♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 18, 2012 1:16 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Kurcze wszytsko fajnie, tylko teraz złapanie mamy maluchów spowoduje ze one zostana tam same ... :(
Nie wiem, może się mylę ale jakoś tak wydaje mi się ze poki ona tam jest maluchy są "bardziej bezpieczne"

Cholera szkoda mi tych dwóch malców, no ale 6 to nie dam rady ...

Piano mój maz sam przjedzie po mlace, korznki mi tak "siadły" ze w trase się nie nadaje zupelnie, bedzie miezy 13 a 14ta, jak bedzie dojeżdżał - zadzwoni
7ksiezyc

Post » Nie lis 18, 2012 8:57 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

O widzę 7księzyc że nie tylko ten korzonki mamy podobnie bo ja też dziś w nocy spać nie mogłam. Miałam w nocy sprzątanie rezydentom. Bo jeden drugiemu polizał miejsce odpchlone na karku.
Małe też odpchlone i nic się nie dzieje.
Kotki małe są bardzo bardzo grzeczne, nawet nie wiedziałam że małe kotki takie mogą być po tych co miałam w wakacje
bardzo bardzo energicznych delikatnie mówiąc. Po 5 minutach od sprzątania miałam od razu w klatce bagienko żwirowo-wodno--odchodowo-jedzeniowe. A z tymi taki porządek! A tamtych było o połowę mniej i ciągle mi uciekały z tej klatki. Te ani razu.
Tamte jadły więcej niz dorosłe koty a te bardzo mało... Właściwie to ja widzę jedzącą tylko krówkę nr1. Ona też jako jedyna się bawi trochę kapselkami.

Tamte musiały mieć codziennie nowy domek kartonowy a te mają ciągle ten sam.
Przy tamtych byłam masakrycznie podrapana a przy tych w ogóle.

Będziemy czekać z kotkami.

Myślę jak to najlepiej z tymi ostatnimi dwoma zrobić i ich mamą.
Dlaczego tak jest że im więcej kocic wykastrowanych na danym terenie to te ostanie niewykastrowane mają coraz więcej
młodych ta kocica miała maksymalnie 4 a teraz nagle 6.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Nie lis 18, 2012 10:43 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Moim zdaniem najlepiej byloby matke z 2ka dzieci zlapac. Ja wysterylizowac i wypuscic a malcom szulac domu. Ewentualnie najpierw zlapac maluchy, znalezc im domy a potem matka. Tak jak pisze 7ksiezyc bez matki one nie maja szans przezyc
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie lis 18, 2012 12:00 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Kotki mają dobry apetyt ale tylko 1 jada suche krówka nr1 i trochę krówka nr2. Inne jadają jedynie mokre.
Bałą się że te koty to w ogóle nic nie jedzą. Nie wiem dalaczego one siedzą w kuwecie jak w domku?
Dwa ostanie mają twardą kupę. Krówka nr1 miała mięką ale jej się poprawia, krówka nr2 ma miękką. Trzeba je odrobaczyć.

piano

Post » Nie lis 18, 2012 12:17 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Maz wlasnie wyjechał :)
bedzie wiec u Ciebie za jakies 1,5 godz

odrobaczymy jutro - - jestesmy u weta zapowiedzeni :)

naucza się jesc suche, piers juz sie rozmraza to im zaraz pokroję i moze się na piers z kurczaka skusza, damy radę

w kuwecie siedza bo to stres tak działa i koty w stresie często w kuwecie siedzą, babelki musza się oswoić z myslą ze teraz już bedzie tylko lepiej :)
7ksiezyc

Post » Nie lis 18, 2012 12:54 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

O to wcale nie tak daleko faktycznie. Jak patrzałam na pociągi to 3 godzinki.

piano

Post » Nie lis 18, 2012 13:08 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Nie mogę się doczekać relacji jak dotrą na miejsce :twisted: napewno też będą bardziej wyluzowane jak nie będą zamknięte w klatce, spokojnie wszystko się ułoży :1luvu:
Obrazek

Goyka

Post » Nie lis 18, 2012 13:18 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Białasek wygląda jak wielkanocny baranek hihih...
Dużo śpią w kociej kuli. Ich mama podzieliła je chyba na dwie grupy takie co mniej samodzielne i bardziej samodzielne.
W tej grupie dwa kotki są z tych samodzielnych a te dwa ostatnio złapane z tych mniej samodzielnych.
Białaskowi żeby zaczął jeść jedzonko do pysia przystawiłam bo tak się patrzył nie wiedząc o co chodzi.

