Kocie przemiany Na ratunek porzuconym 2013

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon lis 26, 2012 19:34 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

nanillia pisze:Ech... a ja czekam i czekam.... chyba znów będę musiała pójść na pocztę to wtedy się znajdzie... u mnie to tak już jest, że po 2 tygodniach od spodziewanego terminu idę na pocztę i mówię, że nie wyjdę puki się nie znajdzie i wtedy się dopiero przesyłki z całego miesiąca znajdują... :roll: W oczekiwaniu na kalendarz wymyśliłam coś takiego:
-----------------------
W następnym roku można zorganizować punkty odbioru w większych miastach
(siedziby fundacji, zaprzyjaźnione lecznice, ochotnicy) - to obniżyło by koszty wysyłki dla wszystkich :ok:
bo jedna duża paka kurierem jest tańsza niż kilka małych pocztą :!:
poza tym moje stawki na kuriera (firmowe) to koszt około 13-15 zł (brutto; do 30 kg) więc kurier nie jest tak drogi.
Zakładając, że w mieście X jest 20 forumowiczów chcących kalendarze to wychodzi mniej niż 1 zł za wysyłkę !
Jedynie forumowicze musieliby podjechać do kogoś odebrać dany kalendarz.
Oczywiście dla tych co nie chcą wysyłki zbiorczej mogłaby być nadal opcja wysyłki pocztą dostępna :-)

Tańsze kalendarze (w sensie kalendarz + wysyłka) to więcej sprzedanych kalendarzy ! Bo nie każdego stać na zakup kalendarza za 40 zł ale już za 20-30 zł jest to wydatek bardziej realny. Dycha to jest 3-5 kocich puszek :)

Pomysł na szerszą skalę ale do zrealizowania ! Tak działa np. sklep Merlin.
----------------------
Rybcie - mogłabyś sprawdzić tak dla samej statystyki ile osób kupiło kalendarz z danego miejsca ??

dzięki nanillia, pomysł godny przemyślenia. Bałabym się tylko dwóch rzeczy - obarczenia kogoś dystrybucją, co by nie było każdy zalatany, sam pomaga gdzie może, a jeszcze by musiał się umawiać...
no tego, że sporo osób, to chyba pod drzwi z wygody i tego zagonienia woli. Tego drugiego nie jestem pewna, ale w Łodzi poza fundacyjnymi koleżankami tylko 3 odbiory osobiste miałam, a wysyłek lokalnych naprawdę sporo. Nawet nie pytali. Ale dla chętnych - faktycznie można by spróbować... przemyślimy :ok: :ok: :ok:

edit: jeszcze mi się przypomniało, że kiedyś korzystałam z pomocy osoby pośredniczącej, której brat akurat bywał w danym mieście... z kolei kupujący nie zgłosił się koniec końców po fant, a biedny brat nie wiedział co z tym począć... to jednak kłopotliwe... ale jak kilka osób się dogada w jednym mieście - problemu nie ma :ok:.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon lis 26, 2012 20:03 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Fakt, każdy jest zabiegany ale jak się chce to wszystko można. Udaje się Wam organizować koci transport więc myślę, że kalendarze też da radę jakoś zorganizować... póki tu mieszkam to Warszawę biorę na siebie :P

nanillia

Od: Pt mar 09, 2012 11:10

Post » Pon lis 26, 2012 20:19 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

nanillia pisze:Fakt, każdy jest zabiegany ale jak się chce to wszystko można. Udaje się Wam organizować koci transport więc myślę, że kalendarze też da radę jakoś zorganizować... póki tu mieszkam to Warszawę biorę na siebie :P

:ok: :ok: :ok: super, w W-wie było kilka osób :). Będę pamiętać :1luvu:, dziękuję :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Wto lis 27, 2012 0:15 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Moje 2 sztuki też wreszcie odebrane z poczty. Jeszcze ich nie widziałam, ale wiem, że są w dobrym stanie :ok:
Dziękuję :mrgreen:

brynia

Od: Sob paź 16, 2010 12:55

Post » Wto lis 27, 2012 6:07 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Do mojej Mamy dotarł wczoraj, podobno cały, zdrowy i się podoba, dzięki :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto lis 27, 2012 7:50 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

rybcie pisze:
Villentretenmerth pisze:Kurde, już się boję. U mnie chodzi baran. Tłamsi przesyłki swołocz...

jeszcze nie doszła 8O :( ? sprawdzę Twoją przesyłkę, wysłana 1. turą, tj. we wtorek, powinna już być :(. dam znać.

Gosiaa - tak, sprzedane wszystkie. :ok:. Nawet mała lista rezerwowa jest, obawiam się, że nie wystarczy dla wszystkich :(. Tych zgłoszeń o uszkodzeniu były 2, albo 3 chyba, teraz Bagienka. Ale jedno to sprawa ewidentnego bałwana listonosza, który zgiął kalendarz wpół wpychając do skrzynki. Reszta - trudno powiedzieć czy w dalszej drodze czy już bezpośrednio do domu.

