Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 20, 2012 19:35 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Dogadają się i to szybko, zobaczysz.A Ty trochę panikara jesteś, prawda? :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lis 20, 2012 19:44 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Ameba pisze:FIV i FIP (czy jakoś tak) są ujemne !!!!!!!

Malutka Kawunia już na salonach :D

Dziękuję wam za wsparcie duchowe i kciuki - mam zdrową małą, czarną Kawę.
Potem napiszę więcej, bo ręce mi drżą.

Ale się cieszę :!: :ok: :1luvu: :dance: :dance2:
Fantastyczna wiadomość!!!
No to wszystkiego najlepszego dla Kawuni w jej nowym domku, uściskaj ją od cioci ;-)
a i Tobie Amebo dziękuję za troskę, jaką tej małej okazałaś oraz przepraszam za ten stres... naprawdę, nie spodziewałam się że tyle przejdziesz z tym szkrabem.
[Srebrna*14.08.2012]-Każdego dnia brak mi Ciebie*... [Felek*04.08.2012] [Filipek *17.08.2012] [Franuś *2011] [Kocur *2013] - Pamiętam o Was i tęsknię... [Chuda Lucunko...śpij słodko Kochanie...*06.02.2014]

madzik85

Od: Pon lut 20, 2012 10:33

Post » Wto lis 20, 2012 20:08 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Mówiłam ci, że tak będzie. Moja wetka wie co mówi. :D Teraz jednak masz pewność. :ok:
Kawa, narazie to jeszcze to jeszcze mała czarna...Kawka, ale wyrośnie na dużą piękną Kawę. :piwa:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto lis 20, 2012 20:16 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

madzik85 pisze:

No to wszystkiego najlepszego dla Kawuni w jej nowym domku, uściskaj ją od cioci ;-)
a i Tobie Amebo dziękuję za troskę, jaką tej małej okazałaś oraz przepraszam za ten stres... naprawdę, nie spodziewałam się że tyle przejdziesz z tym szkrabem.

Madzik85, a to ciekawe. 8O Jak Tola była u mnie i było naprawdę żle, leczyłam ją bardzo intensywnie,
codziennie u weta, to ani razu nie zapytałaś o nią. Teraz jak wyadoptowałam Tolę, to piszesz codziennie w jej wątku.

Podobnie zresztą jak nie zapytałaś ani razu o Grafiego. To ja robię mu ogłoszenia na róznych portalach.
Obrazek

kotika

Post » Wto lis 20, 2012 20:34 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

ewar pisze:Dogadają się i to szybko, zobaczysz.A Ty trochę panikara jesteś, prawda? :lol:

No jeeeeestem :oops: Dlatego nie nadaję się na DT. Jak mam pod opieką jakieś zwierzę, to tak na całego, aż do bólu.

kotika pisze:Mówiłam ci, że tak będzie. Moja wetka wie co mówi. :D Teraz jednak masz pewność. :ok:

Pewność może niekoniecznie - testy dają 80% pewności. Wiem, wiem, panika... :lol:
Zwyczajnie bardzo chciałam, żeby ten szkrab był zdrowy i został z nami. Poza tym kocham moje "stare" futra bardzo bardzo. No i mam bujną wyobraźnię, niestety.

madzik85 pisze:przepraszam za ten stres... naprawdę, nie spodziewałam się że tyle przejdziesz z tym szkrabem.

Nikt się nie spodziewał. Może zbyt się przejęłam, ale takie były fakty. A ja dziękuję, że wtedy, nad stawem, usłyszałaś tego szkraba i uratowałaś mu życie. :1luvu:

Ameba

Od: Śro paź 24, 2012 20:39

Post » Śro lis 21, 2012 21:32 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Ameba pisze:Tak, białaczka i aids. U - JEM - NE !!!!!
Nie mam wydruku wyników przed sobą, bo tylko dzwoniłam do weta. Dlatego bredzę. Wydruk wyników odbiorę później.

Musiałam zmienić małej imię, bo mam w domu Olę. Tola i Ola to trochę jednak podobnie. Będę wołała jedną, a przyjdą dwie i co wtedy?
Dlatego jest Kawa. :lol:

Dodam, że Kawa właśnie łazi po pokoju i drażni kociarstwo. Prychają na nią, ale ona, jak to kocię, zwyczajnie się bawi. Myślę, że się dogadają dość szybko.

