Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 25, 2012 21:28 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

rudy kociak pisze:Kacperku ta Duża nie ma serca takiemu anorektycznemu kotkowi odmawiać piątej kolacji :ryk: :ryk: :ryk: Żuczek faktycznie wygląda na niedożywionego :ryk: :ryk: :ryk: a Rambuś to z tego niedożywienia futerko mu błyszczy jak polakierowane :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Duża głodzi nas niemiłosiernie, kto to widział, żeby takie zwierzatka dostawały jedzonko co dwie godziny, powinniśmy jeśc co 15 minut
Kacperek
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie lis 25, 2012 21:30 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

jasia0245 pisze:Jesteśmy i my. :lol: :lol:

Witaj!
Zapraszamy serdecznie
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie lis 25, 2012 21:32 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

halinka1403 pisze:Doczłapałam się i ja :D Witajcie :1luvu:

Fajnie, że się doczłapałaś, cieszymy się i zapraszamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie lis 25, 2012 21:37 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

bozena640 pisze:Rambuś :1luvu: :1luvu: :1luvu: cudnie się bawi z Żuczkiem :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biedne głodne footerka :ryk: :ryk: :ryk: aż zazdroszczę

Nie ma czego zazdrościć :mrgreen: , one są wręcz przekonane, że powinny jeść co chwilkę :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Nie lis 25, 2012 22:34 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

Dzisiaj polowaliśmy z aparatem na Cudaka...
A jutro idziemy na zdjęcie szwów z resztki ogona jaka pozostała temu najniegrzeczniejszemu kotu jaki się plącze po mojej chałupce...
No i zauważyłam jednak pewną nieprawidłowość kiedy kocio siada do kuwety...
Otóż gdy robi qpę, zawsze jakiś kawałeczek tejże gubi po wyjściu...nie wiem czy brak mu czucia, czy Rambo nie ma czasu żeby spokojnie załatwić się do końca, a może jednak ma jakiś problem...jutro powiem o tym wetowi...
Dzisiaj znowu cierpła mi skóra na plecach i nie tylko :mrgreen: gdy mały wariat ganiał po dachu :strach:
Dla niego to jest najcudowniejsza zabawa, gdy latamy jak porażeni prądem dookoła altany i go nawołujemy, wtedy dopiero mały dostaje skrzydeł...
Boję się, że on się kiedyś przeliczy w swoich możliwościach...
Ale w domku daje się tulić, - jeżeli go złapiemy -wtedy pięknie mruczy i nadstawia się cały do głasków no i gdy zobaczy żarełko, to dopiero fajny kociaczek z niego...tylko, że żarełko wciąga migiem, głaskać trzeba szybko i tulić też...kocio nie ma czasu...

Pozujemy..
Kocio złapany i przytrzymany :wink:
Obrazek
Rób szybciej fotkę bo mi misiak ucieknie...
Obrazek
Prawie foch
Obrazek
Diabełek koniecznie chce być jak dorosłe koty, sam skoczył do Lunki na parapet
Obrazek
Może mi się uda zrobić zdjęcie małego obok np.Kropki, wtedy dopiero będzie widać, że Rambuś jest naprawdę malutki, bo na tych zdjęcia nijak tego nie widać :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon lis 26, 2012 9:12 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

Ale śliczne zdjęcia, zwierzaczki macie udane. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon lis 26, 2012 10:08 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

Rambo jest malutki i nie ma czasu na tak przyziemne sprawy jak dokładne wydalenie tego co pochłonął do kuwety,przecież jest tyle do zobaczenia,nabrojenia-ot kociak,który musi wyszumieć się.Może po kastracji troszkę uspokoi się,choć nie oczekiwałabym jakichś szokujących zmian :wink: Oczywiście zapytaj dla pewności :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Pon lis 26, 2012 12:34 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

Witamy !!
A my sie troszke poocieramy pozostawiamy jakies feromony czy cos^^

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pon lis 26, 2012 13:27 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

Witam!
Melduję się w drugiej części i witam całą ferajnę :piwa:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon lis 26, 2012 19:08 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

Lilka Mrau pisze:Witamy !!
A my sie troszke poocieramy pozostawiamy jakies feromony czy cos^^

Ocierajcie się ile wlezie :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon lis 26, 2012 19:10 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

rastanja pisze:Witam!
Melduję się w drugiej części i witam całą ferajnę :piwa:

Też się witamy i gorąco zapraszamy :ok: :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Pon lis 26, 2012 20:04 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

