Burisia i Titoś moje kicie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 26, 2012 22:57 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

no to miziać trzeba,miziać :lol:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lis 26, 2012 23:00 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

smarti pisze:no to miziać trzeba,miziać :lol:

czynię to nieustannie Cioteczko
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto lis 27, 2012 0:35 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

JolaJ pisze:
smarti pisze:no to miziać trzeba,miziać :lol:

czynię to nieustannie Cioteczko

i tak trzymać, Domku Kochany :ok: :lol:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto lis 27, 2012 16:24 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

Jesteśmy po wizycie. Wczorajsze wyniki moczu spodobały się pani dr, no może poza glukozą, jednak wysoką co tu dużo gadać.
Burisia miała pobraną krew na badania a wyniki będą wieczorem. Mam nadzieję że będą dobre i że ten paskudny mocznik spadł, bo ostatnio był lekko podwyższony.
Zmieniamy insulinę na Lantus, ponoć lepsza, tak mówi dr Jagielska, więc ufam.
Do diabła musi być dobra skoro kosztuje 250 zeta, a zwierzęta nie zasługują na refundację bo sa tylko zwierzętami czyli mogą sobie umierać bez konsekwencji.
Ząbki obserwujemy, stosujemy Dentisept i za kilka dni się pokazujemy.

Kicia jak zwykle była bardzo grzeczna i na prawdę jestem dumna i szczęśliwa że mam takiego Skarba :1luvu:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Wto lis 27, 2012 18:18 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

Ale tu dzieje.
JolaJ pisze:Do diabła musi być dobra skoro kosztuje 250 zeta, a zwierzęta nie zasługują na refundację bo sa tylko zwierzętami czyli mogą sobie umierać bez konsekwencji.

Jakiś czas temu znajomy rodziny (człowiek w starszym wieku, ale w doskonałej formie i taki typ wszystko wiedzący), gdy usłyszał, że mój kot choruje, miał do mnie pretensje, że zachciało mi się kota, a teraz całe spoleczeństwo musi płacić za jego leczenie (że niby weterynaria opłacana jest z podatków - coś na zasadzie NFZ). :roll:

To ja potrzymam kciuki za dobre wyniki badań :ok: :ok: :ok:
A jak Burisia czuje sie astmatycznie?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lis 27, 2012 22:04 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

Jak widać ów pan nie posiadał nigdy żadnego zwierzaczka skoro zielony w temacie, a tacy jak zwykle udają że wszystko wiedzą...

Cudowną wiadomość mam :!: :!: :!:
Burisi spadł mocznik, czyli mamy już w normie :dance: :dance2:
bardzo się cieszę :D

Astmatycznie jest w porządku, nie kaszle i mam nadzieję że ten stan potrwa jeszcze długo.
Cukier też ciut niższy ale jednak nadal wysoki. Dziś po raz pierwszy kupiłam insulinę w penie i muszę się doszkolić jak tego używać :oops:
mam straaaaasznie wielką instrukcję
boję się że coś pokręcę
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro lis 28, 2012 1:10 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

Cudownie,moje Słoneczko !!

Obrazek

a ten pan to...tuman... że się tak wyrażę... :oops:

smarti

Post » Śro lis 28, 2012 1:12 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

Cieszę się z dobrych wynikow :piwa: :piwa: :piwa:
tak trzymac :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro lis 28, 2012 1:15 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

Dobranoc Państwu :D

burych snów życzę :piwa: :ryk:

smarti

Post » Śro lis 28, 2012 1:17 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

Burisia dziękuje za piękne serduszka i też mówi dobranoc :1luvu: nocnym markom
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro lis 28, 2012 9:07 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

czy macie jakieś doświadczenia z tą karmą?

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... f_the_wild
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro lis 28, 2012 9:53 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

Bardzo się cieszę z dobrych wyników :piwa:
Dzielna koteńka :kotek: .
Super, że nie kaszle :ok: .

Znamy Taste of the wild :mrgreen: . Maurycy jakiś czas ją jadł. I zaczął ładnie na niej chudnąć (na acanie i orijen przytył).
Chociaż wg mnie jeszcze lepsza (ma mniej węglowodanów), a w porównywalnej cenie jest Applaws (nie wiem czemu akurat w zooplusie jest taka droga, nawet w animalii.pl jest tańsza niż tam :roll: ).
Niestety dosyć często słychać, ze koty mają po tym biegunkę.
Nie wiem jak się do tego odnieść, bo moje darmozjady nie miały problemów brzuszkowych po tej karmie (nawet Fiodek, który ma tendencje do luźniejszych kup), a naprawdę długo ją jedli...

smarti pisze:a ten pan to...tuman... że się tak wyrażę... :oops:

Myślę, że tuman to zbyt łagodne określenie.
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lis 28, 2012 9:59 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

Własnie moja Buriś długo już pałaszuje Applawsa tylko chcialabym zmienić jej smak i szukam czegoś dobrego. Biegunki nigdy nie miała. Na Allegro jest w dobrej cenie tylko że duże opakowania 8O
Kiedy ona zje 7 kg :?:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro lis 28, 2012 10:10 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

A Titoś je karmę na struvity?

Myślę, że spokojnie możesz testować Taste of the wild :mrgreen: .
Ja czasem dla odmiany kupuję też Feline Porta 21 bez zbóż.
A jak byś chciała coś już naprawdę dobrego to polecam Power of Natur Natural Cat - cenowo wychodzi podobnie do Acany i Orijen, a skład zdecydowanie lepszy (nie tylko jest bezzbożowa, ale też nie ma ziemniaków).
Obrazek

Revontulet

Post » Śro lis 28, 2012 10:14 Re: Burisia i Titoś moje kicie, sytuacja opanowana:-)

Oczywiście, Titoś je Urinary. Mam RC HD mimo że ma zboże, wiem, na zmianę z Sanabelle bez zbóż.

To uważasz że Applaws jest lepszy od TOTW? Może nie będę zmieniać?
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]