Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 17, 2012 12:54 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

3 persy i dachowiec szukają DS/DT.

viewtopic.php?f=13&t=148164

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Sob lis 17, 2012 14:40 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

andrzej780 pisze:Białystok - białe cudo z wątku viewtopic.php?f=1&t=147011
Obrazek

Obrazek

Cudo.
Ale pers -umowmy się- z niego taki, jak ze mnie! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie lis 18, 2012 20:30 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

schronisko Katowice persiczka niebieska viewtopic.php?f=1&t=147317&start=240

Obrazek

Obrazek

kotka ma już domek
Ostatnio edytowano Sob sty 12, 2013 14:34 przez andrzej780, łącznie edytowano 1 raz
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Nie lis 18, 2012 21:54 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

Perska kotka z wątku viewtopic.php?f=13&t=148154

Na adopcję czeka kotka rasowa pers, szara z niebieskim - wysterylizowana.

Mieszkała sobie w/wokół działającej piekarni. Tę zlikwidowano, a o zwierzęciu już nikt nie pomyślał.

Teraz błąka się po okolicy. A mrozy idą!

Na pewno odwdzięczy się za dobre serce przyszłego właściciela.

Kicia czeka w Ozorkowie, jest możliwość zawieźć ją do Zgierza i Łodzi lub w bliskie okolice.

kotka znalazła dom :ok:
Ostatnio edytowano Czw gru 13, 2012 14:23 przez andrzej780, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Nie lis 18, 2012 21:57 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

Śląsk 3 persy z wątku viewtopic.php?f=13&t=148164

hugulaśny pisze:Poproszono mnie o pomoc w znalezieniu nowego domu dla 4 kocic. :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: Są 3 persice ( 2 szylkretowe i jedna błękitna) oraz dorosła kotka szylkretka- dachowiec. Wszystkie koty mieszkały w domu niewychodzacym. Są zaszczepione, wysterylizowane, posiadają książeczki. Właścicielka niestety ciężko zachorowała. Czeka ją długie przebywanie w szpitalu na nefrologii :(
Na razie nie mam zdjęć. Jeśli tylko jakieś mi podeślą to zaraz wkleję.
Jestem dogomaniakiem i adopcjami kotów rzadko sie zajmuję- tylko w nagłych przypadkach.
Może są sympatycy tej rasy, którzy przyjęliby pod swój dach kicie.
Mój tel. do kontaktu: 604-655-713.

Koty są na terenie woj. ślaskiego.
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Nie lis 18, 2012 22:11 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

Warszawa-Ochota domku szuka Pluszon z wątku viewtopic.php?f=13&t=147477

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Nie lis 18, 2012 22:14 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

Boże :roll: Jakiś wór z plaskatymi sie rozwiązał 8O

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie lis 18, 2012 22:16 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

Kwidzyn kot norweski leśny do pilnej adopcji z wątku viewtopic.php?f=13&t=148098

misskot pisze:Około pięcioletni kot norweski leśny bez rodowodu...odpchlony, odrobaczony i wykastrowany. Na pewno nie toleruje małych psów (z resztą głównie dlatego właścicielka chce się go pozbyć), jak z innymi kotami nie wiadomo. Kot jest miły i czysty. Grozi mu uśpienie, jeżeli nie znajdzie się dla niego nowy dom!!! Bardzo proszę o pomoc!!! Nie mogę go wziąć do siebie ponieważ mam już 2 koty, a kocica jest wyjątkowo bojowa.

kot ma juz dom :ok:
Ostatnio edytowano Czw gru 13, 2012 14:30 przez andrzej780, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Nie lis 18, 2012 22:27 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

Olsztyn puchata Merida Wiewióra szuka domku, wątek tu viewtopic.php?f=13&t=147956

felis pisze:Merida trafiła do schroniska z interwencji. U mnie jest od około 2 miesięcy. Ponieważ miała złamaną miednicę, musiała trochę posiedzieć w kojcu. Później odrobaczenia, szczepienia, i tak minęły 2 miesiące. W najbliższym czasie wybieramy się na sterylizację.
Merida jest jeszcze kocięciem, ma nie więcej niż 5 ms. Prawdą jest, że wygląda już jak dorosła kotka i zapewne jeszcze urośnie. Myślę, że to zasługa przodka dużej rasy.
W domu zachowuje się jak każdy domowy kot: zjada z misek, korzysta z kuwety, śpi w łóżku. Nikt kto nie próbował jej dotknąć nie domyśliłby się, że to kocię wcześniej nie znało człowieka, że urodziło się i rosło na ulicy.
Merida nie syczy, nie łapie zębami, nie drapie, po prostu ucieka, wycofuje się.
Podczas pobytu u mnie nauczyła się już, że człowiek nie jest wrogiem, że może obok niej przejść, usiąść, nawet pogłaskać podczas posiłku, ale jak do tej pory nic ponadto. Niewykluczone, że kiedyś nadejdzie ten dzień, gdy Merida zaufa bardziej.
Jakiego szukamy domku? Myślę, że zarówno wychodzącego, jak i nie wychodzącego. Merida nie męczy się w domu. Nie interesuje jej to, co za drzwiami. Dom na pewno musi być spokojny. Cierpliwy. Pogodzony z tym iż, być może kot będzie obok. Koci rezydenci jak najmilej widziani.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Pon lis 19, 2012 10:44 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

