TOZ Police dziękuje za pomoc:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 14, 2012 15:18 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

zero wiesci
agula76

Post » Śro lis 14, 2012 20:31 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

wera czy mozesz nam napisac co z kociakami....jak leczenie????/
agula76

Post » Śro lis 14, 2012 20:34 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

Wszystko jest dobrze, tylko z czasem gorzej. Balbinka czuje się dobrze, ma apetyt, lekarz mówił, że z całej czwórki która zachorowała ona miała najlepsze wyniki badań. Pozostałe kociaki też dobrze.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Śro lis 14, 2012 20:35 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

zdobyłyscie surowice ?
agula76

Post » Śro lis 14, 2012 20:37 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

Tak oczywiście.

WeraW

Post » Śro lis 14, 2012 20:39 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

to bardzo bym cie prosiła o dane na pw skad taka surowice mozna zdobyc jak sie nazywa ...dobrze wiedziec zeby w razie czego nie tracic czasu na szukanie
agula76

Post » Śro lis 14, 2012 20:40 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

Też chciałabym wiedzieć. Proszę też - już trzeci raz - o odpowiedź na pytanie o szczepienia kociąt! Jeśli organizacja prozwierzęca zbiera pieniądze na forum, powinna być przejrzysta w kwestii stosowanych standardów.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lis 14, 2012 20:44 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

Zamówiłyśmy i pojechałyśmy po nią do Loknitz, pisałam wyżej że jest to Faliserin.

I nie, nie szczepimy wszystkich kotów, które do nas trafiają, bo nie mamy na to pieniędzy. Na dniach wkleję fakturę za leki bo zapomniałam od razu zdjęcia zdrobić.

WeraW

Post » Śro lis 14, 2012 20:50 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

wszystkim podałyscie kociakom te surowice czy tylko tym z objawami????

WeraW pisze:Zamówiłyśmy i pojechałyśmy po nią do Loknitz, pisałam wyżej że jest to Faliserin.

I nie, nie szczepimy wszystkich kotów, które do nas trafiają, bo nie mamy na to pieniędzy. Na dniach wkleję fakturę za leki bo zapomniałam od razu zdjęcia zdrobić.

8O 8O 8O szczepionka kosztuje okolo 50 zl od kota....leczenie pp okolo 300 zł kk- 200 zł
zdajesz sobie sprawe z tego ze swiadomie narazacie kociaki na smierc???
jednym pomagacie , drugim odbieracie zycie...zróbcie akcje na szczepienie na pewno sie pieniadze by znalazły....a jak nie macie kasy to nie brałabym kotów i nie narażała na takie choroby bo to sie mija z celem....moja znajoma ma warunki zeby koty miec i je kocha ponad wszystko....ale nie ma pieniedzy na ich leczenie , utrzymanie...i nie ryzykuje zyciem zwierząt

no cóz .....to juz druga organizacja w ciagu miesiaca która traci tyle życ z powodu pp przez bezmyslne dzialanie czlowieka...załamka :evil:

szacunek dla Was za opieke nad kociakami...natomiast pomyslcie na przyszłosc o kolejnych kociakach...zaszczepicie i zaoszczedzicie na leczeniu kk , pp

mam nadzieje ze nie przyjmujecie narazie zadnych kotów tym bardziej nieszczepionych???
Ostatnio edytowano Śro lis 14, 2012 21:06 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: połączyłam posty
agula76

Post » Czw lis 15, 2012 0:17 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

Co za ciezki dzien, dopiero zladowalam do domu, ale oplacalo sie !!!

Wszystkim kochanym osobom, ktorzy Nas wspierali finansowo i duchowo dziekujemy z calego serca !!!! :1luvu:
Bez Waszej pomocy guzik bysmy zdzialaly.

Surowice zdobylysmy w ciagu 1,5 doby mysle, ze to bardzo szybko, tym bardziej, ze byla zbierana z calych Niemiec ( duza ilosc ). Nie bylo latwo, bo najpierw wydzwanianie po wetach, proszenie o sciagniecie z innych gabinetow, tlumaczenie kto My jestesmy i po co Nam az tyle. A na koniec zalatwienie transportu, znalezienie czasu i jazda do sasiadow po nowe zycie dla naszych kociastych.
Surowice dostaly wszystkie koty.
Balbina czuje sie dobrze, wrocil apetyt, brak wymiotow i biegunek. Reszta kotow tez dobrze. Nie ma nowych zachorowan. I mysle, ze juz tak zostanie !!!

