Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 21, 2012 18:48 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Kamakolo-doradziłabym to samo co puskas-ale to kasa jest niemała :roll:
Są tez obrózki uspakajajace-ponoc całkiem fajne efekty przynoszą
gdzies na forum mozna o nich poczytac, albo poszukac w necie
mozna tez zastosowac krople bacha
no i on chyba nadal ma jajka? odjajczenie tez by pomogło, ale pewnie narkoza nadal nie wchodzi w grę :(
Jak on w ogóle sie zachowuje sie? chodzi mi o to kręcenie sie, i o łebek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro lis 21, 2012 20:13 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

No odjajeczenie to narazie pieśń daaaalekiej przyszłości. Sęk w tym, iż on był słodziak, milusi i nagle.... taka agresja, polowanie na nas. I na koty. Takie, żeby dopaść i uszkodzić. Staramy się go pacyfikować w miarę możliwościa, ale mam wrażenie, iż zabrnełyśmy w ślepą uliczkę. Bo jak (wzorem TanudY :D ) trzymamy go w polarze i uspokajamy, to czuć takie napięcie, bo nigdy nie wiadomo czy on nie wyskoczy i nie drapnie w twarz. Skąd u niego nagle taka złość na ludzkie twarze.... tego nie wiem....
Same wiecie, napięcie rodzi kolejne napięcie - a koty to fantastyczne barometry nastoju....
Poczytam o obróżkach :-)

W zasadzie on już powazniejszych dolegliwości powypadkowych nie ma. Funkcjonuje w miarę normalnie, aczkolwiek na szafkę, taką 70-80 cm to mały kartofel wskoczyć nie potrafi. Generalnie to bedzie raczej kot podłogowy :D A kółka kręci tylko nad miską z jedzeniem i to się raczej nie zmieni. Byłam u innego weterynarza, który na moja informację o wypadku Michałka, zapytał od razu: czy trafia do miski? To ponoć symptomatyczne dla uszkodzeń móżdżku i zostaje na zawsze :?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro lis 21, 2012 20:27 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Kamakolo, niefajna ta agresja :(
tym bardziej, ze faktycznie może się wiązać z uszkodzeniem móżdżku i wtedy to poważny problem :(
tez bym probowała z uspakajaczami, a jeśli to nie przyniesie rezultatu z psychotropami
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro lis 21, 2012 23:20 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

A sygnał taki jak trzymanie za kark kiedy jest pobudzony?
Może próbuje zdominowac towarzystwo.

Duduś jest namolny ale zalizuje na śmierć. Mam bez przerwy piling.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lis 22, 2012 8:12 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Też na to wpadłam. Zresztą mój Dymek też tak pacyfikuje Michałka - za kark i do parteru. Reakcja małego jest taka, że sie kręci i wije jak fryga, aż się uwolni. Odnoszę wrażenie, że on nie wie, iz powinien się wtedy uspokoic :twisted:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt lis 23, 2012 22:47 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

o rany, taka agresja i to na twarz, to nie jest bezpieczne :? Dalej tak samo bez zmian??
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pon lis 26, 2012 19:18 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Powiedzcie mi proszę co musze napisać w informacjach o Riko żeby móc go oficjalnie dodać na listę kotów do adocji
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Pon lis 26, 2012 19:23 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

jaki wiek, szczepienia
płeć no i przede wszystkim więcej o charakterze, zachowaniach, czy drapie, czy skacze, czy niszczy, czy korzysta z kuwety, jak z innym kotem itd

Mała1

Post » Pon lis 26, 2012 22:11 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

PaniDemon pisze:Powiedzcie mi proszę co musze napisać w informacjach o Riko żeby móc go oficjalnie dodać na listę kotów do adocji
mogę pomóc tylko właśnie jego charakter jaki jest? Co lubi, czy jest typem drzemiącego niesprawiającego kłopotu kocurkiem czy raczej małym urwisem, bo to największy znak zapytania i w schronisku nie zawsze to widać bo klatka i stres robią swoje, dlaczego został wzięty na DT, co mu dolegało, czy sam przychodzi do ludzi na kolana czy jest nieśmiały, czy często mruczy, a może trzeba go do tego zachęcić i jak do innych kotów - neutralny czy buczy, nie przepada za nimi, czy boi się hałasów, czy ma apetyt co lubi jeść :)
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto lis 27, 2012 12:33 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Zgłaszam tylko że niebieska persiczka już od wczoraj u mnie :)
Wieczorem napiszę nieco więcej :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto lis 27, 2012 16:37 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

:ok:
AgaMarlena- wielkie :1luvu: za danie jej TDT

Mała1

Post » Śro lis 28, 2012 1:23 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Ja tak na szybko o koteczce

Ogólnie to bardzo miła i grzeczna dziewczynka
Chociaż wczoraj jak ją przywiozłam do domu to chyba ze stresu pobiła biednego Dio który chciał sie tylko przywitać :?
Noc spędziła zamknieta w swoim pokoju bo nie wiedziałam do czego może jeszcze dojść nocą
A tak nocka minęła spokojnie

Dzisiaj persiczka bez stresu chodziła po całym domu burcząc trochę na chłopaków
Natomiast od wieczora nastąpiła radykalna zmiana
Chyba mamy początek rujki
Zawodzi i wypina tyłeczek :evil:
Jutro zadzwonię na brynów i umówię się jak najszybciej na sterylkę

Jutro postaram się wkleić jakieś zdjęcia z pierwszego dnia u nas :)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro lis 28, 2012 19:07 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Riko: czarny dachowiec, kocur, wiek: około 4 miesiące (w schronisku od 8.09), zaszczepiony i odrobaczony
Przeszedł koci katar (wyleczone) ale pozostały zrosty na siatkówce (nie wpływają na stan zdrowia)
Charakter: miły i spokojny , trochę nerwowy przy obcych osobach, poza tym to kot informatyk- kocha pisanie na klawiaturze
nie lubi innych kotów.
Ma bardzo duży apetyt i nigdy nie przegapia posiłków :) ,trafia do kuwety i jest wyjątkowo schludny (jedzenie podane z ręki zawsze zanosi do miski przed konsumpcją), korzysta z drapaka ,jest bezpieczny dla mebli i elektroniki.
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Śro lis 28, 2012 19:28 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

PaniDemon pisze:Riko: czarny dachowiec, kocur, wiek: około 4 miesiące (w schronisku od 8.09), zaszczepiony i odrobaczony
Przeszedł koci katar (wyleczone) ale pozostały zrosty na siatkówce (nie wpływają na stan zdrowia)
Charakter: miły i spokojny , trochę nerwowy przy obcych osobach, poza tym to kot informatyk- kocha pisanie na klawiaturze
nie lubi innych kotów.
Ma bardzo duży apetyt i nigdy nie przegapia posiłków :) ,trafia do kuwety i jest wyjątkowo schludny (jedzenie podane z ręki zawsze zanosi do miski przed konsumpcją), korzysta z drapaka ,jest bezpieczny dla mebli i elektroniki.

:lol: :lol: :lol:

Betty- za koteczkę, za ciacha :ok:

Mała1

Post » Śro lis 28, 2012 21:10 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Bettysolo usciskaj Misie ode mnie. Brakuje mi kici. Mam nadzieje, ze sterylka sie uda.

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

[poprzednia][następna]