Dzisiaj byliśmy na zdjęciu szwów...
Ogonek jest zagojony, ale w jednym miejscu jest taki strupek, wet dał nam maść i mamy smarować jeden raz dziennie i za tydzień do kontroli, gdy kikutek bedzie już czyściutki wtedy weżniemy się za szczepienie, odrobaczanie...
Ale, Ale...Muszę Czarnego Cudaczka pochwalić! :1luvu:
Mocno nas zaskoczył :1luvu:
Jechał do weta bez kontenerka, miał tylko obróżkę pożyczoną od Kropki a smycz po Muszelce, owinęłam kocio ręcznikiem i takiego trzymałam na kolanach.
Jaki był grzeczny!!!!
W samochodzie podziwiał świat za oknami, potem w poczekalni interesowało go dosłownie wszystko, ale siedział grzecznie, co chwilę wyciągał lewą łapkę ( bo nie wiem czy informowałam, że kocio jest lewołapny) i zaczepiał, żeby go głaskać po łepku, po czym zaczynał mruczeć...
Rambuś czekał bardzo cierpliwie na swoje wejście do gabinetu, a potem był bardzo dzielny... w trakcie, zdejmowania szwów nawet nie drgnął...
A dlaczego jechał na kolankach?
Bo w kontenerku jechała...Lunka :mrgreen:
Dzisiaj od rana nie chciała się dawać nosić na rękach, gdy ją dotknęłam z boku pod łopatką po prawej stronie to miaukała...
więc przy okazji wet tez i ją obejrzał, a @ zachowywała się tak, jakby nie była żywym kotem tylko kocią skórką...
wet ją macał, gniótł, nieomal nią wywijał...a ona...jakby jej nie było...
Po powrocie do domciu Rambuś dostał w nagrodę jedzonko i "wolność" tzn. wrócił do normalności i ganiał po całej chałupce...
Luneczka też dostała swoje ulubione żarełko i poszła...do sypialni, żeby mały jej przypadkiem nie dotknął...jakaś taka obrażona,czy cóś...bo wet niczego niepokojącego nie zauważył...
Ale, jakby co, to jutro znowu na wizytę...zobaczymy...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto lis 27, 2012 13:26 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

AnnAArczyK pisze:Dzisiaj byliśmy na zdjęciu szwów...
Ogonek jest zagojony, ale w jednym miejscu jest taki strupek, wet dał nam maść i mamy smarować jeden raz dziennie i za tydzień do kontroli, gdy kikutek bedzie już czyściutki wtedy weżniemy się za szczepienie, odrobaczanie...
Ale, Ale...Muszę Czarnego Cudaczka pochwalić! :1luvu:
Mocno nas zaskoczył :1luvu:
Jechał do weta bez kontenerka, miał tylko obróżkę pożyczoną od Kropki a smycz po Muszelce, owinęłam kocio ręcznikiem i takiego trzymałam na kolanach.
Jaki był grzeczny!!!!
W samochodzie podziwiał świat za oknami, potem w poczekalni interesowało go dosłownie wszystko, ale siedział grzecznie, co chwilę wyciągał lewą łapkę ( bo nie wiem czy informowałam, że kocio jest lewołapny) i zaczepiał, żeby go głaskać po łepku, po czym zaczynał mruczeć...
Rambuś czekał bardzo cierpliwie na swoje wejście do gabinetu, a potem był bardzo dzielny... w trakcie, zdejmowania szwów nawet nie drgnął...
A dlaczego jechał na kolankach?
Bo w kontenerku jechała...Lunka :mrgreen:
Dzisiaj od rana nie chciała się dawać nosić na rękach, gdy ją dotknęłam z boku pod łopatką po prawej stronie to miaukała...
więc przy okazji wet tez i ją obejrzał, a @ zachowywała się tak, jakby nie była żywym kotem tylko kocią skórką...
wet ją macał, gniótł, nieomal nią wywijał...a ona...jakby jej nie było...
Po powrocie do domciu Rambuś dostał w nagrodę jedzonko i "wolność" tzn. wrócił do normalności i ganiał po całej chałupce...
Luneczka też dostała swoje ulubione żarełko i poszła...do sypialni, żeby mały jej przypadkiem nie dotknął...jakaś taka obrażona,czy cóś...bo wet niczego niepokojącego nie zauważył...
Ale, jakby co, to jutro znowu na wizytę...zobaczymy...

No, nareszcie jakieś pochwały pod adresem czarnuszka :lol: :wink: Pewnikiem wcześniej czy później wyrośnie z tego rozrabiania ... oby tylko wcześniej :lol: Kochany Rambuś - żywe sreberko :kotek:
A Luneczka może w ten sposób próbuje zwrócić na siebie Waszą uwagę :) i "zaliczyć" dodatkową porcję mizienek ? :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto lis 27, 2012 23:21 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

Kotina, może masz i racje, Lunka tak właśnie zaczyna sie zachowywać według niej "Cudaczek powinien się zapaść pod ziemię, " :wink: :ok:

A Rambuś dzisiaj nie miał czasu biegać po daszku...nie zdążył...gdy tylko nas zobaczył, od razu leciał do miseczek...uczę go, że albo gania po drzewach głodny, albo leci do miseczek i z pełnym brzucholem idzie na "salony"...
Kocio mądre, wybiera to drugie :D
Nawet zdjęcie Cudaczkowi zrobiłam, zresztą całkiem przyzwoite...
Obrazek

Lunka za to jest wściekła...tylko mały się pojawia na horyzoncie, ona już siedzi u mnie na kolanach, a jakie miny przy tym stroi :strach: - pokochała Żuczka, nienawidzi Cudaczka...jeszcze nie...
Niech on tylko tu podejdzie..
Obrazek

Kropka tylko obserwuje poczynania Cudaczka...
Obrazek

Z Kropeczki też zaczęła się robić "przylepka" zwłaszcza gdy Rambuś bawi się z nami, ona jest czujna :wink:
Obrazek

Kacperek jak zwykle na posterunku, czyli...bliżej korytka...
Obrazek

Żuczuś zmęczony zabawą z Cudaczkiem...
Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lis 27, 2012 23:50 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Wto lis 27, 2012 23:31 Re: Dwie Dziewczyny i Trzej Chłopcy...Muszelka za TM, Część

fotorelacja...pierwsza klasa :ok: :ok: :ok: :D kocham Cię czytać i oglądać :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

[poprzednia][następna]