KRÓLIŚ ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ-zostaje w cudownym dt na zawsze:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 20, 2012 23:40 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

Justa&Zwierzaki pisze:... a dostaje coś na ten przykurcz tej łapki ...

Ta przykurczona łapka jest zdrowa. Ta, która leży taka wyciągnięta jest bezwładna :(
Leczenie ma chyba właśnie ustalane, ja nie znam szczegółów,
to Tabo walczy o niego i pilnuje

Ja mogę tylko zdjęcia zrobić, banerek, czyli proste sprawy załatwić.
Na innych się nie znam
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Śro lis 21, 2012 1:00 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

Miejmy nadzieje że sie cofnie ten niedowład ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro lis 21, 2012 9:04 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

szukamy dt

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Śro lis 21, 2012 10:41 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

Małgosiu, jest tajemnicza wiadomość od jednego z Aniołów. Jest szansa :ok:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Śro lis 21, 2012 11:12 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

Aniele, odezwij się....

tabo10

Post » Śro lis 21, 2012 11:43 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

I Anioł się odezwał :1luvu:

szczegóły późnym popołudniem.

Wiadomość z lecznicy: kocio zaczął trochę jeść, biegunka nadal,siku zrobione.

tabo10

Post » Śro lis 21, 2012 12:05 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

uff, dobrze, kociak w jego stanie musi jeść.
Ciekawe, bo na zdjęciach wygląda jak odpasiony, a w rzeczywistości to skóra i kości,
niedożywiony i żywiony chyba odpadkami.

Za Anioła :mrgreen: :ok:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro lis 21, 2012 21:15 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

:?: :?: :?:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro lis 21, 2012 21:48 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

Kocio odebrany z lecznicy :dance2:
Znalazła się dobra dusza,która podarowała mu DT. D z i ę k u j e m y :1luvu:
w imieniu kocurka i swoim.

Pewnie dt wkrótce się ujawni i będzie sam relacjonował. Na gorąco tylko dodam,że kocurek został dziś odrobaczony i odpchlony (profilaktycznie). Dostał przeciwbólowo Metacam i antybiotyk cd. Po wyjęciu z klatki lecznicowej zastano w niej podobno uformowany kał :ok: :wink: , więc biegunka być może w odwrocie.
Ma siedzieć unieruchomiony w klatce 6-8tyg.

Kocio miał być jeszcze dziś pokazany kolejnemu wetowi. Konsultacja w sprawie miednicy i odłamka kostnego wyjętego z pleców jeszcze przed nim.

Dajmy dt czas na zainstalowanie kocurka i ogarnięcie sytuacji.

PS.W drodze był bardzo grzeczny,leżał spokojnie,patrzył tylko wystraszonymi oczkami,ale nie piłował dzioba, jak to niektóre mają w zwyczaju :twisted: Może taki spokojny typ, może mocno wystraszony,a może bardzo cierpi :cry: I straszna chudzina,skóra i kości,czego w ogóle na zdjęciach nie widać. A poza tym śliczny z niego chłopak. Uwielbiam rudzielce.

tabo10

Post » Śro lis 21, 2012 23:21 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

:ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw lis 22, 2012 7:22 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

Szenila pisze:na pazur też nie wygląda. RTG było w jakiej pozycji? Na boku czy na plecach?

edit: a macie to RTG czy zostało w lecznicy?

na boku i na plecach. w trzech pozycjach. boję się o TO.

za kciuki serdecznie dziękujemy :)

tabo10

Post » Czw lis 22, 2012 10:03 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

Kiciuś mega grzeczny i miziaty, wczoraj późno dotarliśmy do domku, umoscilam mu klateczke, dałam mokre - bleeee, dałam suche kittenka - oj pyyyyyycha. Qpy nadal słabe, ale w qwecie. Zalecenia to 6 tygodni w klatce, z ograniczonym ruchem, ten odlamek mógł być jego kością, ale nie z kręgosłupa, bardziej z miednicy. Koło południa jedziemy na badanie krwi i testy, bo coś nie podobały się jego podniesienie i doły oczu, ze blade. No i jak będzie trzeba, to zrobimy jeszcze jedna fotkę rtg. Ta lapa tylna to związana ze złamaniem, no i podobno takich złamań się nie operuje, samo musi się zrosnac, to tyle co na razie wiem.

agnezs

Od: Czw lip 06, 2006 7:58

Post » Czw lis 22, 2012 10:13 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

ufff, jeśli ten odłamek nie z kręgosłupa :roll: pół biedy,jeśli z miednicy... bałam się jakiegoś przerwania rdzenia kręgowego czy innego horroru mogącego wywołać niedowład,wyciek płynu mózgowo-rdzeniowego,przerwania nerwu itp.,itd.,nie znam się,ale kiepsko to wyglądało

bladziutki i słaby, bo nie wiadomo kiedy ostatnio jadł, i co :roll: ile się błąkał? tak naprawdę,to szkielecik z wystającym kręgosłupem. Dorosły kot ważący tylko 2,8kg.

mam nadzieję,że nie ma niczego zakaźnego,czekam na wdechu na wynik testów i morfologii.

trzymajcie się i dobrego dnia :ok:

tabo10

Post » Czw lis 22, 2012 12:15 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

Agnezs, dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
To już kolejny kot, którego ratujesz z poważnej opresji :lol:

Jeśli będzie trzeba w czymkolwiek Cię wesprzeć, pisz śmiało. Zrobię co tylko będę w stanie.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Czw lis 22, 2012 14:15 Re: RUDY KOCUREK ZE ZŁAMANĄ MIEDNICĄ - UŚPIĆ CZY ZNAJDZIE DT

Testy ujemne :piwa: za to test z jajkami dodatni :mrgreen: Nie jest kastrowany, to mi wraca wiarę w siebie, bo coś czułam, ale nie wierzylam. Aż tu dziś podniósł łapę do mycia i wszystko stało się jasne, pani Wetka potwierdziła obecność dwóch. Wyniki krwi i dalsze zalecenia będę mieć wieczorem.

agnezs

Od: Czw lip 06, 2006 7:58

[poprzednia][następna]