Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CITO!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 16, 2012 21:35 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

aga marczak pisze:Ja myślę,że Magda je weźmie do domu.Co innego jak małe były z matką,teraz nie mogą być w piwnicy.Zresztą sąsiedzi na to nie pozwolą

Zaszczepię te koty i po 10 dniach zabiorę do siebie bo Magda musi zabrać kociaki z Goscinnej
Ja i tak mam grzyba więc mogę się nie bać :wink:

Kamien spadl mi z serca, oby Magda to potwierdzila, te kociaki i tak zaznaly już tyle przykrosci :( zaznaly na chwile domowego ciepla i wrocily bidulki nie wiedza dlaczego :( przeciez to nie ich wina ze sa chore :( rece mi opadaja jacy ludzie sa bezduszni :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt lis 16, 2012 21:35 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

najrozsadniej by bylo zeby trafily do domu do Magdy
Tricolorka tez ma grzyba, prawdopodobieństwo ze czarny kocurek wracajacy z adopcji tez go ma jest wiec duze bo ma go 3 z 4 ktora dluzszy czas byla z Lala w piwnicy
Moze trzeba się zdzwonic z Panią która adoptowala koteczkę, bo moje ludki od tri wczoraj moiwli ze ok, jak wieczorem zaczeli ja ogladac dokladnie to się strupki znalazly ...

koteczke z jej Panią spotkalam dzis w lecznicy mojej, mala ma strupki na grzbiecie - wymaz zrobiony, grzyb potwierdzony - szczepionka podana - ludki w malej po uszy zakochani i leczyc beda i jak wylecza chca drugiego mlaucha, moja wetka jest genialna w edukacji - jakbym byla facetem chyba bym się zakochała :)
7ksiezyc

Post » Pt lis 16, 2012 21:38 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

7ksiezyc pisze:najrozsadniej by bylo zeby trafily do domu do Magdy
Tricolorka tez ma grzyba, prawdopodobieństwo ze czarny kocurek wracajacy z adopcji tez go ma jest wiec duze bo ma go 3 z 4 ktora dluzszy czas byla z Lala w piwnicy
Moze trzeba się zdzwonic z Panią która adoptowala koteczkę, bo moje ludki od tri wczoraj moiwli ze ok, jak wieczorem zaczeli ja ogladac dokladnie to się strupki znalazly ...

koteczke z jej Panią spotkalam dzis w lecznicy mojej, mala ma strupki na grzbiecie - wymaz zrobiony, grzyb potwierdzony - szczepionka podana - ludki w malej po uszy zakochani i leczyc beda i jak wylecza chca drugiego mlaucha, moja wetka jest genialna w edukacji - jakbym byla facetem chyba bym się zakochała :)

Jak chca drugiego to moze wezma ta malutka pingwinie co wrocila do Magdy albo czarnulka ? :(
Obrazek

Goyka

Post » Pt lis 16, 2012 21:43 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

mialam taki pomysł, ale chca jak wylecza mała (to pewnie tez kwestia kosztow, choc nie tylko, to bedzie ich 3 kot, a kilka miesiecy temu "zrujnowlai sie" leczac znalezionego kocurka z peknieta przeponą, wolę zeby to sobie jeszcze spokojnie w glowach poukladali - choc domek fajny, to niech maja czas)
7ksiezyc

Post » Sob lis 17, 2012 1:30 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Kupiłam dziś Nizoral w saszetkach, jutro kociaki będą myte. Później zabieram je do łazienki, wiem że to żaden luksus ale przynajmniej jest ciepełko. Jak tylko się da będę szczepić, no a później aga marczak zaoferowała się, że po okresie karencji weźmie je do siebie.

Czarnulka jeszcze nie mam, próbowaliśmy dodzwonić się do tej dziewczyny, ale nie odbiera. Więc na razie u mnie jest tylko pingwinka.

Sorki, że dopiero odpisuję, lecz dopiero co wróciliśmy z domówki u znajomych.
Tęskno strasznie za Lalunią, ta piwnica bez niej też taka pusta... :cry: wiem, że u Moniki jej lepiej, ale strasznie się z nią zżyłam przez ten miesiąc. To prawdziwy kot-przyjaciel :1luvu:
Mąż też markotny chodzi...
[Srebrna*14.08.2012]-Każdego dnia brak mi Ciebie*... [Felek*04.08.2012] [Filipek *17.08.2012] [Franuś *2011] [Kocur *2013] - Pamiętam o Was i tęsknię... [Chuda Lucunko...śpij słodko Kochanie...*06.02.2014]

madzik85

Od: Pon lut 20, 2012 10:33

Post » Sob lis 17, 2012 1:34 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

