KOCIA CHATKA część 23.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 16, 2012 11:15 Re: KOCIA CHATKA część 23.

wtrącę się w temat, moje tez miały kokcydia i nasza Pani doktor podała procox i po tygodniu powtórzyła i po kokcydiach śladu nie ma, badalismy kupkę, ale znaleźli jeszcze coś...pałeczki coli, od dziś zaczynamy kuracje antybiotykową

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Pt lis 16, 2012 11:17 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mara S pisze:
mir.ka pisze:
Mara S pisze:Przywiozłam Krówkę i Marcinka a na wizycie była mz Butlą i Gapciem.
Jest juz faktura za Ziutka - 366zł ale niestety poza tym, że nie ma żadnej zakaźnej choroby wirusowej i ma megacolon oraz wymaga diety nic nie wiadomo :( Chyba na dniach też wróci do KCh.
Mona i Kuleczka coraz lepiej.

co z Marcinkiem? wszystko w porządku?
przyjadę w poniedziałek to go poprzytulam
i wyprowadzę Łezka :ryk:

z Marcinkeim w miarę ok ale podobnie jak koledzy musi dostac lek na kokcydia

o od tego jest taki chudziutki?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt lis 16, 2012 11:18 Re: KOCIA CHATKA część 23.

mir.ka pisze: od tego jest taki chudziutki?

możliwe.
Procox czy baycox - coś musimy im w końcu podać.
Aneta a gdzie Ty leczysz swe koty?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lis 16, 2012 11:36 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Ja leczę moje koty u Pani weterynarz Beaty Lisieckiej w Grodzcu na Rozkówce i serdecznie polecam, ma ogromne serce do zwierząt i leczy naprawde po kosztach, ja zapłaciłam za procox dla 5 moich maluchów 15 zł, diagnoza szybka i zawsze Pani doktor ma dla nas czas, a procox jest smaczny niby dla szczeniąt,ale ona podaje kotom i szybko działa i na glisty również. Ja dziś jade do pani doktor z kociakami popoludniu

Anett84

Post » Pt lis 16, 2012 11:43 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Mara, a może by jej też pokazać Marcinka? mogłabym po niego podjechać? ja teraz odchodze od komputera, jeżeli tak, to napisz smska lub zadzwon
moj nr 604 971 900

Anett84

Post » Pt lis 16, 2012 11:47 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Była u mnie w pracy pani, która adoptowała Misie. Kicia w pierwszy dzień nie wyszła z pod łóżka a w nocy zrzuciła jakąś szklaną waze z szafy :twisted: Pani usunęła resztę przedmiotów z tego miejsca i teraz tam Misia ma swój punkt obserwacyjny :D W kontaktach z Dużymi jest już o wiele lepiej. Misia ma ogromny apetyt. Ale prosiłam żeby pani nie przesadzila z dokarmianiem, bo później będzie musiała kocię odchudzac :wink: Jutro pierwsza wizyta u weta. Domek naprawdę świetny :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt lis 16, 2012 16:05 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Teresa , proszę cię jak bys była do jutra w Chatce - to na przedsionku kwarantanny już bardzo długo wiszą reklamówki opisane z bazarków do zabrania do schronu i zostawienia w kańciapie na adopcjach.

Weż je proszę bo juz dawno zapłacone.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lis 16, 2012 20:14 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Jutro do chatki przywieziemy próbki/gratisy karm dostaliśmy je w lecznicy Alaskan byliśmy tam rozwieszać plakaty z stowarzyszenia i przy okazji umówiliśmy się że będzie można zostawić tam puszkę na zbiórkę (bardzo mili ludzie tam pracują :ok: ) kiedyś była tam już puszka ale ktoś ją ukradł :x ta zostanie zabezpieczona i miejmy nadzieje ze spełni swoje zadanie.
-Royal Canin VD Obesity Management dwa opakowanie próbek w sumie 120g
-Royal Canin VD Fibre Response dwa opakowanie próbek w sumie 120g
-ROYAL CANIN Urinary dwa opakowania próbek w sumie 120g
-Royal Canin Hepatic Feline siedem opakowań próbek w sumie 350g
-Royal Canin VD Sensitivity pięć opakowań próbek w sumie 250g
dodatkowo kupimy karmę lub możemy dołożyć się do zamówienia większego opakowania karmy specjalistycznej.Marcin

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lis 16, 2012 20:26 Re: KOCIA CHATKA część 23.

