Mój kocio-psi świat.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 13, 2012 14:55 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Świetne foty :ok: :D :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lis 15, 2012 8:03 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Byłam wczoraj u weta z Kropką na szczepieniu. Kupiłam tabsy na robale i dziś odrobaczamy garażowe stadko. Mam nadzieję, ze każdy bez grymaszenia zje swoją porcję bo jak nie to cała akcja nie będzie miała sensu. Wzięłam w sklepie puchy - śmierdziuchy, rozgniotę na pył tabletki i wymieszam. Dla Słoneczka mam pyszny pasztecik bo ona bywa wybredna i boję się, że nie ruszy puchy :roll: O resztę raczej jestem spokojna.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw lis 15, 2012 8:35 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Zależy jaki odrobaczacz. Jak gorzki, to mogą być problemy :twisted:

Bazyliszkowa

Post » Czw lis 15, 2012 8:53 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Bazyliszkowa pisze:Zależy jaki odrobaczacz. Jak gorzki, to mogą być problemy :twisted:

Jak zawsze spróbuję przed podaniem :mrgreen: Jak mnie wykręci to będzie zła wróżba wiec lepiej żeby był jadalny :wink:
Obrazek

nelka83

Post » Czw lis 15, 2012 10:39 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Powodzenia :ok:
A zdjęcia super :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lis 15, 2012 19:55 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Ale czarnuszka ma ślipia 8O . Lubię czarne koty. Kiedyś taki mi się marzył. Ale trafiła mi się marmurka :D
Powodzenia przy odrobaczaniu stadka :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lis 16, 2012 0:19 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Szału nie było z tym odrobaczaniem :| Tabletki gorzkie, że aż mną wstrząsło. Koty wyczuły i jeść nie chciały. Przygotowałam osobno z puchą śmierdziuchą, ale skoro nie chciały tak to wymieszałam to to z codziennym żarełkiem. Mam nadzieję, że miska jutro będzie czysta :roll:
Obrazek

nelka83

Post » Pt lis 16, 2012 7:51 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Prawdopodobnie Gizmo i Słoneczko pojadą w przyszłym tygodniu do wspólnego DS :) Państwo maja sześciomiesięczną koteczkę umówioną już na sterylizację. Kotka zaszczepiona, odrobaczona. Domek w spokojnej okolicy, wychodzący. Pani bardzo fajna, zadawała dużo pytań i uważnie słuchała moich odpowiedzi, podpowiedzi i rad. Fajnie byłoby gdyby kociuchy miały domek. Obecnie mieszkają w garażu i jak Kropucha pojedzie już do swojego domku to przeniosę je do piwnicy aby się trochę domyły. Pojedziemy też do weta na przegląd, założymy książeczki i zaszczepimy.
Obrazek

nelka83

Post » Pt lis 16, 2012 8:38 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Fajnie :)
A nie boisz się do domu wychodzącego?

Erin

Post » Pt lis 16, 2012 8:54 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Trochę się boję. Dlatego poprosiłam Panią aby przemyślała sprawę osiatkowania tarasu/balkonu/okna, ewentualnie szelki. Jeszcze nie zdecydowałam wiec mam czas na przemyślenie sprawy.
Obrazek

nelka83

Post » Pt lis 16, 2012 10:20 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Za dobre decyzje :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pt lis 16, 2012 19:35 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Coś mi nic dzisiaj nie idzie :|
Koty nie zjadły jedzenia z tabsami, wygłodzone na maxa i nie ruszyły :evil: Nie wiem co jeszcze mogę zrobić aby je odrobaczyć.
Przed chwilą napisała do mnie ta Pani, która chciała Słoneczko i Gizma - nie jest w stanie spełnić moich oczekiwań odnośnie domku niewychodzącego/wychodzącego pod nadzorem ponieważ cyt. "nie mam zwyczaju ograniczać kociakom szczęścia korzystania z wolności" :? Odpisałam (nie mogłam się powstrzymać), że moim zdaniem ta wolność jest narażaniem kota na niebezpieczeństwa, podziękowałam i finito. No nic, trzeba zamówić ogłoszenia i dla nich. Na DT ich wziąć nie mogę niestety :(
Ech...
Obrazek

nelka83

Post » Pt lis 16, 2012 22:59 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Tak sobie myślę, że skoro nie mogą mieć DT, to może jednak dom wychodzący w ostatecznosci mógł by być. Tylko w spokojnej okolicy. Wiem, że fundacje na FB nieraz koty ogłaszają z zaznaczeniem, że do domu wychodzącego, bo kot np. dzikusek i może nie chcieć siedziec cały czas w domku i wtedy jest problem, bo potrafi cały czas miauczeć. Tylko zawsze sie boję, że na dworzu czycha na nich tyle różnych niebezpieczeństw.
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Sob lis 17, 2012 11:35 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

Witajcie w sobotę :)
Jak się dziś miewacie?

Erin

Post » Sob lis 17, 2012 13:39 Re: Mój kocio-psi świat. Potrzebny DT-zachodniopomorskie

bodzia_56 pisze:Tak sobie myślę, że skoro nie mogą mieć DT, to może jednak dom wychodzący w ostatecznosci mógł by być. Tylko w spokojnej okolicy. Wiem, że fundacje na FB nieraz koty ogłaszają z zaznaczeniem, że do domu wychodzącego, bo kot np. dzikusek i może nie chcieć siedziec cały czas w domku i wtedy jest problem, bo potrafi cały czas miauczeć. Tylko zawsze sie boję, że na dworzu czycha na nich tyle różnych niebezpieczeństw.

Myślę, że byłabym skłonna zgodzić się na dom wychodzący, ale w międzyczasie Pani się "wygadała", że ich poprzedni kocurek (kastrat, szczepiony) wyszedł z domu i nie wrócił. Nie wiedzą co się z nim stało :|
Dlatego jeśli znalazłby się świadomy i mądry domek w spokojnej okolicy to być może bym się zgodziła po wizycie pa.
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]