Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 20, 2012 17:40 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Miał chłopak wielkie szczęście że trafił do Was :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lis 23, 2012 8:06 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Chłopak ma wielkie szczęście, że mam dobry refleks - wiele razy omal nie został rozdeptany, bo heroicznym skokiem lądował właśnie w miejscu, gdzie miała stanąć moja stopa :roll:
Od wczoraj wieczór Fuks wymiotuje (m. in. na łóżko :evil: ). Kolację zjadł ładnie, a jakieś 2 h póżniej zwymiotował śliną z krwią. I trzeszczy przy gryzieniu. I usiłuje sobie wciąż wydłubać to coś co mu się w pyszczku wbiło i mu się nie udaje. Ale przy pierwszym hafcie prawie zeszłam bo już miałam wizję pp w domu - trochę się uspokoiłam jak zrobił ładną kupę a jeszcze więcej jak porządnie mu się przyjrzałam. Tak że przed pracą zawiozę go do weta i tam zostawię - Ala odbierze jak wróci ze szkoły. Tym bardziej że pewnie "głupi Jaś" będzie konieczny, bo nie daje sobie zajrzeć i pogrzebać przy zakrwawionych dziąsłach. Bo ja potrzebuję atrakcji wg kota to mi je zapewnia :twisted: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lis 23, 2012 8:20 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Jesoo to takie podobne objawy do tego mutanta witusa który był u nas w domu
też trzeszczenie przy jedzeniu,zakrwawione dziąsła ,cała buzia,gardło,łuki podniebienne
oby to nic poważnego chociaż to dziadostwo też nie było fajne,do dzisiaj Ruduś leczony bo takie powikłania w gębie że szlag trafia :(
Alienorku ja tez się ciągle zastanawiam czemu koty właża akurat pod nogi
wczoraj musiałam zrobić unik a mój reflex jest doopiaty jak boli i przywaliłam w futrynę coby Kajtulowi kręgosłupka nie przetrącić nogą :roll:

Trzymam kciuki za Fuksika :ok:

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pt lis 23, 2012 16:14 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Nie pojechałam niestety sama, tylko Ala była. Fuks ma silnie powiększone węzły chłonne uciskające na krtań - to stąd te "zwrotki". Dostał żel na dziąsła, tolfinę i pewnie antybiotyk. Więcej napiszę jak do domu dojadę, bo na razie tyle wiem.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt lis 23, 2012 22:00 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Nadobny Fuks zyskał uznanie pani wet bo i śliczny i waga odpowiednia (4,589), w dodatku ze strachu był spokojny i cichy (tu też ból gardła pozytywnie wpłynął na jego odbiór). Ma powiększone wszystkie węzły chłonne i zapalenie dziąseł. Nie ma gorączki. Dostaliśmy tolfinę, receptę na żel na te dziąsła coś dostał na miejscu (ale Ala już nie pamięta co). W środę (o ile będzie się ładnie leczył) kontrola. Kto wierzy że dotrzymam nerwowo do środy?

Wielka nagroda za naiwność. Ale postaram się opanować i nie jechać jutro. No, chyba że na mnie zwymiotuje.

Alienor

Post » Sob lis 24, 2012 8:13 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Ja tam w Ciebie wierzę :mrgreen:
Oj, Alienorku, przecież leki muszą zadziałać i pomyśl jak on nie lubi wetów..
No, chyba, ze zwymiotuje... :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lis 24, 2012 8:56 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Biedny Fuksik... :(
Czy powiększone węzły oznaczają uaktywnienie białaczki?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob lis 24, 2012 9:32 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Mogą, ale nie muszą. Wg pani wet to raczej reakcja na ten silny stan zapalny dziąseł. Jakby to był inny kot wcześnie byśmy zauważyły, ale jak Fuks lata po ścianach (to nie do końca przenośnia niestety) jak torpeda i rzuca się na jedzenie jak wygłodzony tygrys po tygodniowym poście to nie bardzo widać że coś jest nie tak. A w ramach głasków nie otwierał pyszczka... I wcale ale to wcale fakt, że haftuje i że go (zakładam) dziąsła bolą nie przeszkadza w gwałtownym pożarciu swojej porcji, zwróceniu jej, pożarciu reszty porcji Rukii, kolejnej zwrotce i posprzątaniu po haftach :roll:. Ten kot nie jest normalny.

Alienor

Post » Sob lis 24, 2012 10:02 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Oj... 8O 8O
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie lis 25, 2012 9:45 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

O, rany - niezły jest :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie lis 25, 2012 11:39 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Niezły agent... :roll:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie lis 25, 2012 18:15 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Dla fanów naszych kotów:
Kotori i Rukia:

Obrazek Obrazek Obrazek (niestety nie chciała współpracować, stąd tylko 1 zdjęcie Nakrapianej Cesarzowej)

Leon: Obrazek Obrazek

Fuks: Obrazek - niech Was nie zwiedzie niewinna mina, odpoczywa po wywaleniu kuwety krytej :evil:

Śliczny Ciel:
Obrazek Obrazek

Więcej zdjęć z wczorajszej sesji za kilka dni 8) .

Alienor

Post » Nie lis 25, 2012 18:25 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

No Marzeka jaka różnorodnosć kolorystyczna :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie lis 25, 2012 18:31 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Oj tak, kolorowo mamy - jeszcze czarny Justin, złotobrązowa, pręgowana Julinka i białobura Frania.

Alienor

Post » Nie lis 25, 2012 18:53 Re: Norka u Alienorka; Koi [*]

Wywalił krytą kuwetę?? One są stabilne dość... tak myślałam.. Chłopak zdolny jest i tyle.
Leoś ma taki kolor jak na zdjęciach? Śliczny jest, misiowaty :D

Dlaczego zdjecia za kilka dni?? Wyjeżdżasz czy co?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]