przypominam ze nasze Stowarzyszenie nie prowadzi działalnosci gospodarczej !!!!! nie moze więc sprzedawać żadnych produktów czy usług !!! proszę pamiętać o tym !!!

normalnie mi ręce opadły jak zajrzałam na facebooka, przecież milion razy o tym mówiliśmy

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt lis 16, 2012 21:34 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Dziś byłam z moimi kociakami u Pani Wet, koty dostały antybiotyki na pałeczki coli, będziemy teraz te draństwo leczyć do skutku, byłam z lekami w nowym domku mojego malutkiego Silverka, dobrze mu tam, fajnie, aż mi ulżyło
Procox dla KCH będzie w poniedziałek, takze tez koktydie znikną miejmy nadzieje i tam:)
Bym zapomniałą Marcinek tez z nami był, biedaczek, trzymam kciuki za niego,, w poniedziałek mamy kontrolna wizyte.

Anett84

Post » Pt lis 16, 2012 22:39 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Grafik dyżurów na tydzień od 12.11.2012 do 18.11.2012 r.
12.11. pon. rano Marta wiecz. Mara
13.11. wtorek rano Beata wiecz. Teresa
14.11. środa rano Marta wiecz. Alienor
15.11. czwartek rano Beatka wiecz. Kasiek
16.11. piątek rano Bogusia i Asia wiecz. Mara
17.11. sobota rano brak wiecz. brak
18.11 niedziela rano Iwonka wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 16, 2012 23:10 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Rozmawiałam ostatnio z barmanką w jednym z sosnowieckich pubów o naszej działalności (mam tam puszkę, więc od czasu do czasu zaglądam). Zaproponowała mi, żebym przyniosła jakiś plakat z jednym z naszych podopiecznych, który mógłby stać się "kotem barowym" czy też "maskotką baru". Myślę, że wystarczyłoby jakieś fajne zdjęcie, hasło, krótki opis i informacja, że środki zbierane do puszki idą m.in. na tego kota, no i oczywiście, że kot jest do adopcji. Może w ten sposób ludzie chętniej by wrzucali do puszki, a może kot znalazłby dom. A poza tym zawsze to jakaś forma promocji :wink: Jest to lokal w centrum miasta, przychodzi tam dużo młodzieży. Co o tym myślicie? Czy ktoś (może Kasiek) dałby radę zrobić taki plakat? Ja jestem lewa w takich rzeczach, nawet do tej pory nie nauczyłam się wstawiać zdjęć na forum :oops: a poza tym w domu nie mam nawet drukarki.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt lis 16, 2012 23:19 Re: KOCIA CHATKA część 23.

Iwonka to bardzo fajny pomysł :) tylko faktycznie musiałby ktoś zrobić jakiś taki plakacik ze zdjęciem kociaka opisem - to można spokojnie ściągnąc z naszej strony tam są i zdjęcia i teksty do opisów - ja niestey też nie mam drukarki a w pracy mam tylko zwykła biał-czarną więc nie będzie fajnie wyglądało :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 16, 2012 23:22 Re: KOCIA CHATKA część 23.

My rozwiesiliśmy ogroooooooomny plakat Gapcia promujący koty z Chatki wersje oryginalne mają logo oraz nr tel :)
Obrazek
Oraz takiego Łezka Obrazek
i wiele innych czyli wszystkie koty z Chatki :D
Co tydzień-dwa będą wieszane inne kocie plakaty :)
Koszt plakatu A3 to 4zł :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lis 16, 2012 23:26 Re: KOCIA CHATKA część 23.

terenia1 pisze:Iwonka to bardzo fajny pomysł :) tylko faktycznie musiałby ktoś zrobić jakiś taki plakacik ze zdjęciem kociaka opisem - to można spokojnie ściągnąc z naszej strony tam są i zdjęcia i teksty do opisów - ja niestey też nie mam drukarki a w pracy mam tylko zwykła biał-czarną więc nie będzie fajnie wyglądało :(

Napewno taki plakat formatu A2 mozna wydrukować w Lemongrass- tak gdzie robię przypinki- mogę się zorientowac.
Kiedyś też Progress w Klimontowie coś o drukarce kolorowej do formatu A3 mi mówił - mogę zapytać w poniedziałek o ceny w tych 2 miejscach.
tylko zo by tam miało być - czy ktoś by to umiał złozyć. Zdjęcie info, + namiary na strony - może to bbyć taki szymel i byśmy mogli z róznymi kociakami takie zrobić
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]