To i ja swojego Ptysiorka dołożę. Na razie jeszcze w leczeniu, ale wraca do zdrowia i już niedługo będzie szukał domku

Obrazek Obrazek

jasdor

Post » Czw lis 22, 2012 18:45 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=148328
Jeszcze jeden pers szuka domku :(
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Sob gru 01, 2012 19:47 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

Zabrze, śląsk około 4 letnia kotka perska szuka domu http://tablica.pl/oferta/kot-koty-pers- ... ;r:6;s:308

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowano Czw gru 13, 2012 14:14 przez andrzej780, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Sob gru 01, 2012 22:14 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

Wrocław, kotka z wątku viewtopic.php?f=13&t=148328 szuka domku

spinoo pisze:Właściciele moich kotów prosili mnie o pomoc w znalezieniu domku dla tej koteczki . Zamieszczam wiec ogłoszenie które dostałem . Wszystkie dodatkowe informacje pod wskazanym telefonem. Moze akurat koteczka będzie miała szczęście
ODDAM KOTKĘ DO ADOPCJI
W ZWIĄZKU Z ALERGIĄ DZIECKA, Z WIELKIM SMUTKIEM MUSIMY ODDAĆ SIEDMIOLETNIĄ KOTKĘ PERSKĄ.
Daisy jest wysterylizowana, regularnie szczepiona. Nasza Kicica jest typowym domowym kotem, tzn.: nigdy nie wychodziła i nie była wyprowadzana na zewnątrz, więc uwielbia wylegiwać się na parapecie oglądając świat z bezpiecznej perspektywy. Przekażemy ją tylko osobom kochającym koty, które otoczą ją miłością i pozwolą jej żyć w zaciszu domu. Wiemy na pewno, że nie toleruje innych zwierząt – bardzo przeżyła wizytę innej kotki w naszym domu i długo dochodziła do siebie.
Osoby tylko poważnie zainteresowane proszę o kontakt 606 666 772

Obrazek
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Pon gru 03, 2012 19:40 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

dymny puchatek szuka domku viewtopic.php?f=13&t=147337

Draugia pisze:Do adopcji kuwetkowy, ok. 3 letni kocurek (kastrat), trochę w typie syberyjczyka - długowłosy lub raczej pół-długowłosy, dymny (od skóry srebrno-biały, końcówki włosów ciemno-szare do czarnego). Do najmniejszych nie należy, co sprawia że robi jeszcze piękniejsze wrażenie - normalnie waży ok. 7 kg, ale niedawno przeszedł drożdżycę układu pokarmowego i schudł prawie o połowę. Teraz jest już zdrowy, ale trzeba troszkę poczekać zanim wróci do najatrakcyjniejszej formy.

Jest kochanym przytulakiem (mimo długiej sierści lubi spać pod kołdrą), ale jest też kotem bardzo aktywnym - uwielbia się bawić, szczególnie wędką z myszką i zakrętkami od butelek plastikowych.
Chętnie korzysta z drapaka i bawi się kocimi zabawkami.
Toleruje inne koty i uwielbia się z nimi bawić, dlatego byłby idealnym kompanem na dokocenie 8) Dogaduje się także z psami i królikiem.
Nie jest kotem wybrednym - je suchą karmę z wielkim apetytem i nie trzeba mu urozmaicać diety.

Odrobaczany systematycznie, szczepiony, testy FIV/FelV ujemne (-).
Jedyny mankament zdrowotny to wrodzona wada 1 z nerek, ale jego organizm nauczył się funkcjonować z tylko 1 nerką sprawną i nie ma żadnych objawów tej wady - tak w badaniach jak i stanie ogólnym.

Jego futerko nie kołtuni się, więc nie wymaga zabiegów pielęgnacyjnych, ale mimo wszystko znosi dość grzecznie kąpiele, czesanie, a nawet dał się ogolić bez premedykacji.

Tak wygląda po ogoleniu:
Obrazek

A tak z futerkiem na swoim miejscu:
Obrazek

Kocurek przebywa obecnie w Warszawie, ale jest możliwość zaadoptowania poza stolicę.
Jeśli znajdzie dom w Warszawie, będzie miał zapewnione szczepienia oraz ewentualne leczenie w klinice, w której pracuję.

kot ma już swój domek
Ostatnio edytowano Sob gru 29, 2012 19:41 przez andrzej780, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

andrzej780

Post » Wto gru 04, 2012 15:29 Re: Adopcje Puchatkowa VII ruda 'persiczka' - W-wa!! PILNE!!

Taka Piękna Piękność w schronie w Koszalinie. Przyniesiona z domu (alergia) :roll:
Lat 8.
Na fb znalazłam https://www.facebook.com/media/set/?set ... 699&type=1

Obrazek

jasdor

[poprzednia][następna]