7ksiezyc pisze:mialam taki pomysł, ale chca jak wylecza mała (to pewnie tez kwestia kosztow, choc nie tylko, to bedzie ich 3 kot, a kilka miesiecy temu "zrujnowlai sie" leczac znalezionego kocurka z peknieta przeponą, wolę zeby to sobie jeszcze spokojnie w glowach poukladali - choc domek fajny, to niech maja czas)

Leczenie tri trochę potrwa, czarnulka i pingwinki też. Można podsunąć im taki pomysł, że jak już mała wydobrzeje, a ta dwójeczka będzie zdrowa to chętnie oddamy im drugiego szkraba z rodzeństwa.
Albo - może cudowną, wspaniałą Mamusię może byliby chętni przygarnąć??

Osobiście myślę, że osoba która adoptuje Lalę będzie największą szczęściarą pod słońcem :1luvu:
[Srebrna*14.08.2012]-Każdego dnia brak mi Ciebie*... [Felek*04.08.2012] [Filipek *17.08.2012] [Franuś *2011] [Kocur *2013] - Pamiętam o Was i tęsknię... [Chuda Lucunko...śpij słodko Kochanie...*06.02.2014]

madzik85

Post » Sob lis 17, 2012 7:59 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Madzik wezmę je bo mam nadzieję,że wtedy zabierzesz te szaraczki z Goscinnej :ok:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Sob lis 17, 2012 11:42 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

madzik85 pisze:Tęskno strasznie za Lalunią, ta piwnica bez niej też taka pusta... :cry: wiem, że u Moniki jej lepiej, ale strasznie się z nią zżyłam przez ten miesiąc. To prawdziwy kot-przyjaciel :1luvu:
Mąż też markotny chodzi...

Magda, Lalunia jest tak wdzięczną kotką, że nasze serca zdobyła w kwadrans.
Mój wrócił z tygodniowego wyjazdu i był wściekły jak się dowiedział, że w domu sa dwa nowe koty ale z Lalunią spał dziś w nocy i już jest jego ulubienicą, boję się tylko, że znów grzyba złapie i będzie mi to wypominał tygodniami, ale co tam...

madzik85 pisze:Osobiście myślę, że osoba która adoptuje Lalę będzie największą szczęściarą pod słońcem

Też zazdroszczę tej osobie :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob lis 17, 2012 12:25 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Magda, napisz mi jeszcze co kotka miała dawane: odpchlenie, odrobaczenie? Kiedy i co. Książeczki jeszcze nie ma jak rozumiem?
Założę jej przy okazji sterylizacji.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lis 17, 2012 14:32 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

mpacz78 pisze:Magda, napisz mi jeszcze co kotka miała dawane: odpchlenie, odrobaczenie? Kiedy i co. Książeczki jeszcze nie ma jak rozumiem?
Założę jej przy okazji sterylizacji.

Monika, Lala ma książeczkę tylko zapomniałam dać. Podrzucę przy okazji. Była odrobaczana 29.10, dostała Milbemax. Następne odrob. 10.12

madzik85

Post » Sob lis 17, 2012 15:04 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

O to super. Bywasz może we wrzeszczu czasem? Mogłabyś mi do pracy na Grunwaldzką 2 podrzucić.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lis 17, 2012 21:46 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

mpacz78 pisze:O to super. Bywasz może we wrzeszczu czasem? Mogłabyś mi do pracy na Grunwaldzką 2 podrzucić.

Madzik chciała mi ją dać tzn wrócic po nią ale ja powiedziałam że nie trzeba :oops:
Przepraszam,dowiozę ją przy okazji
Obrazek

aga marczak

Post » Pon lis 19, 2012 20:48 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

I co z czarnuszkiem?Wrócił?
Obrazek

aga marczak

Post » Pon lis 19, 2012 22:09 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

Wlasnie? A jak pingwinia? Mam nadzieje ze wzielas ja do domku :(
Obrazek

Goyka

Post » Wto lis 20, 2012 0:24 Re: Kolorowe maluchy i ich mama z piwnicy na bruk!!/DT na CI

aga marczak pisze:I co z czarnuszkiem?Wrócił?

Wrócił. Jest duży i sprytny, bardzo miziasty. U niego grzyb dopiero się rozwija, ma pod szyjką wyczuwalne grudki. Natomiast pingwinka wróciła z adopcji z wyliniałym brzuszkiem (tzn. jej sierść nie jest czarna, ale czekoladowa w tym miejscu). A była czarniutka... :roll:

Dziś oba zostały zaszczepione na grzybicę. Lekarce zabrało szczepionek na panleukopemię (miała 1 szt.), więc jutro jadą znowu na kłucie w dupkę :wink:

madzik85

[poprzednia][następna]