KOCIA CHATKA część 23.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 16, 2012 23:39 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Cieszę się, że pomysł się podoba :D Może na początek jeden kot, któryś z najbardziej potrzebujących, a jak znajdzie dom, to zrobimy "kampanię reklamową" następnemu. Moje typy to Ziutek, Dexter i Łezek. Pysiol jest najdłużej, ale czy przypadkiem Anetka nie ma w stosunku do niego jakichś planów?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt lis 16, 2012 23:54 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Iwona11 pisze:Cieszę się, że pomysł się podoba :D Może na początek jeden kot, któryś z najbardziej potrzebujących, a jak znajdzie dom, to zrobimy "kampanię reklamową" następnemu. Moje typy to Ziutek, Dexter i Łezek. Pysiol jest najdłużej, ale czy przypadkiem Anetka nie ma w stosunku do niego jakichś planów?

No na 100% łezek, Ziutek, Dexter :) ja niestety jestem kiepska w takich sprawach więc jak pisała Dorotka i CatAngels - może oni więcej coś doradza :ok:
no jeszcze będziemy mieli trudne adopcje Amelka i Misiaczek :( im też jakaś super reklama by się przydała

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 16, 2012 23:57 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Dorota Wojciechowska pisze:
terenia1 pisze:Iwonka to bardzo fajny pomysł :) tylko faktycznie musiałby ktoś zrobić jakiś taki plakacik ze zdjęciem kociaka opisem - to można spokojnie ściągnąc z naszej strony tam są i zdjęcia i teksty do opisów - ja niestey też nie mam drukarki a w pracy mam tylko zwykła biał-czarną więc nie będzie fajnie wyglądało :(

Napewno taki plakat formatu A2 mozna wydrukować w Lemongrass- tak gdzie robię przypinki- mogę się zorientowac.
Kiedyś też Progress w Klimontowie coś o drukarce kolorowej do formatu A3 mi mówił - mogę zapytać w poniedziałek o ceny w tych 2 miejscach.
tylko zo by tam miało być - czy ktoś by to umiał złozyć. Zdjęcie info, + namiary na strony - może to bbyć taki szymel i byśmy mogli z róznymi kociakami takie zrobić

Pieski ze schronu mają swoje "firmówki", podpatrzyłam ostatnio na facebooku. Bardzo fajna sprawa, może my też powinniśmy się starać te nasze koty lepiej wypromować, podobno popyt jest, tylko nie umiemy dotrzeć do ludzi. Jednak nie każdy szuka w necie, są też ludzie, do których trafia ogłoszenie papierowe, plakat itp.
W czasach "kryzysu" na pewno nie stać nas na drukowanie jakiejś ogromnej liczby plakatów itp., ale za jeden czy dwa fajne plakaty do powieszenia w tym pubie to mogę sama zapłacić.
Zdjęcie Łezka Gosiu i Marcinie jest fantastyczne :ok:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Sob lis 17, 2012 0:04 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Iwona11 pisze:Zdjęcie Łezka Gosiu i Marcinie jest fantastyczne :ok:

Marta chyba robiła :)

Iwonko my nawet nie zapłaciliśmy dużo za takie druki :) patrząc na to jak one wyszły i prawie w każdej lecznicy wiszą. Najważniejsze żeby pomogło.
Można raz na tydzień dwa druknąć właśnie taki duży plakat i podmieniać żeby było świeże że jak ludzie wejdą to zobaczą coś nowego.