Rybcie, mój nie :D
Mój kalendarz doszedł tylko trochę umiętolony, tak jakby koperta nie mieściła się do torby i ktoś na siłę ją w niej upychał.
W sumie jest ok :ok:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Wto lis 27, 2012 14:56 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Ja już odebrałam swoją przesyłkę. Kalendarz piękny, ale dotarł w stanie zaledwie zadowalającym.
Obrazek Obrazek

bakakaj

Od: Pon mar 26, 2012 7:37

Post » Wto lis 27, 2012 16:04 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Umiętolone czy też nie ale jest ich tylko około dwieście pięćdziesiąt. Na cały kraj! To i dla posłów by zabrakło! Ba! Na całym świecie nie da się ich kupić. Nawet za pięciotysięczny banktnot dolarowy z portretem Madisona -niedostępny w obiegu. Bo tych też było więcej.
No, ja to się czuję zaszczycony. Naprawdę. To przecież unikat.
Ostatnio edytowano Wto lis 27, 2012 18:26 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto lis 27, 2012 18:24 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Jeszcze go nie widziałem ale już jest w domu odebrany. Czekał na poczcie. Listonosz barankowaty nie zostawił awiza i dobrze. Kalendarz piękny, nienaruszony, nie zmaltretowany w torbaczu, nie wbity do małej skrzynki. Jest OK. Dziękuję. Ogromnie się cieszę. Zobaczymy go na wlasne oczy (koty i ja) za trzy dni. Buziaki. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto lis 27, 2012 20:41 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

ja swoje kalendarze odebrałam w niedzielę... przy okazji zobaczyłam jak nam się nasze Anie "wylaszczyły" :wink: normalnie ciągle jestem pod wrażeniem 8O
podobno jakiś Dukan im w tym pomógł... :mrgreen:

kalendarze, rzecz jasna dotarły w stanie idealnym :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Wto lis 27, 2012 22:50 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Pozdrowienia z północy,
Kalendarze dotarły do mnie w czwartek, w stanie bardzo dobrym (duży plus za sposób zapakowania).
Osoby, które zamówiły kalendarz, były zachwycone. Wszyscy, którzy oglądali kalendarz byli pod wielkim wrażeniem, ochów i achów nie było końca. Usłyszałem też określenie "wyciskacz łez", jednym słowem - same komplementy. Gratulacje dla wszystkich, którzy wnieśli swój wkład w powstanie kalendarza, jestem z Was dumny :mrgreen:

Muszę Wam podziękować, bo doświadczenie zdobyte w Kotylionie staram się wykorzystywać u siebie. Od kilku miesięcy pomagam w miarę swoich skromnych możliwości przy Kąciku Adopcyjnym, który znajduje się w zaprzyjaźnionym sklepie i tak mnie zainspirował kotylionowy kalendarz, że "zerżnąłem" :smiech3: pomysł wykorzystania wiersza Klimka na naszym plakacie. Przepraszam, ale po prostu musiałem wykorzystać taki fajny pomysł. :ok: Mam nadzieję, ze nikt się za to nie obrazi.
Wyszło coś takiego, niedługo zawiśnie to w formacie 70x80 cm za szybą sklepu:

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lis 28, 2012 15:47 przez valdek, łącznie edytowano 2 razy

valdek

Od: Wto paź 19, 2010 19:29

Post » Śro lis 28, 2012 13:31 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

witajcie :D
dziś odebrałam swój koci kalendarz :ok: listonosz niósł go na rękach jak jakiś skarb:) w sumie to jest skarb,który ratuje naszych braci mniejszych :1luvu: ..mam już drugi egzemplarz kalendarza i mam nadzieję,że nie ostatni..
dzięki Wam kochane dziewczyny za pracę i zaangażowanie w tak wielką sprawę :1luvu: :1luvu:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Śro lis 28, 2012 18:13 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

valdek pisze:Pozdrowienia z północy,
Kalendarze dotarły do mnie w czwartek, w stanie bardzo dobrym (duży plus za sposób zapakowania).
Osoby, które zamówiły kalendarz, były zachwycone. Wszyscy, którzy oglądali kalendarz byli pod wielkim wrażeniem, ochów i achów nie było końca. Usłyszałem też określenie "wyciskacz łez", jednym słowem - same komplementy. Gratulacje dla wszystkich, którzy wnieśli swój wkład w powstanie kalendarza, jestem z Was dumny :mrgreen:

Muszę Wam podziękować, bo doświadczenie zdobyte w Kotylionie staram się wykorzystywać u siebie. Od kilku miesięcy pomagam w miarę swoich skromnych możliwości przy Kąciku Adopcyjnym, który znajduje się w zaprzyjaźnionym sklepie i tak mnie zainspirował kotylionowy kalendarz, że "zerżnąłem" :smiech3: pomysł wykorzystania wiersza Klimka na naszym plakacie. Przepraszam, ale po prostu musiałem wykorzystać taki fajny pomysł. :ok: Mam nadzieję, ze nikt się za to nie obrazi.
Wyszło coś takiego, niedługo zawiśnie to w formacie 70x80 cm za szybą sklepu:

Obrazek

super valdek :ok:, fajnie, że koty mają takich sprzymierzeńców. Wielkie kciuki za waszą działalność :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Śro lis 28, 2012 20:08 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

Mój piękny kalendarz też już jest. Bardzo dziękuję.
U mnie sprawdza się zamawianie przesyłki na adres do pracy - nie ma prawa przyjść złożona, odpada awizowanie i obawa, że listonosz upchnie w skrzynce.

Tak mi się nasunęło, że napis "nie zginać" można nadrukować na etykietach samoprzylepnych w jakimś żarówiastym kolorze, żeby listonoszowi od razu na kopercie w oczy wpadało. Ale czy go to wzruszy, to już inna sprawa.

Pozdrawiam.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Śro lis 28, 2012 20:20 Re: Kocie Przemiany Kalendarz 2013 - WYSYŁKA trwa!

I ja też mam ! Kalendarz super ! przyszedł cały (na szczęście na dworze wciśnięte w płot mokło tylko awizo) :D

nanillia

Od: Pt mar 09, 2012 11:10

[poprzednia][następna]