Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 20, 2012 14:04 Re: Bąbel& Spółka...Laluś chory:(( szukamy przyczyny.

Hej, cioteczki Kochane :D
U nas wkrótce nie będzie na czym szarlotek podawać bo Lalek z niezwykłą gracją tłucze talerzyki oraz lampę jedną tzw. wolno stojącą auch :twisted: To znaczy, że czuje się chiba dobrze :wink:
Dzisiaj jedziemy na kontrolne badanie krwi i mam nadzieję oraz przeczucie, że wyniki będą dobre :ok: :ok: :ok:

Mam też znakomite wieści o szalonej Meli. Doktor Garncarz orzekł, że Mela wzroku nie straci, oczywiście jeśli będziemy ją leczyć :dance: :dance2:
Rozpoznanie mojego weta było trafne, to autoimmunologiczna choroba genetyczna ONków. Organizm zwalcza własne białko - oczy. Choroba jest nieuleczalna i jeśli nic się nie robi pies ślepnie. Ale, na szczęście, jeśli podaje się krople z cyclosporyną (wytwarzane w gabinecie Garncarza) + Tobradex to udaje się chorobę "odwracać" na okresy ok. 3-6miesięcy, czasem nawet 12, to zależy od piesa. Ta cyclosporyna powoduje, że organizm "nie widzi" białka, więc go nie zwalcza. Jest to lek m.in. zapobiegający odrzutom przeszczepionych organów.
Tak więc jeśli będziemy podczas nawrotów stosować leki oraz chodzić na wizyty kontrolne Melania nie straci wzroku :spin2: :spin2: :spin2:
I całe szczęście, bo nawet On stwierdził, że gdyby szalona Mela nie widziała to... :strach: :wink:
Moja psina dała piękny popis i tylko anielska cierpliwość oraz lata doświadczenia doktora pozwoliły przeprowadzić badanie oczu. Cóż, Mela nie pozostaje w bezruchu nawet przez moment, a to nieco utrudnia okulistyczne procedury :mrgreen:
Cieszę się przeogromnie, tylko jestem taka zmęczona, że nawet podskoczyć nie mam siły :oops: :evil:
I martwi mnie, że wokół tyle smutnych zdarzeń...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto lis 20, 2012 14:09 Re: Bąbel& Spółka...Laluś chory:(( szukamy przyczyny.

to ja trzymam za wyniki Lalusia i leczenie Meli :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lis 20, 2012 14:13 Re: Bąbel& Spółka...Laluś chory:(( szukamy przyczyny.

Asiu, cieszę się że tu u Was dobre wieści :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lis 20, 2012 21:17 Re: Bąbel& Spółka...Laluś chory:(( szukamy przyczyny.

Ogromnie cieszę się z Meli. :D :ok: Skakać z radości to dziś nie mam siły więc poskaczę jutro. :wink: :mrgreen:
Całuski, głaski, mizianki dla każdego po całości, ale w miarę preferencji i potrzeb. :mrgreen:
:lol: Specjalnie dodałam te preferencje, by zbyt marksistowsko zdanie nie brzmiało. :wink:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt lis 23, 2012 10:40 Re: Bąbel& Spółka...Laluś chory:(( szukamy przyczyny.

Kochane, dobrych wieści ciąg dalszy - wyniki krwi Lalusia dobre (leukocyty w normie, reszta też już wraca), węzły się prawie schowały :dance: :dance2: Za 2 tygodnie czeka nas szczepienie - wreszcie!!! :D
Nikt nie wie dokładnie co działo się z Lalkiem, ale były to konsekwencje tego co mały przeszedł wcześniej. Najważniejsze, że wreszcie jest dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lalka energia rozpiera, dzielnie tłucze talerzyki, zrzuca co tylko się da i nic sobie z tego nie robi, ja też :mrgreen:
Jest przekochanym koteczkiem, słodkim łobuziakiem i zupełnie nie rozumiem dlaczego do tej pory nikt się w nim nie zakochał - żadnego odzewu na ogłoszenia 8O
Rozkosze charakteru Lalka nie są doceniane przez mój geriatryczek :wink: Bąbel chce być wyłącznym sprawcą zakłóceń miru domowego ogniska, a reszta marzy już o chwili świętego spokoju :wink:

A w ogóle to jestem jakaś taka listopadowa :roll: Czego Wam absolutnie nie życzę, kochane cioteczki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt lis 23, 2012 10:45 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-) A Lalek zdrowy

Lalek :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt lis 23, 2012 11:22 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-) A Lalek zdrowy

Cieszę się ogromnie :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lis 23, 2012 12:38 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-) A Lalek zdrowy

Bardzo proszę wszystkie życzliwe dusze o zajrzenie do tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=148336
Ogromnie potrzebna pomoc naszej forumowej społeczności...
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt lis 23, 2012 19:30 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-) A Lalek zdrowy

