Część XI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 13, 2012 18:29 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Witajcie Kochani przepraszam za mą długą nieobecność ale tak jakoś życie mi się ułożyło..

W każdym razie nie wiem jak z dyżurami stoicie w tym tyg popołudniu mi pasuje przyszły tydz. rano. postaram się nadrobić zaległości ale zdaje sobie sprawę że jest tego bardzo dużo
"Na zaufanie kota trzeba sobie zasłużyć"

Marcisz

Od: Wto lip 24, 2012 19:47

Post » Wto lis 13, 2012 18:39 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Cześć ziomalko ;)
Jak się masz? Jak tam Rex?
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto lis 13, 2012 19:00 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Dori west w DT ,ale rezydent bardzo źle to znosi więc może wrócić.Dziś Ewa wzięła Mirrę na DT .
Kair to 8 tyg kocurek znaleziony na ul.Bedzińskiej pod samochodami.Na razie to mały dzikusek.

Dzis była p.Ewelina w schr zasugerowała badania właśnie pod kątem kokcydiów i powtórzyć lambrie bo maja one okresy wysiewu ,poza tymi okresami są nie do stwierdzenia w kale..Reszta wyników wzorcowa.

Ale Angee pisze że poza wolierą był robak.Poza to znaczy tam gdzie rezyduje Yok?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lis 13, 2012 19:42 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

za wolierą czyli woliera a nie pokoje :P
Kair syczy a jak sie go pogłaska i bierze na ręcę mruczy jak przykładowy whiskas :P więc "dzika dzicz " z niego :lol:

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Wto lis 13, 2012 19:43 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Marcisz pisze:Witajcie Kochani przepraszam za mą długą nieobecność ale tak jakoś życie mi się ułożyło..

W każdym razie nie wiem jak z dyżurami stoicie w tym tyg popołudniu mi pasuje przyszły tydz. rano. postaram się nadrobić zaległości ale zdaje sobie sprawę że jest tego bardzo dużo

Ranki w przyszłym tygodniu do wyboru do koloru ;)
ten tydzień
12.11 /pon/ Mar_tika Rawen
13.11 /wt/ Angie LadyStardust
14.11 /śr/ Brunhilda Sylwia
15.11 /czw/ Angie Hidi
16.11 /pt/ vaylei .............
17.11 /sb/ ............Brunhilda
18.11 /ndz/ evik75 Rawen
Ostatnio edytowano Wto lis 13, 2012 21:21 przez aange, łącznie edytowano 1 raz

aange

Post » Wto lis 13, 2012 20:28 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

mozna zakupic tu viewtopic.php?f=20&t=146842 wyjatkowy kalendarz ze zdjeciami Kocich Miss i Misterow z konkursow, ktore prowadzilam :) Po odliczeniu kosztow produkcji pozostale srodki tez na jakis koci cel beda przeznaczone. To jedyna i niepowtarzalna okazja na taki swietny kalendarz! :1luvu:
Zapraszam bardzo serdecznie :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto lis 13, 2012 20:48 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

aange pisze:za wolierą czyli woliera a nie pokoje :P
Kair syczy a jak sie go pogłaska i bierze na ręcę mruczy jak przykładowy whiskas :P więc "dzika dzicz " z niego :lol:

Czyli cała kocia brać do odrobaczenie oprócz Kaira który siedzi w boksie

mar_tika

Post » Wto lis 13, 2012 21:08 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto lis 13, 2012 21:10 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

mar_tika pisze:
aange pisze:za wolierą czyli woliera a nie pokoje :P

Czyli cała kocia brać do odrobaczenie oprócz Kaira który siedzi w boksie

Po dyżurku:
Kair jest pięknym mruczadłem, boi się tylko ręki jak się ktoś zbliża, siedział dziś dobre pół godziny u Ali potem jeszcze u mnie. Mruczał, tulił się i był bardzo słodkim dzikuskiem :1luvu: Koopale wszystkie w porządku. Tylko tak jakby jedna część była kupy z krwią, a w wolierze jest Bella i Dyndalek - więc pole jest zawężone. W wolierze ktoś zwymiotował, ale podejrzewam, że to kłaczek lub coś w ten deseń, ale zwróćmy uwagę. Szafkę dowiozłam następną, stoi w kącie koło szafki z suchym. Myślę, że szafka w łazience jest jak najbardziej wporządku, tylko te dziury by wypadało przytkać. Zerknijcie jak to wygląda jak będziecie.
Brunhilda zrobi jutro rano dyżur (przy okazji brania Viki na sterylkę).

Bubor one tam mają jak w raju :D
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto lis 13, 2012 21:16 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Aaa tam , bez przesady :oops:
W drapakowej budce urzęduje Sofisia której to miejsce bardzo przypadło do gustu .

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto lis 13, 2012 21:20 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

podejrzewam że krew w wolierze jest skutkiem tego że albo Bella albo Bofinacy albo Viki mają robale i troszkę krwi w koopalu jest
potrzebne odrobaczenie i jeśli na szybko nie da rady kupić czegoś skuteczniejszego to można cestalem poczęstować
i Kair ma niezly apetyt jak przyszłam to i suche i mokre miał zjedzone więc jest w świetnej formie

aange

Post » Wto lis 13, 2012 21:35 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

aange pisze:podejrzewam że krew w wolierze jest skutkiem tego że albo Bella albo Bofinacy albo Viki mają robale i troszkę krwi w koopalu jest
potrzebne odrobaczenie i jeśli na szybko nie da rady kupić czegoś skuteczniejszego to można cestalem poczęstować
i Kair ma niezly apetyt jak przyszłam to i suche i mokre miał zjedzone więc jest w świetnej formie

Oświećcie mnie co może byc bardziej skuteczniejszego?Cestal jest na obleńce i tasiemce .Kot może być nosicielem jeszcze jakis pasozytów?

mar_tika

Post » Wto lis 13, 2012 21:52 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Mnie właśnie wetka dała ten Aniprazol, jak uznałam, że po Cestalu tak jakby nie do końca kot był "czysty" - powiedziała, że to już na pewno pomoże :P No i rzeczywiście kupy się zrobiły twarde, choć nie mam pewności, czy tam rzeczywiście coś było. Badanie kału na pasożyty jest bardzo niemiarodajne, wykrywalność poniżej 50%.
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto lis 13, 2012 23:04 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

Kaszmirek jest słodziaśnym kociakiem, po prostu cudo ( ale dla mnie każde kocię to cud :mrgreen: )
Dziękuję Lady za oficjalne moje własne klucze :1luvu: od razu prócz jutra zapisałam się na sobotę na dyżurek

Brunhilda

Od: Pon paź 08, 2012 7:34

Post » Śro lis 14, 2012 9:30 Re: Część IX Kocia Przystań Sosnowiec.

A ja sobię pozwolę wkleić parę nowych zdjęć małego bobasa (Kaszmirka Kairka? hahaha), które zrobiła wczoraj Vaylei :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

[poprzednia][następna]