SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 24, 2012 15:12 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Jaaga pisze:
MarKotek pisze:ja mam dwie kotki tri i biało czarna i kocurka buraska bez oczka

Wiem, że masz stale, więc podaję i mówie, żeby sami dowiadywali się, jakie są.

dzieki :)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob lis 24, 2012 19:08 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Jagna nie mam tekstu dla Myszki

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie lis 25, 2012 1:05 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Stan kociaków na katarowni, szpitaliku i na kwarantannie - nie byłam na adopcjach.
KATAROWNIA:
klatka - 1 czarny średniak nie ma na stronie, nie ma na Picasie
klatka - 1 czarny większy z białym krawacikiem nie ma na stronie nie ma na Picasie
klatka - trzy czarnuszki super fajne grubaski nie ma ich na stronie są na Picasie
klatka - 1 czarny średniak nie ma na stronie nie ma na Picasie
klatka - dwa średniaki czarne nei ma na stronie nie ma na picasie
----------------------------------------------------------------
na katarowni jest 8 kociaków wszystkie czarne ewentualnei z krawacikami białymi

KWARANTANNA
BOX 1 jest mały czarny kociak - na stronie i na Picasie jest Lili - ? nie wiem gzdie ona jest w tej chwili
BOX 2 nowe kociaki 3 rude i 3 czarne rodzeństwo maluszki nie ma jeszcze zdjęć
BOX 3 Noska i Mrówek czarny i buraska są na stronie i na Picasie
BOX 4 BURA bura kotka jest na stronie i na picasie
BOX 5 kociak biało-czarny nie ma na stronie i na picasie
BOX 6 są dwa bure kociaki?? nie ma na stronie i na picasie była Bunia ??? nie wiem gdzie jest
BOX 7 kotka i 3 maluchy, tam była łatka wg picsa i strony nie ma jej tam
BOX 8 2 małe buraski nie ma na stroie i na picasie

klatka na kwarantannie - 2 młodziki buraski w typie bengalskich nei ma na stronie i na picasie
----------------------------
21 kotów na kwarantannie

SZPITALIK

BOX 1 Antek kocurek jest na stronie i na picasie
BOX 2 kociak biało-czarny Bursztynek jest na stronei i na picasie
BOX 3 biało-czarny kot duży coś chyba nowego ???/
BOX 4 KIRA KOTKA BURA Z KRAWACIKIEM JEST NA STRONIE I NA PICASIE
BOX 5 kora kotka duża biało-bura jest na stronie i na picasie
BOX 6 2 kociaki średniaki jeden biało-czarny, jeden bury są na picasie i na stronie (chłopaki)
BOX 7 2 duże biało-bure nie ma na stronei nie ma na picasie
BOX 8 1 duży biało-czarny? nei ma na stronie nie ma na picasie

KLATKI NA SZPITALIKU

Klatka rodzeństwo dwa kociaki bury i biało-czarny są na stronie i na picasie
klatka bure z krawacikiem Aura jest na picasie i na stronie
klatka 1 mała burska nei ma na stronie nie ma na picasie
klatka - 3 bardzo ładne buraski jeden wiskasowy nie ma na stronei nie ma na picasie

na stronie jest Lech - w klatce w szpitaliku biało-czarny kocurek dziś go tam nie było.
----------------------------------------------------------------------
17 kociaków

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lis 25, 2012 8:06 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

mar_tika pisze:Jagna nie mam tekstu dla Myszki

nie wiem, czemu nie wstawiłam tekstu. Na razie nie wstawiaj Myszki i tak, bo pisalam tu, że wczoraj pojechała do nowego domu.
------------------
Czarna jednak zostaje w swoim domu, więc jej na stronę nie trzeba wstawiac.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie lis 25, 2012 18:04 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Neca pojechała,Teresa jutro rano trzeba zadzwonic do Eweliny żeby zlokalizowała ksiązeczkę Daszy.Tzn ksiązeczki są w biurze p.Basi ale pracownicy nie umią odczytać czipa .Dziś była big problem z wydaniem Nesci :roll:

edit:te koty z kicharni to mam zdjęcia ale sa tak zakichane że nie wstawiałam je na stronę.Zapka robiła wczorja fotki nowym i miała wrzucić na Picasa ,a ja miałam sciągnąć na str.Czekam .

mar_tika

Post » Nie lis 25, 2012 18:59 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Mam zarezerwowanego Kosmitka. Chciałam zapytac, czy do schroniska moge podjechac go zaszczepić? On ma pół roku, ale nie był szczepiony w schronisku, bo był chory. Teraz dzięki doxycyklinie wreszcie udało mi się zwalczyć jego kk. Później kastracja i pojedzie do domu.