Wiszą też takie (oryginały mają logo i nr telefonów oraz imiona przypisane kotom)
Obrazek

Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lis 17, 2012 0:20 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Stan kociaków na dzień dzisiejszy w Kociej Chatce mamy dość duży :)
ZDROWA
1.AMELKA
2.MIS
3.ZŁOTA
4. SROKA
5. OGONEK
6.ZIUTEK
7. WESOŁEK
KWARANTANNA
1. KULECZKA
2. DEKSTER
3. ARIA
4. PYSIOL
5. RODŻER
6. ŁEZEK
7. MELCHIOR
8. VINCENT
9. MARCINEK
10. DZICZKA
11. PINEZKA
12. KRÓWKA
13. GAPCIO
mam nadzieję że żadnego kociaka nie pominęłam
w DT - 4 mikruski u Anety, scorpio - Erni, Szrekunia, Mona
Adopcje w tym tygodniu Misia, Teodorka i chyba dziś Tola pojechała do domku, ale pewnie Mara coś napisze.

terenia1

Post » Sob lis 17, 2012 0:23 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Ja jeszcze mogę przekleić linki z ogłoszeń naszych kotów na tablicy - i wtedy można drukować gotowe ogłoszenia i rozwieszać - mam te linki tu wkleic, będzie to komuś potrzebne?

terenia1

Post » Sob lis 17, 2012 0:50 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Ja mogę zająć się tymi plakatami i tak mieliśmy taki plan który zresztą już wcielamy w życie :D rozwieszamy w lecznicach zostawiamy też ulotki myślę że są miejsca w których można naprawdę się postarać jak np sklepy zoologiczne my powoli będziemy to ogarniać podeślijcie na mail Gosi zdjęcia jeśli macie wiem że Marta i Marlena robiły fotki os powybieramy i przygotuję gotowe pliki które trzeba będzie zgrać na pendriva i zanieść do punktu który drukuje takie rzeczy koszt np formatu a3 na który można umieścić spokojnie dwa zdjęcia to około 4zł na centrum w sosnowcu koło kościoła ewentualnie mogę zebrać zamówienia i wydrukować przy okazji większą ilość plakatów. My dodatkowo wydrukowaliśmy mniejsze zdjęcie zbiorcze i zalaminowaliśmy je i zrobiliśmy z tego taka podstawkę która stoi przed puszką u nas w lecznicy może bardziej przyciągnie uwagę te kilka mordek na zdjęciach...
przykładowe plakaty .Marcin Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lis 18, 2012 11:16 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Sob lis 17, 2012 9:10 Re: KOCIA CHATKA część 23.

CatAngel pisze:Ja mogę zająć się tymi plakatami i tak mieliśmy taki plan który zresztą już wcielamy w życie :D rozwieszamy w lecznicach zostawiamy też ulotki myślę że są miejsca w których można naprawdę się postarać jak np sklepy zoologiczne my powoli będziemy to ogarniać podeślijcie na mail Gosi zdjęcia jeśli macie wiem że Marta i Marlena robiły fotki os powybieramy i przygotuję gotowe pliki które trzeba będzie zgrać na pendriva i zanieść do punktu który drukuje takie rzeczy koszt np formatu a4 na który można umieścić spokojnie dwa zdjęcia to około 4zł na centrum w sosnowcu koło kościoła ewentualnie mogę zebrać zamówienia i wydrukować przy okazji większą ilość plakatów. My dodatkowo wydrukowaliśmy mniejsze zdjęcie zbiorcze i zalaminowaliśmy je i zrobiliśmy z tego taka podstawkę która stoi przed puszką u nas w lecznicy może bardziej przyciągnie uwagę te kilka mordek na zdjęciach...
przykładowe plakaty .Marcin Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ja wczoraj drukowałam w centrum Katowic na a3 za 4,5 zł .
Z takimi plakatami świetna sprawa :D
Kasiekkasiek

Post » Sob lis 17, 2012 9:19 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Ziutek przede wszystkim musi jeść Fibre Response oraz pastę odkłaczającą nadającą "mu" poślizg. Ta karma z linka może być jako domieszka do tej głównej.
Ziutek wrócił wczoraj do KCh - jest na zdrowej, należy mu przynajmniej 2x dziennie smarować oczy maścią Maxitrol a wieczorem nadal 2ml bezo-pet.

Wróciła też Kuleczka ale nie wypuszczamy jej z boksu! Nadal ma mały wypływ z oczu - trzeba obserwować.

Ponadto nie ma już żwirku na kwarantannie a i na zdrowej się kończy :(, przydałby się też zapas ręczników papierowych.

