6mies.maluchy czekają na dom,nowe zdj.str15

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 16, 2012 12:44 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Nie wiem gdzie śpią...wokół domku nabrudzone, więc może tam włażą. Kiedy przyszlam na działkę mamusia czekała koło furtki i wybiegła mi na spotkanie. Kociaki kręciły się już po działce i szukały jedzenia.

Dostały ciepłe mięsko. Zalewam im to ciepłą wodą, w której je podgrzewam, żeby piły i żeby się tym zagrzały. Maluchy trzęsą się z zimna i dopiero kiedy się najedzą, odzyskują humory.
Noce są już coraz zimniejsze i trzeba będzie je koniecznie pozabierać.

Kociaki mają świerzba, trzepią główkami i drapią się. Będę musiała pomyśleć również nad leczeniem, ale jeśli znajdą się domki to przy okazji zabrania ich stamtąd zrobimy porządek z uszkami.
Jeśli nie, to może po kolei pozabieram je do lecznicy na czyszczenie uszek, odrobaczanie...i może będzie można im zaaplikować advocata.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt lis 16, 2012 14:27 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

dziwi mnie to że nie znalazl sie dt dla takich pięknot przecież jakby znalazły dt to w mig by znalazły domki :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt lis 16, 2012 14:30 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

No właśnie! Przecież to sama przyjemność i radość gościć takie pociechy!
One są coraz fajniejsze i coraz bardziej lgną do ludzi. Nawet odprowadzają mnie do bramki, kiedy je opuszczam. Po prostu słodkości takie, że kiedyś je zjem :)
Obrazek

Katalina

Post » Pt lis 16, 2012 14:31 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

może jednak warto porobić im osobne zdjęcia i kupić pakiet ogłoszen u catangel?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt lis 16, 2012 14:35 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Goyka pisze:może jednak warto porobić im osobne zdjęcia i kupić pakiet ogłoszen u catangel?

warto zrobić im jakiekolwiek foty i puścić ogłoszenia.Już i teraz.
Małe są i maja duże szanse.
Dałabym wpierw zbiorcze a potem (jak się uda) zrobić osobne ogłoszenia tym co domu nie znalazły.
A jeśli nie ma co do nich domowych planów to nie powinno się ich oswajać. Niech będą dzikunami.Oswojenie to tylko kolejne zagrożenie dla nich.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt lis 16, 2012 14:46 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Mam u CatAngel jeszcze jeden pakiet, więc muszę tylko napisać fajne ogłoszenie. Zdjęć jest już całkiem sporo i praktycznie każdy kociak ma własne. Buraski są do siebie podobne, ale tak naprawdę jeden jest sporo większy od drugiego...no i ten większy już praktycznie całkowicie oswojony. Dzikawy czarnulek już coraz pewniej czuje się przy mnie i szybko się oswoi.

Domy tymczasowe są tutaj na miejscu niepewne i trzeba nie nie poczekać. Mamy też inne kotki pod opieką, a trzeba przyznać, że bardziej potrzebujące. Gdyby chociaż część udało się gdzieś umieścić. Najchętniej w dwupakach.
Siądę dziś nad ogłoszeniem, więc pewnie będzie na początku przyszłego tygodnia.
Obrazek

Katalina

Post » Pt lis 16, 2012 14:48 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

ASK@ pisze:A jeśli nie ma co do nich domowych planów to nie powinno się ich oswajać. Niech będą dzikunami.Oswojenie to tylko kolejne zagrożenie dla nich.

Wiem, że się nie powinno, ale wiem też że gołębiarze radzą sobie i z dzikimi kotami trując je i strzelając w nie z wiatrówek. Sama przyniosłam do lecznicy dwa koty z wybitymi oczkami. Dlatego od razu założyłam, że te koty nie mogą zostać na działkach, bo jak tylko zaczną się kręcić po innych działkach, to będą w poważnym niebezpieczeństwie. Poza tym kotki rodzą tam co sezon, a jakoś później tych ich dzieci nie widać...
Obrazek

Katalina

Post » Sob lis 17, 2012 9:33 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Proszę Państwa, mniejszy burasek, który był dzikawy dziś sam domagał się drapania nad ogonkiem i mruczał na kolanach.
Czarny natomiast z zaciekawieniem obwąchiwał moją rękę :)

