Strona została utworzona z myślą o adopcjach, ale również po to, aby oswajać ludzi z tym tematem i pokazywać, że kot niewidomy wcale tak bardzo nie rózni się od kota widzącego.
Chcemy promować stronę JA PACZE SERCEM, jednak zamiast płacić za reklamę facebookowi, postanowiliśmy nasz budżet reklamowy wydać na zaopatrzenie DT lub fundacji zostawiając reklamę WAM! Bo co może lepiej zareklamować stronę dla kotów niewidomych niż Super Fotka Kotka-Ślepotka????

Liczymy, że zechcecie wziąć udział w naszej zabawie i pomożecie tym samym zwiększyć pulę wygranej!
Zatem ogłaszamy nasz bazarkowy konkurs „Super fotka Kotka-Ślepotka”
Oto zasady:
W konkursie biorą udział zdjęcia kotów niewidomych, niedowidzących i jednooczków. Konkurs dotyczy kotów osobistych, tymczasowanych aktualnie lub w przeszłości, będących pod opieką, itp. Nie będą przyjmowane zdjęcia ściągnięte z internetu, a w przypadku zgłoszenia takiej sytuacji – zdjęcia będą usuwane bez zwrotu „wpisowego”

Zdjęcia kotów powinny być jak najbardziej wesołe, zabawne, słodkie, kociaste, urocze i rozbrajające - aby dzięki temu promować jednocześnie adopcje kotów niewidzących. Dozwolone jest dopisywanie zabawnych tekstów, prosimy jednak o nie przerabianie zdjęć po przez dodawanie nadmiernej ilości ozdobników. Przesyłający zdjęcie oczywiście wyraża zgodę na jego wykorzystywanie i publikację na stronie JA PACZE SERCEM.
Koszt zgłoszenia 1 zdjęcia to tylko 5 zł. Można zgłosić dowolną liczbę zdjęć, co zwiększa szansę na wygraną. Nie ma możliwości późniejszej zamiany zdjęć, ale można zawsze dołożyć inne zdjęcie

Zdjęcia kandydatów będą na bieżąco wstawiane na wątku, a następnie na facebooku do głosowania.
Głosowanie odbędzie się na facebooku na stronie Ja Pacze Sercem oraz na wątku miau. Głosy będą sumowane.
A jaka jest nagroda?
Osoba, która wygra zadecyduje, który potrzebujący ślepaczek zostanie obdarowany zakupami w internetowym sklepie zoo do wysokości puli, jaka będzie zgromadzona w konkursie! Wybór potrzebnych towarów (karmy, żwirków, itp.) dokona oczywiście obdarowany.
Obdarowanym może być DT (mający wątek na miau!), fundacja, stowarzyszenie, schronisko, itp. opiekujące się aktualnie kotem niewidomym, niedowidzącym lub jednooczkiem.
Na dobry początek wrzucamy do puli 100zł ufundowane przez zespół Ja Pacze Sercem! (Sebastian dziękuję za wsparcie

Każde zgłoszenie będzie podwyższało pulę o 5zł!
Etapy konkursu:
1. Zgłaszacie zdjęcia swoich kandydatów poprzez maila pacze.sercem@gmail.com Po wpłynięciu „wpisowego”, umieszczamy je na bieżąco na wątku konkursowym wraz z opisem.
ZDJĘCIA PRZYJMUJEMY DO 14 GRUDNIA (w przypadku małej ilości zgłoszeń – będziemy czekać do czasu aż zbierze się min. 10 zdjęć konkursowych)
2. 15 grudnia (lub po zebraniu min. 10 zdjęć konkursowych) rozpoczynamy głosowanie na miau (poprzez ankietę) oraz umieszczamy wszystkie zdjęcia w konkursowym albumie na FB – strona Ja Pacze Sercem: http://www.facebook.com/JaPaczeSercem i w tym momencie rozpoczyna się 2-tygodniowe głosowanie poprzez klikanie „Lubię to!” na wybranym zdjęciu kandydata. O wygranej zadecyduje największa ilość zebranych głosów na miau i zaznaczeń „Lubię to!” na FB, przy czym głosujemy na konkretne zdjęcie (przy kilku zdjęciach tego samego kandydata, głosy nie sumują się). Wyniki z miau i FB zostaną dodane do siebie. Dokładny termin rozpoczęcia i zakończenia głosowania zostanie ogłoszony na wątku i na FB.
3. W przypadku, gdy dwóch lub więcej kandydatów osiągnie tą samą liczbę głosów przewidywana jest dogrywka.
4. Ogłoszenie wyników konkursu odbędzie się na Miau i na FB.
5. Po określeniu przez obdarowanego na co ma zostać przeznaczona pula – zostanie zrealizowane zamówienie.
Zapraszamy do pomocy kotom niewidomym!
14.12.2012r.
WAŻNA INFORMACJA! ZMIANA DOTYCZĄCA ZASAD GŁOSOWANIA!
Właśnie dowiedziałam się, że stworzenie ankiety do głosowania nie jest możliwe przy tej ilości zgłoszeń (ankieta może mieć max. 10 pozycji, a mamy 37 zdjęć). Zatem aby móc wszystko ogarnąć jestem zmuszona wprowadzić zmianę formy oddawania głosów i czasu trwania samego głosowania.
Głosowanie odbywać się będzie poprzez wpisanie w poście numeru porządkowego zdjęcia i opisu (np. 4. Puszek II). Pamiętajcie że niektóre koty zostały zgłoszone na kilku zdjęciach!
Ze względu na tą formę oddawania głosów samo głosowanie zostanie skrócone do tygodnia (inaczej czasowo nie dam rady poprowadzić go). Głosowanie rozpocznie się tej nocy o godz. 24.00 a zakończy 21.grudnia o godz. 22.00.
Jedna osoba oddaje głos na jednego kandydata. Głosy będą systematycznie na bieżąco podsumowywane, dlatego proszę o przemyślane decyzje - nie będą brane pod uwagę posty edytowane po podsumowaniu częściowym.
Głosowanie na FB będzie trwało w tym samym czasie. Oczywiście tam jest większa dowolność w oddawaniu głosów, ponieważ można "lajkować" kilka zdjęć.
UWAGA! DODATKOWE UPOMINKI DLA ZWYCIĘZCÓW!
1 MIEJSCE - niespodzianka od koteczki Lili z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=97937
1-3 MIEJSCE - dla pierwszej trójki, która zdobędzie największą liczbę głosów w konkursie Tysiek zobowiązała się wykonać takie oto mini-nagrody