Pakt Czarownic XXXIII

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 15, 2012 20:04 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Hikiko pisze:Vill, koty jeżdżą za darmochę. Nikt nie powinien się czepiać, nie ma żadnych zakazów przewożenia zwierząt komunikacją. Oczywiście transporter.

Tak naprawdę każda spółka komunikacyjna ma własne przepisy, ale jeśli zwierzak jest w transporterze i nie może zrobić w żaden sposób szkody innym pasażerom to nie ma podstaw do czepiania się. Biletu też nie wymaga, bo równie dobrze bilet trzebaby było zakupić np.dla walizki :wink:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw lis 15, 2012 20:41 Re: Pakt Czarownic XXXIII

villemo5 pisze:Czy ktos wie czy mozna przewozik koty autobusem? Jest jakis przepis na to? Czy za kota w transporterku trzebs placic?

to masz (i musisz mieć) wyszczególnione w regulaminie przewozu środkami komunikacji zbiorowej - powinny być wywieszone w każdym autobusie. jak kot ubrudzi pojazd lub ucieknie Ci i coś zniszczy, to mogą Cię wyprosić ze zwierzakiem, ale póki siedzi w transporterze i się paczy, to nie ma podstaw do tego, żeby Cię wyrzucać czy wlepiać mandaty. wożę autobusem, znajoma tramwajami, nigdy nie było problemów :)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Czw lis 15, 2012 20:46 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Pytam, bo szykuje mi sie wyjazd z Ula do DS. Samochodem to ponad stowa. Jeden taki wyjazd juz mialam tydzien temu. Kombinuje jechac autobusem zeby zaoszczedzic bo powrot mam juz "za darmo." O domku Uli napisze jak juz bedzie zalatwione
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lis 15, 2012 20:48 Re: Pakt Czarownic XXXIII

przyjaciel przewoził psiaka mniejszego od kota na linii Kraków-Katowice - i wystarczyła smycz. w pociągu musiał kupić bilet i wyszło drożej, niż ulgowy studencki :lol: , w busie to zależy od przewoźnika: niektórzy jednak nie wpuszczają zwierzyny na pokład, inni na Twoją odpowiedzialność i bez opłat. najlepiej zapytać. ale nie powinno być problemów ;)
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pt lis 16, 2012 22:06 Re: Pakt Czarownic XXXIII

No to raczej postanowione - jedziemy autobusem. W niedzielę ta wyprawa. Uprasza się o kciuki, żeby przebiegła pomyślnie.

No to zostanie mi jeszcze chory Gutek do wyleczenia, potem szczepienia, kolejne odrobaczenie i już można domku szukać...

Dziś będąc na spacerze na jednym z podwórek słyszałam straszny krzyk jakiegoś zwierzaka... Ja na spacery chodzę późno, gdy jest już ciemno. Jednak slysząc ten krzyk dziarsko wkroczyłam na to ciemne podwórze z okrzykiem "co się tu dzieje??" Zamknęły się drzwi do jakiejś szopki/garażu i po chwili krzyk zwierzęcia ustał... Bałam się dociekać co się tam wydarzyło. Ten krzyk nie zwiastował nic dobrego. :cry: Myślę, że na jakąkolwiek pomoc mogło być za późno... Bo czemu to zwierzę tak szybko przestało krzyczeć? Co miałam zrobić na ciemnym wiejskim podwórzu, jak nawet telefonu nie miałam ze sobą?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob lis 17, 2012 0:50 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Cześć Czarujące. Wiecie jaki dziś dzień? Wg. Tofielda - 17. listopada to Dzień Czarnego Kota!
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob lis 17, 2012 9:46 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Villentretenmerth pisze:Cześć Czarujące. Wiecie jaki dziś dzień? Wg. Tofielda - 17. listopada to Dzień Czarnego Kota!

Nasze koty mają dziś swoje święto :torte:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob lis 17, 2012 11:01 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Wszystkiego najlepszego Nasze Koteczki! :1luvu:

Podczas podróży często trzeba transporterek trzymać na kolanach. Dobrze jest założyć szelki i mieć ze sobą jakiś wkład na zmianę w razie gdyby koteczek np. załatwił się albo miał inne problemy, typu choroba lokomocyjna, które rzadko ale mogą się zdarzyć. Moje spokojnie wytrzymywały podczas podróży a nawet jeśli jechaliśmy cały dzień wystarczyło wysadzenie podczas spaceru.
Powodzenia i szczęśliwej podróży :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob lis 17, 2012 14:03 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Mulesia pisze:
Villentretenmerth pisze:Cześć Czarujące. Wiecie jaki dziś dzień? Wg. Tofielda - 17. listopada to Dzień Czarnego Kota!

Nasze koty mają dziś swoje święto :torte:

:piwa: kocie zdrówko.

Wczoraj po pracy do weta po Franka i podwiozłam go do domu jednej pani sprzątaczki z firmy- nikt inny nie miał wolnego week aby się nim opiekować...Mam nadzieję, że daje radę (dobry znak bo nie dzwoni), w domu szybki obiad i jazda do kina, z kina wróciłam po 23 i próbowałam obejrzeć Blitz ale padłam i wstałam dziś po 11 . Nie wyjęłam wczoraj mięsa z zamrażalnika więc dziś na obiad pierogi z mrożonki... :oops:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Sob lis 17, 2012 15:07 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Baska mi sie pochorowala... Ropieje jej oko a rano rzygala.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie lis 18, 2012 11:39 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Doberek Czarowne w niedzielę.

Villemo jak Basia?
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie lis 18, 2012 13:08 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Basia nieco lepiej. Oby tak zostało. A mała Ula dojechała szczęśliwie i już jest w DS.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon lis 19, 2012 18:25 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Panienka Karina zrobiła pierwszy kroczek :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon lis 19, 2012 19:41 Re: Pakt Czarownic XXXIII

joarkadia pisze:Panienka Karina zrobiła pierwszy kroczek :1luvu:

GRATULACJĘ dla małej tuptającej Czarodziejki :dance2:

Vill...jak po wizycie o zębologa?

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto lis 20, 2012 13:33 Re: Pakt Czarownic XXXIII

Żyję...
Wczoraj mimo boleści musiałam się stawić w pracy. Ale nie na cały dzień.
A dziś juz normalnie zapitalam.
Pan doktor to naprawdę fachowiec - usunął mi zęba raz dwa... Ze strachu 3 razy siku byłam przed wejściem do gabinetu. Szczęka boli - trudno co robić, ale będę żyć.

Basia jakby nieco lepiej. Mały gutek doskonale - jeszcze 2 dni antybiotyku przed nim. Śpi z nami w łóżku skubaniec. Za domkiem się pilnie rozgladamy.
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]