Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUSIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 27, 2012 20:14 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Żenada i jeszcze raz żenada. I wstyd, tyle osób i jeden mały kocina. I wielka niemoc jak stąd do księżyca.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Śro lis 28, 2012 10:56 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Kochani.
Jako założycielka i moderatorka wątku dostałam ofertę DT dla Maćka (doświadczony DT).
Jest tylko ogromna prośba o pomoc w złapaniu Maciusia i ewentualne przetrzymanie do czasu transportu do DT.

Bardzo proszę o pomoc żeby zakończyć tę smutną Maćkową epopeję.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro lis 28, 2012 11:00 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

meksykanka pisze:Kochani.
Jako założycielka i moderatorka wątku dostałam ofertę DT dla Maćka (doświadczony DT).
Jest tylko ogromna prośba o pomoc w złapaniu Maciusia i ewentualne przetrzymanie do czasu transportu do DT.

Bardzo proszę o pomoc żeby zakończyć tę smutną Maćkową epopeję.

Cieszę się.DT jest. :ok:
Prosimy o złapanie Maćka.I to jak najszybsze.za długo kot sie włóczy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lis 28, 2012 11:20 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Przeczytałam cały wątek i jedno mnie uderzyło mocno. Jak to jest możliwe, że kotek, którego namierzono już w sierpniu jeszcze nie został złapany??? Przez trzy miesiące !!! Nie chcę uskuteczniać scen, ale przecież Darii pomaga jej TZ. Przecież przez ten cały czas mogli się zmieniać. Na zmianę zostawiać jedzenie, na zmianę czuwać przy klatce kiedy tylko mieli ją do dyspozycji. Przecież jest pani karmicielka. Ten kotek prawie podaje się na tacy trzeba tylko za przeproszeniem ruszyć przysłowiowe cztery litery i się zorganizować !!! To jest niepojęte dla mnie, że przez cały ten czas nic nie zrobiono. Dlaczego informacje od Darii są takie szczątkowe? Ja rozumiem, że rzadko ma dostęp do internetu, ale jak już pisze to powinna szczegółowo zdawać relacje z tego co dokładnie krok po kroku zrobiła a nie tylko, że była, kota widziała, ale nie udało się go złapać. Ja szukałam swojego Sauronka przez cztery miesiące nie wiedząc nawet czy żyje. Też miałam chwile zwątpienia, przeżyłam tragedię życiową, prawie się poddałam, ale dzięki wielkiej pomocy od osób z forum a zwłaszcza od Marzenia11 i Iwonami, którym do końca życia będę za to wdzięczna, spięłam poślady i ruszyłam do boju. Też przez jakiś czas nie zaglądałam na forum, ale w moich postach był i opis poszukiwań i dosłownie błaganie o pomoc. Pisałam do różnych fundacji, wiadomości do użytkowników, w kórych błagałam o pomoc. I odnalazłam swoją kocinę najukochańszą. Iwonami przecież desperacko szukała dzikiej Ogryni też nie wiedząc czy żyje i udało się. A tu kot namierzony i przez trzy miesiące się go nie udaje złapać?? Podkreślam, że nie znam Darii i nie chcę jej osądzać bo nie wiemy co się dzieje w jej życiu (oby nic złego), ale "coś mi tu śmierdzi". Dario, proszę Cię w imieniu Maciusia złap swojego TZ, jakieś koleżanki i szukajcie na zmianę. Przecież są osoby, które chcą Ci pomóc !!! Nie poddawajcie się. Przecież Maciuś już tyle wycierpiał i zasługuje na szansę na lepsze życie.
Moja kocia ferajna: Sauron, Sheela i Arya :)...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Od: Wto lip 17, 2012 6:57

Post » Śro lis 28, 2012 11:25 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Maciuś jest już zlokalizowany przeze mnie. Złapanie z pomocą karmicielki nie będzie myślę problemem.
Obrazek

dzikak

Od: Wto wrz 04, 2012 14:07

Post » Śro lis 28, 2012 11:37 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Oby tylko udało się go złapać zanim się zrobi paskudnie zimno i spadnie śnieg. Oby już niedługo był bezpieczny w ciepłym DT :)...
Moja kocia ferajna: Sauron, Sheela i Arya :)...

Obrazek Obrazek Obrazek

Almare

Od: Wto lip 17, 2012 6:57

Post » Śro lis 28, 2012 11:50 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

dzikak pisze:Maciuś jest już zlokalizowany przeze mnie. Złapanie z pomocą karmicielki nie będzie myślę problemem.

:ok:
Obrazek

ASK@

Post » Śro lis 28, 2012 15:06 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

:!: :!: :!:
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 29, 2012 9:38 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Dlaczego tu tak cicho? Kiedy łapanka?
DT jest.
Kota brak. :cry:
Kiedy zamierzacie łapać Maćka?
Czas leci.Weekend się zbliża i ew transport w weekend jest najlepszy do zorganizowania.
Dziewczyny, zróbcie coś wreszcie.Kot ma miejsce.
DT nie będzie czekać w nieskończoność.Kot też.Wreszcie doprowadzony zostanie przez tą bezdomność do jakiegoś wypadku czy śmierci.

Mnie ręce opadają jak patrzę co się tutaj dzieje. Kota żal bo tyle miesięcy się tuła.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 29, 2012 9:41 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

dzikak pisze:Dokładnie. Priorytetową sprawą jest w tym momencie szukanie DT/TDT dla kota. Czy będzie to Maciuś, czy też nie, dom tymczasowy pilnie potrzebny! Ja ze swojej strony deklaruję, że jeżeli kot nie będzie Maciusiem, podejmę się dalszych poszukiwań, ale oby nie było to konieczne. Więc apeluję - skupcie się ludzie na tym, co jest w tej chwili ważne - znalezienie domu przed zimą!

podkreślenie moje.
DT jest.
Gdzie kot jest ?
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 29, 2012 9:57 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

W Olsztynie.
Są plany na działanie ale nie ma sensu o nich pisac, zanim się nie skonkretyzują.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Czw lis 29, 2012 10:00 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

wat pisze:W Olsztynie.

o, ciekawe :D a coś precyzyjniej? To duże miasto, ponad 250tys ludzi tam mieszka, gdzies dokładniej?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lis 29, 2012 10:02 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

a na poważnie: na czym polega problem? DT jest, karmicielka ktora zna Macvka czyli osoba do złapania go też jest. Z tego co czytałam w róznych wątkach była kwestia identyfikacji czy to faktycznie Maciek ale z tego co chyba pisała joanna3113 u siebie to pani opisała najmniejsze plamki na uchu u Macka. Więc czy problem polega na identyfikacji? Czy na czym?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lis 29, 2012 10:11 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

Do wczoraj nie bylo DT, a poza tym karmicielka nawiazała kontakt z nami dopiero kilka dni temu, kiedy dziewczyny rozwiesily plakat z telefonem Joanny a nie darialekarzyk, dlatego pisanie o sierpniu jest naduzyciem. Karmicielka pracuje, Joanna i ja też, mieszkamy 50 km dalej i nie mamy samochodu.
Nie wiem czy kot daje sie dotknać karmicielce, więc łapanie wcale nie jest takie proste.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Czw lis 29, 2012 10:44 Re: Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUS

szukałam kota i jeździłam autobusem w tym celu.Nawet o 4 rano tam byłam by potem do pracy pojechać. Po pracy na odwyrtkę. Do domu wracałam skonana.Też mam rodzinę.Wiem,ze można wszystko zorganizować jak się chce.Kot "mój" grzeje pupę w swoim domu.Byłam sama.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]