próba gryzienia i kopanie tylnymi łapkami), latanie za papierową kulką, łapanie swojego ogona itp. Czy to normalne zachowanie u kotów, czy jest ona w jakiś sposób agresywna?

Koziczka

Od: Śro lis 28, 2012 13:01

Post » Śro lis 28, 2012 13:18 Re: Humorki kota?

Jest zdrowa i znudzona :lol: . Kociaki tak mają, wiek jest ważny :wink: . Musisz wytrzymać albo .. spraw jej kolegę/koleżankę w podobnym wieku do szaleństw. Wtedy Ty będziesz do głaskania :wink:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro lis 28, 2012 14:15 Re: Humorki kota?

a i jeszcze jedno, żeby nie robić spamu : moja czarna kozulka (kot ^^) ma taki dziwny tik jak ją pogłaszczę po ogonku w pobliżu tyłeczka - na grzbiecie choćby jej się coś cofa i wraca na swoje miejsce, to też normalne? ^^ Jak mi się uda to wrzucę z tym tikiem wideo

Koziczka

Od: Śro lis 28, 2012 13:01