Świetne wieści!! :D :dance: :dance2: Asiu, Ty nie jesteś listopadowa, tylko umordowana psychicznie.
Trzymam kciuki za Twój szybki powrót na właściwe Twej naturze :wink: optymistyczne tory. :ok: :ok: :mrgreen:
Buziaki, całuski, głaski, mizianki :1luvu: , co kto woli. :mrgreen:
Obrazek

selene00

Post » Czw lis 29, 2012 0:15 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-) A Lalek zdrowy

A ja mam prośbę wielgachną o udostępnianie wydarzenia :wink:
Miluś ma czas do końca grudnia.
No chyba że ktoś z was chce go adoptować :mrgreen:
http://www.facebook.com/events/44525567 ... ext=create

Dziękuję :)
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Czw lis 29, 2012 10:48 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-) A Lalek zdrowy

I ja się przyłączam do prośby Małgosi, zwłaszcza, że sama na FB nie funkcjonję.

Mało piszę bo mam nadal liści opad w sercu :oops: Iwonko, się wpycham na te tory optymistyczne, ale nijak nie mogę zaskoczyć :evil:

Na szczęście Laleczek zdrowy, reszta towarzystwa również!!! Właśnie zakończyłam tegoroczne badania kontrolne krwi kociastych, więc spokojniej będę rok zamykać :wink: Właściwie została jeszcze PiPi, która pomimo skrępowania ręcznikiem nie dała sobie krwi pobrać :roll: Trochę w tym mojej winy, bo słabowałam i pewnie nie dość mocno to diablątko trzymałam. W każdym razie PiPisia urządziła taki koncert, że mialam w domku cały zastęp żon Lota i dłuższą chwilę zajęło nim towarzystwo odtajało :wink: Całe szczęście, że nasza kochana Pani doktor jest nieziemsko wyrozumiała. Tak więc czarny łobuz będzie musiał się wybrać do lecznicy, aby tam zostać zniewoloną przez większą ilość lekarzy weterynarii, bez udziału mojej nieudolnej osoby :roll:

Mieliśmy ostatnio więcej baaaaardzo miłych wizyt kociarzy, szczególnie Lalek. Otóż odwiedziła nas Karolina - osoba, dzięki której niezwykle kosztowne leczenie i diagnozowanie Laleczka nie spustoszyło doszczętnie fundacyjnego konta (że nie wspomnę o moim, bo nie ma o czym wspominać :mrgreen: ). Karolina wirtualnie adoptowała malucha i czuwa nad nim na bieżąco :D Byłam bardzo szczęśliwa, że mogłam poznać tak fantastyczną osobę, bo taką się okazała :D A najważniejsze, że mogłam jej przedstawić Laka w pełnej krasie. Cieszę się bardzo, że "mama chrzestna" Laleczka przyjęła nasze zaproszenie, fajne są takie momenty...
Byli przemili młodzi ludzie, z którymi połączyła mnie choroba ich tymczasika - cukrzyca. Najpierw starałam się wspierać ich na ile umiałam, a teraz są już jak starzy znajomi.
Była też u nas Basia - horacy7 ze Szczytna, ale jej wizyta, choć wspaniała, miała niestety poważny i lekarski kontekst...
Piszę o tym wszystkim, bo pomimo listopada w sercu ciszę się, że jest tyle cudownych ludzi na świecie, których dane jest mi spotykać czasami właśnie dzięki miłości do kotów. Dzięki niej poznałam też Was, kochane cioteczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
W tym miejscu pragnę ukochać wszystkich moich fantastycznych przyjaciół niekociarzy, którzy są wspaniali, choć nie podzielają mojej futrzstej pasji i czasem kręcą mi młynki na głowie :wink: :D .
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw lis 29, 2012 10:53 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-) A Lalek zdrowy

Asieńko, ogromnie się cieszę z Lalka :piwa:
I z radością wielką podaję się niezrównanie pozytwnej szajbie bijącej z Twoich postów :1luvu: :mrgreen:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw lis 29, 2012 10:54 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-) A Lalek zdrowy

Asiu! :D :1luvu: :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Czw lis 29, 2012 16:41 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-) A Lalek zdrowy

Liściopad :wink: w sercu? 8O O nie, nie. :mrgreen: Asia! Twój dowcip jest ponadprzeciętną. :mrgreen:
Opisy sytuacji doprowadzają do spazmów niekontrolowanego rechotu :lol: , a Ty coś ględzisz o listopadzie. :wink:
Listopad się kończy!!! :ok: I proszę z nadchodzącym miesiącem nic nie pisać o grudach itp. :lol:
Całuski i uściski, i inne czułości po całości. :1luvu: :mrgreen:
Obrazek

selene00

Post » Wto gru 04, 2012 9:25 Re: Bąbel& Spółka...szukają DS dla Lalusia;-) A Lalek zdrowy

No to już grudniowo, ale bezgrudowo :wink: :D

Książę na ziarnku grochu :mrgreen:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Król Słońce 8)
Obrazek

Wkrótce Laluś - pożeracz serc niewieścich :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]