- Miasto: Katowice (Śląskie)
- Opiekun: Rolka
- Osoba kontaktowa: Karolina
- Numer telefonu: 788364420
- Imię: brak
- Kolor: czarno-białe, czarny, bury
Kociaki mogą mieć około 8 tygodni, już są na karmie mokrej i mleku. Pozwalają się zabrać na ręce, więc innych ludzi również zaakceptują. Obecnej mają zrobiony prowizoryczny domek z transportera zwierzęcego.
Znajdują się przy Prokuraturze Rejonowej w Siemianowicach Śląskich ul. 1-go Maja 11 (obok Szpitala Miejskiego nr 2).
Zbliża się zima. Kiedy spadnie śnieg i temperatura ich szansa na przeżycie znacznie zmaleje. Szukamy dla maluchów przytulnego domku i troskliwych opiekunów, a w ostateczności chociaż ciepłej piwnicy gdzie będzie je można ulokować na czas zimy oraz kogoś kto pomoże nam w opiece nad nimi.
Nie jesteśmy pewne płci, nie wiemy czy są zdrowe. Nie stać nas na weterynarza, szczepienia i odrobaczenie. Każda pomoc mile widziana.
KONTAKT:
788 364 420 Karolina
Soft Kitty, warm Kitty. Little ball of fur…
Happy Kitty, sleepy Kitty. Purr, purr, purr…
P.S.
Dzwoniłam do schroniska, dzwoniłam do fundacji z Sosnowca - nikt nie chciał pomóc nawet w zasponsorowaniu nam jedzenia - staramy się na własną rękę je karmić i zmieniać kocyki w tym domku, aby się nie pochorowały i jakoś przetrwały. Jeśli maluchy przeżyją zimę jedna p. weterynarz zaoferowała się, że za 100 zł wykastruje wszystkie włącznie z mamą. Także liczymy na każdą pomoc.
Rozwiesiłyśmy plakaty w gabinetach weterynaryjnych, dało to nawet odzew. Jeden kotek już ma domek (nie zamieszczałam wobec tego jego zdjęcia = była piątka). Dziś jedna Pani też ma się zdecydować, nie wiem jeszcze na którego. Zostanie więc trójka...
Z tego co wiem od właścicielki przygarniętej kotki, to mała była przeziębiona, ma typowe dla kotów pasożyty w uchach i niestety pchełki

Ja sama mam dwa kocury. Zresztą wrzesień/październik szukałam domu dla małej Sashy - znalazłam wspaniałą Panią, regularnie dostaję zdjęcia jak się maleństwo rozwija.
Liczę na wsparcie i pomoc!
Dzięki :3

Ogłoszenie pochodzi z portalu Kociaczek oferującego adopcje kotów.