Kotki traktują mnie jak ciocię z Ameryki i kiedy tam jestem po prostu obłażą mnie radośnie :)
Dziś do bramki szłam z kotem uwieszonym na nodze :) Przekomiczne są :ryk:

Nie zmienia to jednak faktu, że muszą opuścić działki jeśli mają być bezpieczne. Ogłoszenia już zamówione.
Obrazek

Katalina

Post » Sob lis 17, 2012 9:59 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Dziewczyny są zapakowane kotami w DT. A te co mają mało (swoje) to nie wezmą bo...rezydenci się zarażą.Nie dziwię się,że małe siedzą dalej na działce bo trudno o dt. Kotów żal.W ogłoszeniu powinna być opcja DT choćby dla jednego. Trzeba je puścic jak najszybciej.
Wiem co bym zrobiła .Już by były u mnie gdybym je spotkała na swej drodze. Tak większość DT robi.Ale trudno przyjąć kolejne mając swoich po kokardki.Same wiecie jak to działa.

Moze FB zrobić im?Popros w tytule i daj jak najszybciej ogłoszenia
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Sob lis 17, 2012 15:24 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Jeszcze szukam domów tymczasowych tu na miejscu. W przypadku takiego domu z kotami, maluchy będą przebadane na wirusy.
Ogłoszenia dziś poszły...zobaczymy czy będzie zainteresowanie. Co prawda zastrzegłam, że najchętniej dwupaki, ale nie jest to konieczność.

Zaraz idę do nich z ciepłym podwieczorkiem :)
Obrazek

Katalina

Post » Nie lis 18, 2012 12:17 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Dziś przywitała mnie wspaniała niespodzianka. Wszystkie maluchy spały w zrobionym przeze mnie styropianowym domku!!! Musiałam towarzystwo budzić na śniadanie...a wtedy wszystkie naraz się poderwały i...zaklinowały w drzwiach :)

Najlepszym sposobem na zwabienie ich do chałupki była butelka z gorącą wodą, którą włożyłam tam wczoraj późnym popołudniem. Już wiedzą więc o co chodzi :)

Kolejna dobra wiadomość, to że czarnulek daje się głaskać. Co prawda narazie tylko przy jedzeniu, ale to i tak sukces :)
Obrazek

Katalina

Post » Nie lis 18, 2012 20:31 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Banerek dla koteczków :1luvu:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hkpxx][IMG]http://i.imgur.com/mCliu.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie lis 18, 2012 20:32 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Dziękuję Kochana :1luvu: Piękny banerek :)
Obrazek

Katalina

Post » Nie lis 18, 2012 20:43 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Wieczorkiem wybrałyśmy się na działkę zobaczyć jak się miewają kociątka i ich mamusia.
Jak się okazało kilka osób karmi tam te moje pociechy...co jest pocieszające, jednak nie zmienia faktu grożącego im niebezpieczeństwa ze strony gołębiarzy.
W każdym razie, kotki oprócz naszego prowiantu dostały też jedzono pod bramkę. Kiedy wychodziłyśmy mamusia akurat wracała do kwatery z czymś w pyszczku. Tak się zastanawiałyśmy...po co ona to tak niesie. Po chwili podszedł do niej mniejszy burasek, a ona rzuciła mu to pod nóżki - drobiowe serduszko. Kochana koteczka :1luvu: Już ich nie karmi mleczkiem, ale zawsze pamięta, żeby i dla nich zabrać troszkę jedzonka. Kocham tą kotkę. To jest jedna z najwspanialszych kotek jakie znam :)
A osoby które zabieram ze sobą na działki, które chcą zobaczyć maluszki, nie mogą się nazachwycać jak biegnie do mnie się przywitać, a później prowadzi do swoich pociech :)
Obrazek

Katalina

Post » Pon lis 19, 2012 12:58 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Kotki w najlepszych humorach i coraz bardziej lgną do mnie :) Będą cudowne do adopcji i mam nadzieję, że już niedługo ktoś się nimi zainteresuje. Kilka zdjęć z dziś:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Katalina

[poprzednia][następna]