Biały kocurek ma DOM! jest transport i wielkie szczęście! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 16, 2012 16:27 Re: Biały kocurek ma DOM! potrzebny TRANSPORT do W-wa! PILNE

meksykanko, wobec Twoich doczesnych uczynków, wszystkie wymienione grzechy będą Ci wybaczone :ryk:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt lis 16, 2012 18:26 Re: Biały kocurek ma DOM! potrzebny TRANSPORT do W-wa! PILNE

wreszcie dotarłam do komputera. bardzo chce podziekować pani Zosi za piekna organizacje i panu Rafałowi za wielką, nieopisana pomoc. wszystko przebiegło bez problemu podczas drogi do Lublina, kotek bardzo dobrze zniosł ta godzine w aucie, tylko troche pomiałkiwał. mam nadzieje że tak bedzie dalej. jestem niesamowicie wdzieczna za wszelką pomoc, bo bez ludzi z tego forum nie udałoby się znaleźć kotkowi domku.
przepraszam z mojej strony za wszelkie zamieszania, komplikacje i nerwy, zdenerwowanie i stres udzielił sie dosłownie wszystkim. najważniejsze że się udalo :) mam pewność że teraz nic kotkowi nie zabraknie.
dziekuje wszystkim jeszcze raz, to naprawde nieoceniona pomoc ze strony Was wszystkich!

3welinka

Od: Wto lis 13, 2012 9:30

Post » Pt lis 16, 2012 18:43 Re: Biały kocurek ma DOM! potrzebny TRANSPORT do W-wa! PILNE

3welinka pisze:wreszcie dotarłam do komputera. bardzo chce podziekować pani Zosi za piekna organizacje i panu Rafałowi za wielką, nieopisana pomoc. wszystko przebiegło bez problemu podczas drogi do Lublina, kotek bardzo dobrze zniosł ta godzine w aucie, tylko troche pomiałkiwał. mam nadzieje że tak bedzie dalej. jestem niesamowicie wdzieczna za wszelką pomoc, bo bez ludzi z tego forum nie udałoby się znaleźć kotkowi domku.
przepraszam z mojej strony za wszelkie zamieszania, komplikacje i nerwy, zdenerwowanie i stres udzielił sie dosłownie wszystkim. najważniejsze że się udalo :) mam pewność że teraz nic kotkowi nie zabraknie.
dziekuje wszystkim jeszcze raz, to naprawde nieoceniona pomoc ze strony Was wszystkich!

No, to 3welinko, pierwsze koty za płoty :ok:
Następnym razem już pójdzie :D
Się tam dzisiaj wyśpij dziewczyno :1luvu:
...
A Zosia i Renifer :1luvu: jak zwykle ku chwale kociastym :kotek:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pt lis 16, 2012 18:52 Re: Biały kocurek ma DOM! potrzebny TRANSPORT do W-wa! PILNE

Bagienka pisze:No, to 3welinko, pierwsze koty za płoty :ok:
Następnym razem już pójdzie :D
Się tam dzisiaj wyśpij dziewczyno :1luvu:
...
A Zosia i Renifer :1luvu: jak zwykle ku chwale kociastym :kotek:

oj tak, od dawna w takim stresie nie byłam.. i ciesze sie jak nie wiem co że się udalo dograc wszystko, i że kotek współpracował z nami dziś, nigdzie nie uciekł ani sie nie schował, nie wspominając juz o cudownych ludziach, którzy pomogli! serce rośnie że są jeszcze tacy ludzie jak Pani Zosia, Pan Rafał i oczywiście Pani Ania :)

3welinka

Post » Pt lis 16, 2012 19:34 Re: Biały kocurek ma DOM! jest transport i wielkie szczęście

Wieści z frontu.
Chłopy przed chwilą najechały dom... Aferka...
Ponieważ Duża in spe chyba pracuje do 20.00... i ma chyba wyłączony telefon to porwany z porywaczem zamelinowali się u nas czekając na dalsze instrukcje.
Obydwa padły jak na razie. Renifer leży. Biały fok tyż.

Pampers siknięty wyrzucony. Liznął trochę morkego. Chrupnął kilka chrupków i się rozpiera kołami do góry, bo mu się poszczęściło... U nas zimny wychów cieląt a ja przed jego przyjazem odkręciłam dla niego kaloryfer coby się chłopak ogrzał...

Biała pierdółka, mruczy jak traktor Bizon, kołami się wywraca. Można go klepać po brzucholu albo mu w tegoż chuchać...

Taki troszkę jakby niedomyty a kuferkiem musiał na czymś czarnym siedzieć... Węgla pilnował?

Uszaty do obejrzenia, bo z tymi białymi kosmatymi to jakaś inna bajka...

Se leży, się byczy i git...

Ot tyle na razie...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt lis 16, 2012 19:40 Re: Biały kocurek ma DOM! jest transport i wielkie szczęście

co za szczęście że jest w dobrej formie!
ciesze sie jak głupia, chyba jakieś procenty otworze z tej racji :D
kotek jest przybrudzony napewno bo łaził wszędzie, a wilgotno i brudno w ogródkach teraz, gdy ta fundacja go wypuściła był czyściutki!
pupa prawdopodobnie wybrudzona specyfikiem od kastracji, która odbyla się w poniedziałek, mój rudas domowy tez miał podobnie tyle że na bialym podwójnie widać. kocina się umyje i to z czasem zniknie i nie bedzie znaku.. nie bylo jak go czyścic po prostu.
ja z pania Ania rozmawiałam już pare razy, informowałam o tym, że trzeba kotka u weta sprawdzić - jak sie ma, czy wyleczony dobrze, ja jutro bede sie dowiadywać od lekarza co dokladnie było kotkowi podawane i jak był leczony, nie wiem czy mi się to uda na 100% bo leczenie było zapewniane przez fundację, my nie mogliśmy w to ingerować, bo fundacja wzieła kotka jako bezdomnego. jak jutro lekarza nie dopadne to najpozniej w poniedzialek przy pomocy fundacji wszystkiego sie dowiem na 100%.