I jak stosunki międzykocie ? A Kawunia rozrabia ? :D
Obrazek

kotika

Post » Śro lis 21, 2012 22:47 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

kotika pisze:
madzik85 pisze:

Madzik85, a to ciekawe. 8O Jak Tola była u mnie i było naprawdę żle, leczyłam ją bardzo intensywnie,
codziennie u weta, to ani razu nie zapytałaś o nią. Teraz jak wyadoptowałam Tolę, to piszesz codziennie w jej wątku.

Podobnie zresztą jak nie zapytałaś ani razu o Grafiego. To ja robię mu ogłoszenia na róznych portalach.

Podstawowym narzędziem komunikacji jest dla mnie internet i po to jest ten wątek, by zainteresowane osoby miały informacje na bieżąco na temat kotów. A wątek, jak sama przyznajesz, śledzę cały czas.
Ogłoszenia Grafiego, które zrobiłam także odświeżam systematycznie.
To tyle gwoli wyjaśnienia i temat uważajmy za zamknięty.
[Srebrna*14.08.2012]-Każdego dnia brak mi Ciebie*... [Felek*04.08.2012] [Filipek *17.08.2012] [Franuś *2011] [Kocur *2013] - Pamiętam o Was i tęsknię... [Chuda Lucunko...śpij słodko Kochanie...*06.02.2014]

madzik85

Post » Czw lis 22, 2012 9:58 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Kawa podchodzi do życia w sposób luzacki. :lol: Jak buczą, to należy odejść i zacząć coś jeść. Jak ona pięknie zajada :D Wszystko! Wczoraj np. zjadła moim futrom ich parzone serca i żołądki, które dostają zawsze na kolację. Ale jak je zjadła! Z takim smakiem, że sama zaczęłam patrzeć na nie pożądliwie. :ryk: Stałam tylko i patrzyłam czy się nie zadławi, bo nie kroję drobniutko, tylko tak raczej grubiej, żeby trenowały szczęki. :wink: Spokojnie pogryzła.
A ponieważ moje futra są w stanie stałego szoku - jedzą nieco mniej - więc im nie zależy. Pije wodę. Normalnie pije, nie tak jak jedna moja kotka, która musi przedtem dotknąć wody łapką, a najlepiej zrobić fale, i dopiero pić. :roll:

Kocice fukają na Kawę bardzo. Koteczek - Baton - fuknął na Kawę 3 razy i stwierdził, że starczy. Teraz tylko patrzy co wyprawia Kawa. A co ona wyprawia!
Mamy taką własnoręcznie zrobioną wędkę z malutkim misiem na końcu. Jest tam też dzwoneczek. Wczoraj się zaczęło - Kawa oszalała. Jak uda jej się złapać misia, bierze go w zęby i warczy na wszystko co się zbliży! Komiczna jest. I bardzo żwawa i sprytna.
Pozagryzała już wszystkie zabawki. Pięknie i bardzo chętnie korzysta z drapaka. Dostała do zabawy pudełka (pudełka są najfajniejsze) i inne fajoskie gadżety. Bawi się cały dzień. A jak chce spać, to idzie do łazienki i już.
Brakuje mi przytulanek, bo na razie nie ma na to czasu. Pomizia się chwilkę i leci dalej szaleć.
Kuwetka na szóstkę z plusem.
Ogólnie wszystko dobrze. Kocice przywykną. Nie mają wyjścia, hihihi.... :twisted:

Ameba

Post » Czw lis 22, 2012 12:54 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Amebo, jeśli będziesz mieć jakieś fotki z tych jej zabaw to bardzo prosimy wrzuć na forum. Niech i nasze oczy się nacieszą tym pięknym widokiem :-)

madzik85

Post » Czw lis 22, 2012 13:52 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

UFF :D
Amebo cieszę się razem z Tobą,że kotka jest zdrowa i że może w końcu szaleć na salonach
Niech wam się żyje zdrowo i szczęśliwie :1luvu:
Pilnuj jej,bo jak coś to kotika mnie powiesi na suchej gałęzi :wink:

Ucałuj małą ode mnie no i wujka Jacka,który w końcu też się przyczynił do tego szczęśliwego końca :piwa:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Czw lis 22, 2012 14:44 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Ago - Tobie i Twojemu Mężowi także należą się szczególne podziękowania. Dziękuję w imieniu swoim i mojej rodziny za dowóz Kawy z Gdańska do Warszawy.