Pinezka ma smierdzącą sraczkę więc chyba też musi dostać lek na kokcydia - póki co nie wraca na zdrową! Możnaby jej boks powiększyć a zmniejszyc np. dziczce.

Natomiast depresyjna Krówka zrobiła wczoraj znów brązową ciecz zamiast kupy!!!! Na dziś wieczór ma jeszcze ćwierć tabletki Diadog ale coś mi się nie widzi, że to wystarczy by pozbyła się tej mega sraczki. Trzeba ją jakoś konkretnie wyleczyć bo inaczej to się będzie ciągło w nieskończoność!!! .I chyba powinna być na intestinalu

ZAUWAŻYŁAM, ZE ŁEZEK MA CZARNO W USZACH!!!

Do domku pojechała Tola - zamieszka z młodym kocurkiem - jakieś info pewnie przyjdzie na mejla z nadziei. Koleżance tej pani adoptującej Tolę spodobał się Marcinek (bo taki bidok) ale powiedziałam, że na razie się leczy więc nie może jeszcze iść do adopcji - pani ma dzwonić za tydzień ale wiadomo przez tydzień może się wiele zmienić....

Rodżer jakoś nie chciał mokrego - miał z rana pełną miskę a świeżego też nie ruszył - trzeba obserwować.
Ostatnio edytowano Sob lis 17, 2012 9:34 przez Mara S, łącznie edytowano 3 razy

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob lis 17, 2012 10:27 Re: KOCIA CHATKA część 23.

terenia1 pisze:mam nadzieję że żadnego kociaka nie pominęłam
w DT - 4 mikruski u Anety, scorpio - Erni, Szrekunia, Mona

jeszcze u mnie na DT jest SANDRA i OCALAŁY u mojego taty.
Ostatnio edytowano Sob lis 17, 2012 10:33 przez Mara S, łącznie edytowano 1 raz

Mara S

Post » Sob lis 17, 2012 10:28 Re: KOCIA CHATKA część 23.

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 12.11.2012 do 18.11.2012 r.
12.11. pon. rano Marta wiecz. Mara
13.11. wtorek rano Beata wiecz. Teresa
14.11. środa rano Marta wiecz. Alienor
15.11. czwartek rano Beatka wiecz. Kasiek
16.11. piątek rano Bogusia i Asia wiecz. Mara
17.11. sobota rano brak wiecz. brak
18.11 niedziela rano Iwonka wiecz. brak

Marta poszla na dyżur - dzięki wielkie :1luvu: ale jeszcze NIE MA NIKOGO NA DZIŚ I JUTRO WIECZÓR

Mara S

Post » Sob lis 17, 2012 11:11 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Na dyzur dzisiaj wieczorem przyjdzie moja mama, ja tez będę w celu poinstuowania co jest do zrobienia, niestety teraz przy kotach nie mogę pracować. Jakoś to razem ogarniemy.
Toluniu :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob lis 17, 2012 11:13 Re: KOCIA CHATKA część 23.

No to super :ok:

Mara S

Post » Sob lis 17, 2012 11:27 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Cookie1706 pisze:Na dyzur dzisiaj wieczorem przyjdzie moja mama, ja tez będę w celu poinstuowania co jest do zrobienia, niestety teraz przy kotach nie mogę pracować. Jakoś to razem ogarniemy.

To my ci podrzucimy te próbki dla Ziutka i Łezka :) tylko eske puść jak już będziesz

CatAngel

Post » Sob lis 17, 2012 11:34 Re: KOCIA CHATKA część 23.

CatAngel pisze:
Cookie1706 pisze:Na dyzur dzisiaj wieczorem przyjdzie moja mama, ja tez będę w celu poinstuowania co jest do zrobienia, niestety teraz przy kotach nie mogę pracować. Jakoś to razem ogarniemy.

To my ci podrzucimy te próbki dla Ziutka i Łezka :) tylko eske puść jak już będziesz

Masz to u mnie jak w banku :mrgreen:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

[poprzednia][następna]