Z katowickiego schroniska wzięłam Małpkę 2 po amputacji oczka. Jak skończy antybiotyki i dam ją do kotów, to mogę jakiegoś kota od was znowu wziac do siebie.
Dziś dałam telefony do Martyny, bo o kolorowe koteczki ludzie dzwonili.

Mar-tika, Lola to "Dziczka", która do mnie trafiła i jest już na stronie. Zmieniła się trochę i nie jest juz dzika, tylko nieufna :wink: . Na stronie musi być błąd, bo jest napisane, że roczna i po sterylce. Dostałam do niej ksiązeczkę zdrowia od Teresy. Ma udokumentowane 5,5 mies. i nie była sterylizowana.

Tak myślałam, że w nastepnej kolejności może wziąć któregoś z młodzików, które były w kwarantannie w górnej klatce. Takie zawsze głodne, kojarzycie? One chyba już długo czekają.

Jaaga

Post » Nie lis 25, 2012 20:28 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Słuchajcie, macie może fotki tego biało-kolorowego kociaka z katarowni? Ostatnio poszedł na DT a moja znajoma bardzo chciałaby zobaczyć jego zdjęcie.

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Pon lis 26, 2012 8:48 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Plotkara pisze:Słuchajcie, macie może fotki tego biało-kolorowego kociaka z katarowni? Ostatnio poszedł na DT a moja znajoma bardzo chciałaby zobaczyć jego zdjęcie.

Nie wiem o którego dokładnie ci chodzi .Szasza to trikolorka ,a Mysza szykretka.Obie są na stronie i w albumie.Podany tez jest nr do DT

mar_tika

Post » Pon lis 26, 2012 22:03 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Dziś do domu pojechałą Dasza z adopcji buraska.

Jaaga jak masz telefony o buraski to możesz podać do mnie - w schronisku pełno burasków :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto lis 27, 2012 20:27 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Jeżeli ktoś z wolontariuszy kocich będzie jutro w schr proszę spytac się pani doktor o Korę .Szpitalik boks 5 .Kotka od sierpnia siedzi w boksie.Najpierw miała zlamana łapę ,później sterylizacja i teraz niby leczenie grzyba.Dziś poprosiłam dr .Anię żeby ją dobrze obejżała.Kotka nie ma śladów grzybicy ale pani dr miała się dopytać co z tą kotką dr Eweliny.
Za niedługo ta kotka dostanie "konia " w tym boksie.Bardzo prosze dopilnujcie tego tym bardziej że miałam kilka tel w spr adopcji Kory

mar_tika

Post » Śro lis 28, 2012 14:13 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Będzie taka, jak Kosmitek. Ponoć przesiedział długo w szpitalnej klatce. Niby leczony na grzyba, ale go nie miał. Potem u nas chorował dalej na kk i kolejny miesiąc antybiotyków. Nie daje się dotknąć z własnej woli.

Jaaga

Post » Czw lis 29, 2012 16:42 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Słuchajcie, mamy szansę na adopcję Dusi i nawet przetransportowanie jej z adoptującym do Jastrzębi Zdroju czy jak to się odmienia... Tylko, że ten transport byłby dopiero w przyszłą sobotę. I tak się zastanawiam czy nie znaleźć jej domu tymczasowego na ten tydzień. Pytałam po znajomych i niby jest tam jedna chętna, ale coś tam u niej ponoć z kasą nie tak no i nie wiem... Nie mielibyście kogoś, kto by Dusię wziął na tydzień do siebie?

Plotkara

Post » Czw lis 29, 2012 17:57 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

W sobotę lub niedzielę jadę do koleżanki do Jastrzębia. Jeśli dowiozłabyś do mnie kotkę i ktoś odebrałby ją w Jastrzębiu Zd. na ul. Strażackiej, to mogę zabrać. Tylko dopiero w sobotę rano bedę wiedziała, kiedy, bo jadę na krycie i czekam na dni płodne u suczki :wink: .

Jaaga

Post » Czw lis 29, 2012 18:06 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Jaaga pisze:W sobotę lub niedzielę jadę do koleżanki do Jastrzębia. Jeśli dowiozłabyś do mnie kotkę i ktoś odebrałby ją w Jastrzębiu Zd. na ul. Strażackiej, to mogę zabrać. Tylko dopiero w sobotę rano bedę wiedziała, kiedy, bo jadę na krycie i czekam na dni płodne u suczki :wink: .

Rany, naprawdę? Spadasz mi po prostu z nieba! Tzn. mi i Dusi! : ) To byłoby po prostu idealne rozwiązanie!
A nie wiecie jak to wygląda pod względem papierkowym? Tzn. co muszę zrobić, żeby wziąć Dusię ze schroniska w celu adopcji?

Plotkara

Post » Czw lis 29, 2012 18:56 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Plotkara

[poprzednia][następna]