NOTKA - nowych pomysłów ciąg dalszy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 20, 2012 11:13 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Moja Sabunia uwielbia bawić się pieniążkami, więc biada jak się resztę z zakupów na szafce zostawi :evil:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Śro lis 21, 2012 19:39 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

U nas Hipolitek ma słabość do pieniędzy, ale tylko do banknotów :wink: Kiedyś Tż położył banknot na stoliku i w oka mgnieniu przechwycił go Hippo, uciekając rączo pod łóżko, nasze miny - bezcenne :mrgreen:

Małgosia, a Ty przetestowałaś NoNutki na okoliczność rozeznania w finansach? :wink:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Śro lis 21, 2012 20:09 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Nie dajecie kieszonkowego to radzą sobie jak potrafią :mrgreen: .
NoNutki za to wczoraj na chwilę przed moim wyjściem do pracy zrzuciły z parapetu całkiem sporą skrzynkę pełną ziemi(z natką i szczypiorem). Dziwne było to ,że skrzynka nie leżała centralnie pod parapetem a zupełnie dalej do góry dnem. Nie mogła być zsunięta bo połowa jest przystawiona półką. To ich tajemnica jak wykonały taki manewr :roll: .
Nutkę trzeba wsadzać na parapet ,ale Notka bez problemu wskakuje sama(pod nim stoi łóżko).Dostanie się na szafki kuchenne już nie stanowi problemu. Na stołek , na stolik i duży sus :twisted: .
Po powrocie z pracy mieszkanie trudno poznać :smiech3: . Domyślam się ,że reszta pomaga . Np przez 2 tyg dzień w dzień przewracany był duży drapak . Chciałam dojść w sobotę lub niedzielę kto to robi ale towarzystwo jest wyjątkowo sprytne i chce puścić "pary" z pysiów. Czekałam aż po porannych harcach pójdą spać . Wyszłam tylko na pół godziny i po powrocie drapak był przewrócony . I wszyscy dalej spali :ryk: .
Aż się prosi ukryta kamera :wink:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw lis 22, 2012 9:54 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Taaa... Jeszcze kieszonkowe dla darmozjadów :twisted:

Co do drapaka, to one słysząc, że nadchodzisz (wiadomo - żarcie będzie), wszystkie dają susa z drapaka w kierunku drzwi i dlatego drapak się przewraca :mrgreen: Skrzynka z zieleniną pozostaje dla mnie tajemnicą.

Joako

Post » Czw lis 22, 2012 12:05 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Ej tam, czepiasz sie biednych kotków. To już nawet nie mogą jednej małej skrzyneczki zrzucić?
Przecież to jeszcze maleństwa są. Wyrosną z tego. Albo i nie :twisted:
Ja mam pozrzucane na podłogę kremy w tubkach, mydło w kostce wywleczone jest na środek dywanu (ze śladami zębów), papier toaletowy na podłodze, szczotka do włosów w umywalce, śliwki pod szafkami, że o leżacym na podłodze telewizorze nie wspomnę.
A mam tylko dwa koty. Dorosłe!
zamienimy się? :twisted:

Super, że Notka taka skoczna jest :wink:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw lis 22, 2012 18:23 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

No nie wiem czy ktoś się zamieni na moją Betinę , która rok temu o 3-ciej w nocy zwaliła nadstawkę z regału . Jest dziura w podłodze . To runęło na milimetry od lustrzanych drzwi szafy :roll: . Później sąsiad z dołu miał pretensje ,że mu rodzinę zbudziłam , a to tylko kiciunia biegała :twisted: .
Filon natomiast zaplątał się w przewody od lampek choinkowych i taką dużą (do sufitu) choinkę "położył" na mnie jak już byłam w łóżku :mrgreen: . A on jest spokojnym kotkiem tylko bardzo płochliwym , więc nie wiadomo na co wpadnie podczas ucieczki :wink: .
Notka w ogóle jest niesamowita , pędzi tam gdzie większy hałas , gdzie coś się dzieje . Odkurzacz to ulubiona rzecz bo jest głośno i najchętniej by na nim jeździła :smiech3: .
Jak dzwoni domofon - Notka i Tosia czekają przy drzwiach na gościa . Nutka z kolei od razu się chowa , ale i tak porusza się z prędkością światła i potrafi wspaniale sama się bawić :D .
Nudy u nas nie ma :ryk: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt lis 23, 2012 10:19 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Co jak co ale z kotami nie ma nudy, nigdy :D
A duet Notka Nutka powalają mnie swoją żywotnością :) Dziewczyny nie zmieniajcie się ! :D
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Pt lis 23, 2012 10:37 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Kochana Nutka, niezła z niej łobuziara. Minka Tosi na zdjęciu mówi sama za siebie :lol:

Joako

Post » Pt lis 23, 2012 10:46 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Hmm, lepszy uśmiercony duży telewizor czy zrzucona nadstawka?
Zamiana na koty chyba nie ma sensu, bo wyjdzie na to samo :mrgreen:
MalgosiaZ pisze:Filon natomiast zaplątał się w przewody od lampek choinkowych i taką dużą (do sufitu) choinkę "położył" na mnie jak już byłam w łóżku :mrgreen: .

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt lis 23, 2012 19:15 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Rano nie zdążyłam uwiecznić na zdjęciu co NoNutki zrobiły , więc opowiem , proszę o uruchomienie wyobraźni.
W łazienki dwie identyczne kuwety stoją akurat po obu stronach sedesu. Do łazienki wpadają NoNutki i każda zajmuje po jednej kuwecie . Na 3-4 robią qupale :mrgreen: . Wybiegają . Sprzątam . Po chwili znów zajmują miejsca w kuwetach . Robią siooooo i zadowolone pędzą do swoich zajęć :ryk: . Koniec. Wymiękłam :smiech3: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt lis 23, 2012 19:28 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Synchroniczne kuwetowanie :mrgreen:

Joako

Post » Pt lis 23, 2012 19:47 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Oj, uruchomiłam wyobraźnię aż za bardzo :ryk:
I mam przed oczami taki oto obrazek: na sedesie dumnie siedzi Małgosia, a po obu jej stronach siusiają NoNutki :mrgreen:

Moja kotka razem ze mną sikała
Obrazek

Revontulet

Post » Pt lis 23, 2012 19:48 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Razem ze mną sika Tosia :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pt lis 23, 2012 19:57 przez MałgosiaZ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt lis 23, 2012 19:57 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Revontulet pisze:Hmm, lepszy uśmiercony duży telewizor czy zrzucona nadstawka?
Zamiana na koty chyba nie ma sensu, bo wyjdzie na to samo :mrgreen:
MalgosiaZ pisze:Filon natomiast zaplątał się w przewody od lampek choinkowych i taką dużą (do sufitu) choinkę "położył" na mnie jak już byłam w łóżku :mrgreen: .

:ryk: :ryk: :ryk:

A co do zakończenia choinkowej historii , to Zuzia[*] nawet nie drgnęła jak chojak leciał na mnie . Po skończonej akcji spokojnie wyszła ze swojego koszyka , spojrzała na mnie . Jej wzrok mówił :"masz to co chciałaś" (nie akceptowała Filonka) i dumnie poszła do drugiego pokoju .

Moje rozrabiary właśnie ucinają sobie po kolacyjną drzemkę (dziś była animonda od Cioci Joako :D ) . Akcja zacznie się ok.22.00 :twisted: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt lis 23, 2012 20:27 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Zatem życzę Ci spokojnej nocy :mrgreen:
Fajnie, że w końcu obie szaleją :ok:

Co sobie pmyślę o tej choince to :ryk: :ryk: :ryk: Zbyt bujną wyobraźnię mam 8)
MalgosiaZ pisze:Razem ze mną sika Tosia :mrgreen:

To są takie drobiazgi, których mi bardzo, bardzo brakuje :cry:
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]