Jeszcze raz wszystkim bardzo dziekujemy, ze jestescie z Nami i nie zostawiliscie Nas i naszych kotow samych sobie.
Jestescie kochani :1luvu:

Dziekuje Pawlowi, ze jak dostalismy cynk, ze surowica jest juz do odebrania, to w cholere rzucil prace i jechal na sygnale po mnie i dalej do Niemiec. Dziekuje Weronice, ze zalozyla watek i razem ze Mna jest, bo ja nawet nie mam czasu herbaty sie napic goracej, a mam zapalenie oskrzeli.
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Czw lis 15, 2012 8:40 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

Weronika i Paweł - duet zawsze gotowy do pomocy, można na nich liczyć :ok: :1luvu:
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Czw lis 15, 2012 21:53 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

toz-police pisze:Co za ciezki dzien, dopiero zladowalam do domu, ale oplacalo sie !!!

Wszystkim kochanym osobom, ktorzy Nas wspierali finansowo i duchowo dziekujemy z calego serca !!!! :1luvu:

Surowice zdobylysmy w ciagu 1,5 doby mysle, ze to bardzo szybko, tym bardziej, ze byla zbierana z calych Niemiec ( duza ilosc ). Nie bylo latwo, bo najpierw wydzwanianie po wetach, proszenie o sciagniecie z innych gabinetow, tlumaczenie kto My jestesmy i po co Nam az tyle. A na koniec zalatwienie transportu, znalezienie czasu i jazda do sasiadow po nowe zycie dla naszych kociastych.
Balbina czuje sie dobrze, wrocil apetyt, brak wymiotow i biegunek. Reszta kotow tez dobrze. Nie ma nowych zachorowan. I mysle, ze juz tak zostanie !!!

Jeszcze raz wszystkim bardzo dziekujemy, ze jestescie z Nami i nie zostawiliscie Nas i naszych kotow samych sobie.

Dziekuje Pawlowi, ze jak dostalismy cynk, ze surowica jest juz do odebrania, to w cholere rzucil prace i jechal na sygnale po mnie i dalej do Niemiec. Dziekuje Weronice, ze zalozyla watek i razem ze Mna jest, bo ja nawet nie mam czasu herbaty sie napic goracej, a mam zapalenie oskrzeli.

Czy w przyszłości zamierzacie rozważyć szczepienie - przynajmniej kociąt - na wejściu? I drugie pytanie: Czy podlegacie pod ZG TOZ? Jeśli tak, mogę pomóc w lobbyingu w sprawie przydzielenia Wam funduszy na szczepionki. Przecież to ogromna organizacja, kosi bimbaliony z 1 proc.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 16, 2012 8:30 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

Gdyby były finanse to jak najbardziej tak, ale w tej chwili nie stać nas czasami nawet na leczenie. W tym roku były same ciężkie przypadki, a to co my dostajemy z 1% starczyłoby na poskładanie 3 kocich nóżek, pod warunkiem, że złamania nie byłby skomplikowane.
Nie wiem czy cokolwiek Ci się uda, nawet TOZ Szczecin nie szczepi swoich, a dostaja duuuuuuużo więcej.

WeraW

Post » Pt lis 16, 2012 8:32 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

Zofia.Sasza pisze:
toz-police pisze:Co za ciezki dzien, dopiero zladowalam do domu, ale oplacalo sie !!!

Czy w przyszłości zamierzacie rozważyć szczepienie - przynajmniej kociąt - na wejściu? I drugie pytanie: Czy podlegacie pod ZG TOZ? Jeśli tak, mogę pomóc w lobbyingu w sprawie przydzielenia Wam funduszy na szczepionki. Przecież to ogromna organizacja, kosi bimbaliony z 1 proc.

:?: :?: :?:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 16, 2012 11:39 Re: TOZ Police dziękuje za pomoc:)

Ktos wcześniej pisał o tej lampie UV? Możecie mi powiedzieć, czy taka lampa może działać w obecności kotów czy nie?

WeraW

[poprzednia][następna]