Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 31, 2012 15:42 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

tajdzi pisze:Dziś napisałam maila z zamówieniem 3 pudeł i drugiego z zamówieniem budki :ok:
czy jeżeli panowie nie odpowiedzieli od rana - mogę liczyć że jeszcze odpowiedzą?

Nie wiem, Styromax raczej szybko odpowiada. Ale biuro to chyba pracuje tradycyjnie do 16 może 17.
Dzis juz bym nie liczyla na odpowiedź.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro lis 14, 2012 12:42 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Sorry, że tak wyskakuje ni z gruszki ni z pietruszki ale temat dość rozległy a ja tak czasowo różnie. Od kogo, w jakiej cenie można kupić takie domki. Pod blokiem mam 3 koty (kotkę i 2 małe kocurki) sąsiedzi dbają o nie ale... w pewnej granicy. Kociaki mają jedzenie i na chwilę obecną kanapę do spania ale na takiej kanapie za ciepło im na pewno nie jest, dodatkowo muszę zebrać jakieś środki na sterylkę dla kotki bo chyba znowu jest kotna :/ mieszkam tu od niedawna i po świętach zapewne już mieszkała tu nie będę, ale wolałabym tym kotom poprawić jakość życia zwłaszcza, że mój psiak je uwielbia :D znaczy kocurki. Nie wiem jak to wymiarowo by było może by ktoś poradził albo zasugerował jak takie domki powinnam zrobić bo ja totalnie lewa jestem technicznie także taka instrukcja dla "blondynek do potęgi ntej" bym poprosiła :D. Z góry dziękuję, jest mega zimno i wolałabym, żeby kociaki mi nie zdechły pod klatką a z sąsiadami nie ma rozmowy. Dla nich nakarmienie tych kotów to szczyt burżujstwa.
Puszek ciuła do swojej skarbonki na nerki https://pomagam.pl/chorenerkipuszka

girlonthebridge

Od: Sob wrz 22, 2012 1:24

Post » Śro lis 14, 2012 13:40 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

http://www.kocipazur.org/index.php?id=992 mozna tak :), tak http://kocia-strefa.pl/pl/domki-styropianowe-dla-kotow i tak np.http://www.kociadolina.pl/articles,arty ... kota-.html
Robię sama przed blokiem dla tych biedaków :(
Na działce zrobił mi mąż taka drewnianą, ale tutaj mogą być i takie z pudełka np ze steropianem w srodku. Do środka skrawki polarku, albo cos innego,aby nie trzymało wilgoci.
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Śro lis 14, 2012 15:29 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

girlonthebridge pisze:Sorry, że tak wyskakuje ni z gruszki ni z pietruszki ale temat dość rozległy a ja tak czasowo różnie. Od kogo, w jakiej cenie można kupić takie domki. Pod blokiem mam 3 koty (kotkę i 2 małe kocurki) sąsiedzi dbają o nie ale... w pewnej granicy. Kociaki mają jedzenie i na chwilę obecną kanapę do spania ale na takiej kanapie za ciepło im na pewno nie jest, dodatkowo muszę zebrać jakieś środki na sterylkę dla kotki bo chyba znowu jest kotna :/ mieszkam tu od niedawna i po świętach zapewne już mieszkała tu nie będę, ale wolałabym tym kotom poprawić jakość życia zwłaszcza, że mój psiak je uwielbia :D znaczy kocurki. Nie wiem jak to wymiarowo by było może by ktoś poradził albo zasugerował jak takie domki powinnam zrobić bo ja totalnie lewa jestem technicznie także taka instrukcja dla "blondynek do potęgi ntej" bym poprosiła :D. Z góry dziękuję, jest mega zimno i wolałabym, żeby kociaki mi nie zdechły pod klatką a z sąsiadami nie ma rozmowy. Dla nich nakarmienie tych kotów to szczyt burżujstwa.

Na 1 stronie tego wątku, mój pierwszy post to namiary na producenta pudełek. jest też tam link do instrukcji wykonania domku.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Śro lis 14, 2012 15:30 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Zrobiłam taką budkę, ale narazie koty tam nie włażą. Macie jakieś sposoby żeby je zachęcić?
A może to jest kwestia miejsca gdzie się je postawi?
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro lis 14, 2012 15:52 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Katalina pisze:Zrobiłam taką budkę, ale narazie koty tam nie włażą. Macie jakieś sposoby żeby je zachęcić?
A może to jest kwestia miejsca gdzie się je postawi?

Kapnąć przy wejściu Waleriany.
Przed domkiem ustawiać jedzenie przez jakis czas.
ustwienie tez jest bardzo ważne. Kot musi czuc się bezpiecznie. Więć w miescu osłoniętym, najlepiej ukrytym przed ludzkimi oczami. Domek musi stac stabilnie, nie kiwać się.

Prakseda

Post » Śro lis 14, 2012 21:48 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

kurcze dzieki za odpowiedź. Jest domek spełniający wszystkie moje wymagania i nie muszę sama tego kleić :D.
Puszek ciuła do swojej skarbonki na nerki https://pomagam.pl/chorenerkipuszka

girlonthebridge

Od: Sob wrz 22, 2012 1:24

Post » Śro lis 14, 2012 23:57 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Prakseda dzięki...spróbuję pokombinować z ustawieniem i z walerianą. Sypałam kocimiętką, ale chyba jakaś zwietrzała była, a domek źle stał.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Czw lis 15, 2012 13:32 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

znalazłam i podaję dalej
viewtopic.php?f=1&t=148018
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Pt lis 16, 2012 1:09 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

W temacie budkowym, sprawa warta pokazania:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,10264,14 ... budki.html

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt lis 16, 2012 9:27 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

kociamysza pisze:W temacie budkowym, sprawa warta pokazania:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,10264,14 ... budki.html

Godne naśladownictwa. Oby jak najwięcej.

Tylko dlaczego kociarze-karmiciele, to w duzym procencie tacy śmieciarze. Jakieś kartony, dechy i z estetycznej budki robi się bajzel.
W zeszlym roki dałam kilka budek kobiecie dla podopiecznych podwórzaków.
Jakiś czas potem poszłam. Budek nie widać. Ponakrywane dechami, szmatami, itp. A potem będzie zdziwiona, że sąsiedzi protestują, bo obecnośc kotów utożsamiają z takim estetycznym "sajgonem".

Prakseda

Post » Nie lis 18, 2012 22:03 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Praksedo, dziękuję. Domek stoi pod schodami. Piękny jest...
Może nareszcie opanujemy sytuację w tym rejonie Starówki :lol:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Śro lis 21, 2012 20:48 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Od jutra można w Koterii zamawiać (i odbierać) budki dla kotów, do wzięcia jest ich 50.

Obrazek

http://www.facebook.com/events/554543291238182/

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro gru 05, 2012 21:33 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Gdyby ktos szukal materialu na domki (pudla styropianowe) zapraszam (w Krk):
-->> viewtopic.php?f=20&t=135167&p=8152371#p8152371
:kotek: :kotek:

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Nie gru 09, 2012 17:20 Re: Pudełka styropianowe na kocie domki do kupienia

Domki z pudełek są super, ale dla mnie za drogie. Muszę robić z tekturowych okładanych styropianem. To o wieeele taniej wychodzi. Na pewno nie są takie szczelne.
10 pudeł 700 zł, poza zasięgiem.
:roll:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

[poprzednia][następna]