Zdjęcia będą. Może nawet wieczorem?

Ameba

Post » Czw lis 22, 2012 18:41 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Ameba pisze:Kawa podchodzi do życia w sposób luzacki. :lol:
...

... Kawa oszalała. Jak uda jej się złapać misia, bierze go w zęby i warczy na wszystko co się zbliży! Komiczna jest. I bardzo żwawa i sprytna.
Pozagryzała już wszystkie zabawki. Pięknie i bardzo chętnie korzysta z drapaka. Dostała do zabawy pudełka (pudełka są najfajniejsze) i inne fajoskie gadżety. Bawi się cały dzień. A jak chce spać, to idzie do łazienki i już.
Brakuje mi przytulanek, bo na razie nie ma na to czasu. Pomizia się chwilkę i leci dalej szaleć.
Kuwetka na szóstkę z plusem.
Ogólnie wszystko dobrze. Kocice przywykną. Nie mają wyjścia, hihihi.... :twisted:

Mówiłam ci, że mała wcale nie była wycofana, tylko chora. :D
Ona teraz nadrabia zaległości, a starsze futra nie mają wyjścia, muszą ją polubić. :)
Obrazek

kotika

Post » Czw lis 22, 2012 18:53 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

madzik85 pisze:Podstawowym narzędziem komunikacji jest dla mnie internet i po to jest ten wątek, by zainteresowane osoby miały informacje na bieżąco na temat kotów. A wątek, jak sama przyznajesz, śledzę cały czas.
Ogłoszenia Grafiego, które zrobiłam także odświeżam systematycznie.
To tyle gwoli wyjaśnienia i temat uważajmy za zamknięty.

I tu się mylisz. :)

madzik85 pisze:...
Od ludzi dowiedziałam się, że kociak ma brata (lub siostrę) buraska oraz mamuśkę. Nikt ich nie karmi, mama poluje po krzakach na co się da. Nie mają też schronienia
Kociaka udało mi się złapać, teraz siedzi w klatce u mnie na balkonie i znowu się drze. ...

Więc - mąż postawił ultimatum: kot przebywa tylko i wyłącznie na balkonie (w tym transporterze) i mam weekend na znalezienie mu DT albo DS;-( inaczej wróci nad ten stawik :(

Trzeba będzie zapolować także na małego buraska (o ile będę miała go gdzie umieścić) oraz mamusię - trza ją wysterylizować...

Zrobiłaś to ? Złapałaś lub ogłaszałaś brata/siostrę Kawy ? Wysterylizowałaś mamę ? Postawiłaś domek, dokarmiasz ?

Chciałam ci w tym pomóc, ale telefonów nie odbierasz a na pw nie odpowiadasz ?
Uważasz, że te koty sobie poradzą, bo ja wątpię.
Obrazek

kotika

Post » Czw lis 22, 2012 19:18 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:D :D :D

Ameba

Post » Czw lis 22, 2012 20:24 Re: Domek dla maluszka, sierść półdługa na CITO!!<Trójmiasto

Muszę dopisać.
Żaden z moich kotów nie był tak zwinny jak Kawa w tym wieku. Jest niesamowicie skoczna i bystra. Szybka jak błyskawica. A jak już złapie zabawkę, to nie odda. Ma ucisk szczęki buldoga. Warczy złowrogo na wrogów chcących przechwycić zdobycz.
Coś czuję, że biedne moje sikorki w ogrodzie. Moje pierdołki nie potrafią upolować ptaszka (z czego się baaardzo cieszę), czasem udaje im się przynieść do domu żywą myszkę, która im natychmiast odbieram i wypuszczam.
Coś czuję, że z Kawą będzie inaczej :roll:
Zawsze pozostaje uwłaczający godności kota, dzwoneczek na obroży. :twisted:

Ameba

[poprzednia][następna]