Najodważniejsza jest krówka nr 1. Jakie ma słodkie usteczka.

piano

Post » Nie lis 18, 2012 14:02 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Odjechały słoneczka...
Wszystkiego dobrego im życzę...
Ale pusto bez nich.
7ksieżyc : 3 króweczki i baranek są już w drodze! Przesyłają ci noski! i ja też!
:kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Teraz muszę wszystko posprzątać dla pozostałych misiów i mam nadzieję że ich mamy też. I dobrze byłoby żeby ten kociak 6 miesięczny się złapał też bo nie wiem jakiej on jest płci. Żeby w tamtym miejscu w końcu zaczęło być normalnie. Zdrowe szczęśliwe wykastrowane koty a nie masowo umierające.

piano

Post » Nie lis 18, 2012 14:33 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Piano jesteś wspaniała!! Łap tą pozostałą 2kę i mamę, napewno kaskę się uzbiera żeby Ci pomóc!! Zmień tytuł wątku- 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!! jak w tytule będzie że 2 to może więcej osób wejdzie na wątek!! Ja zaraz wystawię bazarek dla Ciebie, może cos się sprzeda i kaska będzie :oops: :oops:
Obrazek

Goyka

Post » Nie lis 18, 2012 14:44 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Ma z juz dzownił :)
mowi ze fajne puchate kulki, cala drogę gadaja ;)
i sama sięich doczekac nie mogę, beda w klatce jeszcze pewnie do srody, musimy odrobaczyc i ze 2 dni odczekac

Mąz mowi ze to sa male klopski, ze podtuczone - najlepiej wygladajace sposrod naszych tymczasikow :mrgreen:
7ksiezyc

Post » Nie lis 18, 2012 14:55 Re: 5 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

piano pisze:Golla na Mickiewicza 18 20 czarna kocica jest na pierwszej stronie tego wątku jej zdjęcie.
Czy masz może na imię Ewa i to ty mi pożyczyłaś tą klatkę łapkę?

Witaj Piano
To ja mam na imie Ewa i ja Ci pożyczyłam klatkę.
Mam nadzieję,że pozostałej dwójce maluszków uda się znaleźć tymczas.
Pomogłabym Ci w łapaniu,ale mogę jedynie w sobotę lub niedziele,chwilowo jestem ograniczona czasowo...
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Nie lis 18, 2012 14:58 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

ja tez jakims bazarku pomys;le, korzonki walneły jedyne co moge robic i wtedy nie boli to siedziec - to poszyje jakies fajne kocie breloczyki filcowe np - zaraz mikolaj to moze akurat :)
szafy przejrze a nuz cos ciekawego się znajedzie

damy rade piano - trzeba byc dobrej mysli i o mame i maluszki zadbac

i wlasnie zmien tytul ze 2 szuka pilnie DT
7ksiezyc

Post » Nie lis 18, 2012 15:00 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Zapraszam na bazarek, i czekam na wieści 7ksiezyc jak malce dojadą :D

viewtopic.php?f=20&t=148209&p=9392213#p9392213
Obrazek

Goyka

Post » Nie lis 18, 2012 15:30 Re: 6 kociaków poszukuje pilnie domu Toruń - zima

Sa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Cudne puchete kulki :)

na razie tyle, weszły do klatki troszke syczac - i polozyły sie w budce - niech teraz się wyluzuja troszke

z pierwszych ogledzin wygladaja na 3 dziewczyny i jednego chlopca, ale wieczorem poobcinamy pazurki to bedziemy wiedziec na pewno - bo tak na zapoznanie nie chce ich meczyc

ale sa takie cudne KLUCHY :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i na wieczor postaram się o zdjecia :)
7ksiezyc

[poprzednia][następna]