Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 15, 2012 18:08 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

kotkins, nie rozumiem skąd ta ironia i złośliwość po mojej rzeczowej, spokojnej i zupełnie pozbawionej jakichkolwiek podtekstów odpowiedzi na Twoje pytania.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw lis 15, 2012 22:14 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

No wiem, że Korneliusz nie ma typowej brytkowej twarzy, tylko bardziej egzotyka. Zresztą są one dość podobne, bo przecież exo to krzyżówka bri. Natomiast pozostaje pytanie, od którego zaczęłam się zastanawiać, czyli czy są exo półdługowłose?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw lis 15, 2012 22:47 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

To w ogóle zmienię temat - myślałyście już o prezentach pod choinkę? Ja już nawet pierwsze mam wymyślone, w tym ten najtrudniejszy, na który zazwyczaj nie mam pomysłu, czyli dla szwagra - w tym roku ten akurat mi się pomyślał pierwszy ;-) I już kupiłam kartki świąteczne. Ale niejako jestem zmuszona robić to już teraz, bo w tym roku wszystko trzeba wysłać do Stanów. :cry:
A ogólnie to świąt nie cierpię, denerwują mnie i tylko lubię chwilę otwierania prezentów. :oops: No i oczywiscie mimo całego zamieszania, że moja siostra przyjeżdżała...

koteczekanusi

Post » Czw lis 15, 2012 23:01 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Mam prezent dla Małża: w Tchibo są świetne maleńkie ekspresy do kawy na kapsułki.Zajmuje to-to wszystkiego 30 cm,jest sliczne i kolorowe-chyba z pięć kolorów do wyboru.Idealny do maleńkiego zaplecza naszej niw=ewielkiej księgarni.
Kosztuje około 270 zł.
Piękny.
Mam wreszcie prezent dla Małża, który lubi dobra kawę , zwłaszcza ciśnieniową .Bez kłopotu, a "oprezentowanie" facetów to największy problem.MK dostanie coś z Desiguala.Ceny mają zabójcze,ale teraz jest szał w liceum na te ciuchy.
Rodzice dostają napewno kalendarz z Kotkinsami.
Co jeszcze - nie wiem.

Może im kupić...kota? :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt lis 16, 2012 2:13 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Jeśli małż lubi dobrą kawę, to nie wiem, czy kapsułki to dobre rozwiązanie - trudno powiedzieć, co tam wpychają, a jesteś na nie skazana. Poza tym kapsułki są nieekologiczne - robi się z nich góra śmieci - kiedyś nawet o tym czytałam, czy coś oglądałam. Sami z TŻ zastanawialiśmy się nad takim ekspresem, ale z powyższych powodów zrezygnowaliśmy. Teraz korzystamy ze zwykłej kawiarki do robienia espresso po włosku, prosta w obsłudze, TŻ kawa smakuje (bo ja nie piję), a kawę można dobrać sobie w sklepie z kawą. Są też kawiarki w wersji elektrycznej (np. na allegro, cena niższa niż 270), nawet zastanawialiśmy się nad zakupem takowej TŻ do pracy, żeby nie pił tej rozpuszczalnej chemii.
No i zaletą jest to, że w sumie jest niewiele mycia.

Jeśli ktoś potrzebuje różnych pierdółek - gadżetów na prezenty lub fajnych kartek, to polecam stronę pakamera.pl. Dla miłośników książek i kotów np. http://www.pakamera.pl/kartki-okoliczno ... 709396.htm

Co do zakupu kotka - anegdotka.
Onegdaj wybraliśmy się z TŻ na zakupy do marketu, kupiliśmy nie za wiele, ale zostawiliśmy 240 zł. No i tak sobie pomyślałam - kurna, dorzuciłabym 6 dych i miałabym kota z pseudo...
Po czym ze trzy dni później znowu byliśmy w tym markecie i znów zostawiliśmy 2 stówy - to i dokończyłam rozważania filozoficzne - no, jak dodać te dwie wyprawy, to nawet takiego za 500 :twisted:

koteczekanusi

Post » Pt lis 16, 2012 9:21 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

To tak samo jak my z TŻ-tem. Też chcieliśmy kupić ekspres na kapsułki, ale z podobnych powodów zrezygnowaliśmy. Kawiarka- to jest to! Co do pakamery, to rzeczy mają śliczne, ale czasami takie ceny, że wymiękam 8O
Ja TŻ-towi, tak jak w zeszłym roku kupuję roczną prenumeratę gazety o rowerach, bo on maniak rowerowy jest, do tego pewnie jeszcze jakiś pierdółek. Dla rodziców myślałam o kijkach- może by zaczęli uprawiać nordic walking?
O rodzeństwie, szwagrach i innych stworach jeszcze nawet nie myślałam :roll:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt lis 16, 2012 10:08 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Mówicie o kawiarkach , takich stawianych na palniku ,do gotowania kawy?
Kupiłam jakiś miesiąc temu taki kombajn ciśnieniowy, z młynkiem ceramicznym, wyspą mleczną ,oczywiście ciśnieniowy.Sporo kosztował,ale kawa-super.Ciągle szukamu\y tego"jedynego" gatunku- ma być nie kwaśny,aromatyczny...
Na razie nie smakuje nam za bardzo żadna z super-kaw , no, może Gevalia jest ok.
Za to świetna jest Tchibo mild i takie "coś " z Lidla za 15 zł:)
Mamy widać prostackie podniebienia!
Kombajn zajmuje masę miejsca,ale jest wart swojej ceny- smakuje wybornie.A kapsułkowca miałam- z Zeptera,dostałam w prezencie.Nie smakowały mi ich kawy, kapsułkowiec wylądował na śmietniku.
Tchibo ma teraz w swoich sklepach oszałamiający wybór kaw, a te same rodzaje ma w kapsułkach.
W ksiegarni mamy malutko miejsca a ładny gadżecik może sobie stać i na "wierzchu"- ulubieni klienci dostaną kawę od Małża, bo czasem i godzinę siedzą na pogaduchach.

