Złotooka szylcia już w domu!!! Merka ma koleżankę, Kolię.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 20, 2012 21:31 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Dopiero mam chwilkę :D Tosi jest już lepiej,tylko problem w tym że nic a nic nie kuwetkuje :( potrafi zrobić kupę do fartuszka-coś mi to nie pasuje,nasika na łóżko-a kuweta czysta-może dlatego ją wyrzucili-nie wiem :( Lenka natomiast cały dzień asystowała przy gościach-nikogo się nie boi :piwa: nie ucieka jak widzi nowe twarze.Bardzo dużo dzisiaj zjadła-najbardziej smakowało jej Żwirka urinary-musiałam szybciutko zabierać.Nie miałam jeszcze tak grzecznej kotki-chodzi dostojnie w fartuszku :D i muszę powiedzieć że pięknie w nim wygląda. :1luvu: Jutro musimy jechać na zastrzyk-vatka jeszcze da znać czy będzie mogła dojechać.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Śro lis 21, 2012 9:09 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lenka szybko dochodzi do zdrowia,dużo je,zaczyna się bawić :D ,polować ze Żwirkiem przez okno :mrgreen: ObrazekObrazek

jaga1666

Post » Śro lis 21, 2012 9:36 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lenka ma piękne oczka :1luvu:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro lis 21, 2012 9:42 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

ładna ta Lenka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Śro lis 21, 2012 10:07 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Jest problem z Tosią :cry: Kotka załatwia się poza kuwetą.Moim zdaniem jest to problem zdrowotny, ale domek nie chce jej trzymać dłużej.Ona była osłabiona po zabiegu, była na mrozie, musiało to odbić się na jej zdrowiu :cry: To domowa, piękna kotka z dłuższym włosem, takie są bardzo delikatne.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lis 21, 2012 10:10 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Może ten kaftanik ją krępuje? Miałam jedną kotkę, która będąc w kaftaniku przewracała się tak jakby nie umiała chodzić, nie trafiała do kuwetki. Po zdjęciu kubraczka wszystko się uspokoiło.
Obrazek

nelka83

Post » Śro lis 21, 2012 10:31 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Moja Kicia w kaftaniku po sterylizacji też nie była sobą... Osowiała, apatyczna, kompletnie bez życia, zachowywała się zupełnie inaczej niż zwykle. Typowa depresja kaftanikowa. Lekkie zaburzenia równowagi też pamiętam. Zdjęliśmy go przed czasem (miała nosić 2 tygodnie) i odzyskaliśmy kota! Co ciekawe, Kicia wcale nie interesowała się szwami... Także super, że Lenka tak dobrze znosi różowe chomątko ;) A Tosi być może pomoże zdjęcie kaftanika.
Ania

balanka

Od: Pt paź 05, 2012 13:44

Post » Śro lis 21, 2012 10:53 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Proponowałam drugą kuwetę z piaskiem, zrobienie badań, ale ja nie mam kontaktu z tym domkiem.
Szkoda, bo kotka jest miła, atrakcyjna, na pewno znalazłaby domek.

ewar

Post » Śro lis 21, 2012 11:34 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Zadzwoniła do mnie siostrzenica z Belfastu czytająca wątki ,wysłała pieniądze i poprosiła żeby umówić Tosię na wizytę w Lublinie na Akademii-tam ją gruntownie przebadają :ok: W piątek o 9 rano ma być na miejscu :ok: Tutaj zbyt dużo straciliśmy ukochanych zwierzątek poprzez błędne diagnozy.Tosia jest śliczna,długi włos-rudo-czarna-a więc kciuki na piątek zamawiam.Teraz pędzę szukać psiej jamy :mrgreen: a póżniej z Lenką na zastrzyk albo odwrotnie :mrgreen:

jaga1666

Post » Śro lis 21, 2012 11:37 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

To trzymamy, ale na razie chyba warto posłuchać rad, prawda? Zdjąć fartuszek chociażby.

ewar

Post » Śro lis 21, 2012 14:00 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Lenka już po zastrzyku :ok: była bardzo dzielna,siusiu i kupka w kuwecie :ok: jej fartuszek nie przeszkadza :mrgreen: zjadła wołowinkę i śpi na kanapie :ok: .

jaga1666

Post » Śro lis 21, 2012 18:40 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

jaga1666 pisze:Zadzwoniła do mnie siostrzenica z Belfastu czytająca wątki ,wysłała pieniądze i poprosiła żeby umówić Tosię na wizytę w Lublinie na Akademii-tam ją gruntownie przebadają :ok: W piątek o 9 rano ma być na miejscu :ok: Tutaj zbyt dużo straciliśmy ukochanych zwierzątek poprzez błędne diagnozy.Tosia jest śliczna,długi włos-rudo-czarna-a więc kciuki na piątek zamawiam.Teraz pędzę szukać psiej jamy :mrgreen: a póżniej z Lenką na zastrzyk albo odwrotnie :mrgreen:

To trzymamy na zapas od dzisiaj :ok: :ok: :ok:

Lenka urocza w tym kubraczku :love: :love: :love:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw lis 22, 2012 6:13 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Kotki wyglądają rozczulająco w tych kubraczkach. Jedna pani uszyła swojej kotce taki na miarę, w kwiatuszki, jak dziecięca piżamka, zapinany na grzbiecie na guziki.Cudo! Lence już bym zdjęła, ale Ania jest panikarą.Kotka odczuwa dyskomfort, bo nie może się umyć.Dzisiaj pójdę zrobić jej zdjęcia, zobaczę więc jak to wygląda.

ewar

Post » Czw lis 22, 2012 8:00 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Moja Kita w ogóle w kubraczku nie chodziła. Miała sterylkę metodą małego cięcia i praktycznie w ogóle się ranką nie interesowała, ale nie ukrywam, że obserwowałam ją bacznie. Jak myjąc się zbliżała pyszczek do ranki to odwracałam jej uwagę i już tam z jęzorkiem nie wracała :)
Myślę, że jeśli Ania boi się zdjąć kaftanik całkowicie to może go chociaż rozpinać aby Lenka mogła się umyć troszkę - tak robiłam z bezdomniaczkiem.
Obrazek

nelka83

Post » Czw lis 22, 2012 8:16 Re: Lena, szylkretka o złotych oczach.DT/DS pilnie!

Są kotki, które w ogóle się nie interesują szwem.Bogusia, wiejska kotka po sterylce aborcyjnej tak się zachowywała, jakby w ogóle nie miała zabiegu.W ten sam dzień wieczorem śmigała po drabinie.Moja Brenda natomiast zawsze potrafiła się wyzwolić z kubraczka, a ranę wylizywała.Zrobiłam jej "body" z rękawa bluzki, nawet fajnie to wyglądało, bo ze ściągacza miała golfik.Tego nie potrafiła zdjąć.Tak, teraz szwy są maciupeńkie, nici u nas dają rozpuszczalne, kotki szybko dochodzą do formy.

ewar

[poprzednia][następna]