Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw lis 22, 2012 12:18 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Co u Grodzia i reszty ferajny? Puk, puk!!!

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw lis 22, 2012 22:40 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Chora byłam, a teraz jestem strasznie zmęczona :|

Nasze zwierzaki przechodzą same siebie... jak wrócimy z pracy prześcigają się w żądaniach - Drako siedzi w kuchni i domaga się kolacji, Balto przynosi piłeczkę, żeby się z nim bawić w ogródku (dodam, że jakieś pół godziny wcześniej psy były na spacerze). Osama na oknie w kuchni, a Ufi na oknie w sypialni drapią w szybę, żeby wyjść. Za chwilę Osama wraca do domu, pędzi do kuwetki... i załatwieniu palących potrzeb znacząco patrzy na kuwetkowego, podkreślając, że może być awantura "bo żwirek był nieświeży". Oziu pod drzwiamy ryczy, że czas na werandowanie. Grodzio na poddaszu wali co sił w podłogę, że chrup jeszcze nie podano, a przecież miseczka jest od dawna pusta .... To nie są zwierzęta - mamy w domu zastęp jakichś zwierzo-terrorystów :strach: Sąsiad dziś nam poradził, żeby najbardziej uciążliwych wysłać na tydzień do hotelu dla zwierząt. Powiedział, że to testował i się sprawdza. Po powrocie trochę się boczą, ale generalnie jest lepiej. Musimy to rozważyć.

Jak dziś wietrzyłam Ozziego, sąsiad jamnikowy, wyprowadzał Idefiksa - nie wyglądał na szczęśliwego :wink: Sąsiad oczywiście, bo Idka nie widziałam :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw lis 22, 2012 22:45 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Biedna, sterroryzowana Nemi... :twisted:
No, ale jak to... chrup nie podano...? Każdy by tupał...

Megana

Post » Czw lis 22, 2012 23:49 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Megana pisze:Biedna, sterroryzowana Nemi... :twisted:
No, ale jak to... chrup nie podano...? Każdy by tupał...

:mrgreen: :ryk:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lis 23, 2012 7:55 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Zdrówka życzę :D
Ale przynajmniej sie pojawiły informacje o zwierzakach w miarę dokładniej :wink:
Bo jakoś tak ostatnio cicho było...Przez chorobę , moze?
Dawno, dawno temu... były obiecanki co do opowieści zwierzęcych.. były... i się zmyły :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lis 24, 2012 22:20 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Trochę przez chorobę, trochę przez jeżostwo, trochę przez pracę ... Najpierw nie mogłam skojarzyć o jakie zwierzęce opowieści chodzi :roll: Ale już pamiętam :P Jak się ogarnę i przypomnę sobie jakieś niesmutne - napiszę. Jak o tym pomyślałam, tylko takie mi się przypomniały.... a tu jest wystarczająco smutnych historii, żeby jeszcze dokładać kolejne. I to takie, w których nic już nie można zmienić.

Dziś wpadłam na chwilkę, żeby się podzielić świetną wiadomością - Grodzio się wyleczył i ma pozwolenie do Pani Doktor na hibernację :P Jak zahibernujemy begonie, będziemy przez kilka dni Grodzia schładzać. Potem trafi do innych jeży do zagródki zewnętrznej. Dziś przed wizytą Pani Doktor, chciałam mu zrobić dobrze i puściłam go luzem w łazience. Pomyślałam, że pod szafkę nie wejdzie, go jest już za duży. A jakże ... wcisnął się i utknął :roll: Musieliśmy rozmontować szafkę, żeby go wyciągnąć.

U Ozia bez zmian ... dalej werandujemy. Ale z łapką jest moim zdaniem coraz lepiej. Urządza sobie galopady po domu :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob lis 24, 2012 22:32 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Rozmontować szafkę???? :strach:
Jeż potrafi...

Megana

Post » Nie lis 25, 2012 9:01 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Jak znowu zapomnisz to ja Ci przypomnę :mrgreen: Mam dobrą pamięć :twisted:

Ale sie cieszę, że zwierzaki coraz lepiej :D
Jak się schładza Grodzia? Etapami? Wystawia, wstawia gdzieś - na coraz dlużej, czy wypuszcza na 'mróz' ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie lis 25, 2012 18:29 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Też jestem ciekawa tego schładzania jeża.
A Tobie zdrówka życzę.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Nie lis 25, 2012 23:21 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Grodzio będzie się schładzał etapami :P W zasadzie już się trochę schładza, bo na poddaszu, gdzie się przeprowadził, jest około 10 - 14 stopni. Później przejdzie do pomieszczenia, gdzie temperatura będzie o kilka stopni wyższa niż na zewnątrz. Zobaczymy jak się czuje i czy nic się nie dzieje. Jak wszystko będzie w porządku, pójdzie mieszkać do domku.

Oj zdrówko bardzo się przyda 8) Dzięki :P

I jeszcze link do obrazka wstawię - tylko powinno być "sprzedałam" w dymku, bo to Ufinka do Ozia mówi :P http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 6331_n.jpg
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon lis 26, 2012 7:59 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Obrazek piękny :ryk:

Tzn, Grodziowi poodrastały te wszystkie odpadniete kawałki, czy będą sie regenerować w trakcie?

Obrazek

morelowa

Post » Wto lis 27, 2012 21:04 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Jak Grodzia oglądała Pani Doktor, to wyglądało, że łyse placki są niewielkie i nie będą miały wielkiego znaczenia. Może dlatego, że próbował zwinąć się w kulkę. Ale dziś sobie go oglądałam na spokojnie i sama nie wiem... Jak nie fuka, to trochę widać, że ma nie wszystkie igły. Więc chyba nie będę ryzykowała z zagrodą zewnętrzną.
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Wto gru 04, 2012 9:29 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Wszystko w Jeżurkowie w porżądku??
Bo cisza taka, że aż dzwoni...

Psy, koty, jeże , duzi - zdrowi?

Obrazek

morelowa

Post » Śro gru 05, 2012 10:01 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

Morelciu, u nas wszystko w porządku... tylko jakaś strasznie zmęczona jestem. I coś dziwnego dzieje się z moją ręką - parę razy miałam tak, że część do łokcia na ułamek sekundy traciła połączenie informacyjne z częścią powyżej łokcia :roll: Ale to pewnie są jakieś skurcze.

Kupiliśmy karmnik dla sikorek. Do tej pory przygotowywałam im jedzenie w siateczkach, ale już mi się skończyły. Dziś była inauguracja - jedzą :P Koty przez cały dzień siedzą w oknie i oglądają swoje "animal planet".

Grodzio tyje :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Śro gru 05, 2012 10:58 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie - Oziu rekonwalescent

:ok:
One tylko udają, że oglądają sikorki.
Tak na serio to czekają na - św. Mikołaja :s3:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[poprzednia][następna]