3welinka

Post » Pt lis 16, 2012 19:50 Re: Biały kocurek ma DOM! jest transport i wielkie szczęście

Spokojnie, o tym niedomyciu napisałam, żeby mu się całkiem we łbie nie poprzewracało, bo zachowuje się jak udzielny ksiąze na włościach... leży i...... leży... w samoczachwycie sie rozpływając.

A tu okazanie:

Od razu uprzedzam nie biorę udziału w żadnym konkursie fotograficznym. Zdjęcia bez lampy i księgowo-archiwistycznie.
Ku pamięci
i...
chwale kociastych :kotek: :ok:
:wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt lis 16, 2012 20:02 Re: Biały kocurek ma DOM! jest transport i wielkie szczęście

ojeju! cóz za piękne zdjęcia! ależ jesteśmy szcześliwe z mamą :)
kotek wygląda bardzo pogodnie i moje słowa chyba mają potwierdzenie, spokojny i wielki pieszczoch :D
zupełne przeciwieństwo mojego kocura który drapie wszystko, łacznie z nami, łapie nas zębami i skacze po szafach :lol:
dziekuje z całego serca za wszelką pomoc! kotek już sie odwdziecza za ciepełko, którego najbardziej mu brakowało przez cały czas :( a jak spotka swoja nową PAnią to na bank bedzie to miłośc od pierwszego wejrzenia!
musze powiedzieć że aż zazdrościmy tu z mamą takiej miziastej foczki! wyczyści sie nieboraczka, lekarz go obejrzy z każdej strony, łacznie z kuperkiem, przyzwyczai sie do nowego otoczenia i bedzie wzorowym kotem :D

3welinka

Post » Pt lis 16, 2012 20:06 Re: Biały kocurek ma DOM! jest transport i wielkie szczęście

Chłopaki przed chwilą znowu wyszły i po wyjściu wyjechały, bo....
był telefon w sprawie porwanego.
Oczywiście ja musiałam znowu pakować do transportera...
Ech...

Za godzinę dojadą, bo człapią się dokładnie na przeciwną stronę Wa-wy...

I dalej to ja już nie wiem nic
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt lis 16, 2012 20:08 Re: Biały kocurek ma DOM! jest transport i wielkie szczęście

w takim razie trzymam kciuki za pomyślny dojazd :ok: teraz to już z górki, a Wam należy sie jakiś medal za te wszystkie zasługi!

3welinka

Post » Pt lis 16, 2012 21:20 Re: Biały kocurek ma DOM! jest transport i wielkie szczęście

Klusek już u siebie. Troszkę przestraszony, ale nie przeszkadza mu to w apetycie i zainteresowaniu zabawkami. Daje się głaskać i mruczy.
Jak na pierwsze chwile w nowym miejscu i u nowego człowieka, jest super.
Obrazek

Femka

Post » Pt lis 16, 2012 21:24 Re: Biały kocurek ma DOM! jest transport i wielkie szczęście

No to fok już zainstalowany.
Renifer już w drodze powrotnej. Do 22.00 powinien zdążyć do domu... ale bez obaw... nikogo już po 22.00 napadac nie będę :wink:

Dobrze będzie, kochani, najgorsze za kocińskim...
a ja niniejszym odkolegowuję się od wątku... i już nie brużdżę...
a Państwo Szanowni... w tym większość to Panie Szanowne :mrgreen: tyż muszą galopować do innych foczastych nie foczastych, kociastych i nie kociastych bid...
Odmeldowuję się
I tylko profilaktycznie łapska zaciskam

Ku chwale kociastych :kotek: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt lis 16, 2012 21:25 Re: Biały kocurek ma DOM! jest transport i wielkie szczęście

Uuuuuffffff.... :D a już myślałam, że nic z tego nie będzie....
Piękny kocio! :1luvu: Jego Puchatość Klusek ;)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt lis 16, 2012 21:27 Re: Biały kocurek ma DOM! jest transport i wielkie szczęście

cudownie! bardzo sie cieszymy :)
napewno sie przyzwyczai, musi obwąchać i zorientować sie w otoczeniu no i zostać wymiziany zasadniczo przez panią Anie :D
Femka, ja nie chce już niepokoić Pani Ani wiec proszę przekaż jej że ja sie jutro bede starała dowiedzieć o wszystko u lekarza, jak mi udzieli wiadomości to prześle smsem co kotkowi było aplikowane w zeszly tygodniu. jak lekarz nie zechce mnie poinformować jutro to w poniedzialek załatwie to przez fundacje.
miziajcie, grzejcie nieboraczka, bo tego mu najbardziej brakowało!

3welinka

Post » Pt lis 16, 2012 21:31 Re: Biały kocurek ma DOM! jest transport i wielkie szczęście

meksykanko, Reniferze, wielkie, wielkie podziękowania i ukłony.

3ewelinko, przekażę. Teraz i tak nic do Ani nie dotrze, bo siedzi z kotem i świat nie istnieje :lol:

Klusek z pasją od kilku ładnych minut udeptuje swoją pańcię :twisted:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]