Nie ekologiczne są te kapsułki??No tak, plastik..ale my segregujemy, będziemu\y te kaspułki wrzucali do worków recyclingowych i mam nadzieję,że jednak Ziemia to przetrwa... :mrgreen:

kotkins

Post » Pt lis 16, 2012 10:53 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Nie jestem pewna, ale coś mi się obiło o uszy, że te pojemniki po kapsułkach nie dają się przetworzyć.
Ale mogłam coś pokręcić :mrgreen:
Taki kombajn ciśnieniowy to mi się marzy! Ja bez kawy żyć nie mogę.
Obrazek

rastanja

Post » Pt lis 16, 2012 11:30 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Długo się zbieraliśmy z kasą na niego,ale było warto!Kupiłam "poekspozycyjny",zrobił już kilka kaw,ale zamiast 2,6 tys kosztował 1,9...
Wart każdej złotówki.Tylko w kuchni zawadza niemożebnie, bo taki z młynkiem to wielki jest.

Muszę sprawdzić te kapsułki.
Tchibo ma w ogóle fajne rzeczy w super-cenach.Kupiłam sobie u nich puchówkę...kosztowała niecałe 300zł i jest śliczna.Taka sama w Monnari była za 800.
Teraz mają super rzeczy narciarskie,ale ja nie mam kasy.
Szkoda, bo też fajne ceny mają.

kotkins

Post » Pt lis 16, 2012 14:14 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Patrzyłam właśnie na tę stronę Tchibo- nawet nie wiedziałam, że mają jakiś asortyment oprócz kawy. A tutaj wszystko 8O
Z gadżetów świąteczno-śmiesznych, można komuś na prezent zakupić coś ze strony: fnak.pl
Może któraś z Was ma jeszcze jakieś namiary na fajne sklepy online z rożnorakimi upominkami?
Obrazek

rastanja

Post » Pt lis 16, 2012 19:53 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

strony: galeria limonka, czerwona maszyna, cellofan, rossi, toys4boys (trzeba rzucić w google) Ale ceny niskie to raczej nie są.

Tak - my mamy taką na palnik, ale do księgarni to raczej elektryczna np.
http://allegro.pl/elektryczna-kawiarka- ... 19617.html
http://allegro.pl/kawiarka-bialetti-muk ... 80128.html
http://allegro.pl/kawiarka-elektryczna- ... 91578.html

koteczekanusi

Post » Pt lis 16, 2012 20:01 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Jakbyście miały chętnych na szaroniebieskiego, wykastrowanego persa (podobno) na prezent dla pewnych ludzi - to na forum szukają dla takiego domu. Piszę podobno - a powinnam przy każdym słowie postawić znak zapytania, bo nawet zdjęcia nie ma. Podobno mieszkało w/koło piekarni, którą zamknięto i się błąka po okolicy to mityczne stworzenie :wink: .
A ja usiłuję nie zwariować i nie wziąć nawet na TDT kociaka po amputacji łapki.
Czemu jest tyle kotów potrzebujących pomocy a tak mało DT i DS? Jak ostatnio przeczytałam jak państwo biorący ładną tri z gatunku "chciałabym ale boję się" gdy usłyszeli, że kici zdarza się siknąć poza kuwetą, to stwierdzili "OK, zabezpieczymy łóżko", to mi się zrobiło tak miło i dziwnie... Bo przecież w większości przypadków spotykamy się z takimi, co by wtedy zaczęli szukać "kota na gwarancji". Pierwszej nocy kicia stłukła jakąś misę, więc pani :1luvu: przełożyła wszystko z tamtej półki i Misia ma bezpieczne wysokie miejsce obserwacyjne. Takie Domy jak ten, albo lolav, albo marta-po, albo ewexoxo chciałoby się sklonować, żeby każde futerko miało szansę na wspaniały dom na zawsze.

Edit: ta szaroniebieska persiczka (?) już ma pierwszą ofertę DS. Szczęściara :ok: .
Ostatnio edytowano Pt lis 16, 2012 21:49 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lis 16, 2012 21:01 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lis 16, 2012 21:54 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

koteczekanusi, dzięki- obadam :mrgreen:
Obrazek

rastanja

Post » Wto lis 20, 2012 21:42 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Np. to wydaje się być fajne na niezobowiązujący prezent np. dla teściowej. Trochę drogie jak na taki gadżet, ale można rozdzielić na dwie osoby http://www.pakamera.pl/akcesoria-kuchen ... 698876.htm Chyba podobny czarno-biały kupię mojej siostrze na nowe mieszkanie...

Albo dla jakiejś nastolatki na pamiętnik :-) http://www.pakamera.pl/albumy-notesy-pa ... 698125.htm
Co prawda nie znam obecnie żadnej...
Ale może ktoś ma jakieś fajne konkretne pomysły na prezenty?

koteczekanusi

[poprzednia][następna]