Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 12, 2012 21:42 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

Dorotko, a widziałaś Ty kiedykolwiek bolończyka??? to pies niewiele większy od Kreta, a na pewno mniejszy od Cygana 8)
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Pon lis 12, 2012 21:49 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

A widziałaś setera gordona?A owczarka alzackiego?To duże psy.Moi znajomi mają takie psy i przygarnięte koty.I uwierz mi wszyscy żyją w zgodzie.Niektóre z moich tymczasów również żyją z psami(o czym dowiadywałam się dużo później).Nie ulegajcie stereotypem.Kto to wymyślił:"żyć jak pies z kotem??"pewnie ten sam co powiedział,że kotka musi mieć jeden miot bo inaczej będzie wredna :evil:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pon lis 12, 2012 22:02 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

Bejbe, nie ulegam żadnym stereotypom, tylko opisałam reację Lasek na bolończyka w moim własnym domu. i tyle. finito. a do ulegania czemu i komukolwiek jest mi daleko.
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Wto lis 13, 2012 17:58 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

Hej,dziewczęta gdzie Wy?? 8)
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Wto lis 13, 2012 18:06 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

No cisza miała być;) Ja dopiero wróciłam do mieszkania i padam na pysio... Mąż zaraz jedzie z Larą do Zwierzaka a ja czekam na Panią :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Wto lis 13, 2012 18:24 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

My czekamy razem z Tobą.
Cisz miała być,ale na temat adopcji,a o pierdołach pisać możemy :mrgreen:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Wto lis 13, 2012 18:41 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

A o pierdołach to ja bardzo chętnie :mrgreen: Pochwalę się, że moja Kropka polizała dziś Rica dwa razy po głowie :1luvu: Chyba go polubiła!

Marta_od_Kropeczki

Post » Wto lis 13, 2012 18:51 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

Kto to jest Kropka to wiem :kotek: A Rica?
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Wto lis 13, 2012 19:13 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

Rico vel Rysio. To kot Adama. Głupawy trochę. Taki mi prezent na urodziny zrobił 8O "Dla mnie dla siebie" Kot ma w przodkach syjama, lekkiego zeza i siada z przednimi łapami "noga na nogę". Poza tym mnie za bardzo nie lubi, łasi się tylko do Adama. Wg jego mniemania nieumiejętnie go głaszczę :roll: I strasznie tłucze kociaki - chyba nie zdaje sobie sprawy ze swoich rozmiarów, a ma tylko 8 miesięcy i czuje się kociakiem. Mam nadzieję, że znormalnieje pomimo, że na drugi dzień pozbawiłam go klejnotów

Marta_od_Kropeczki

Post » Wto lis 13, 2012 19:36 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

Lara ma krwotoczne zapalenie jelit :cry: :cry: :cry:

Marta_od_Kropeczki

Post » Wto lis 13, 2012 20:56 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

Pani od razu skleiła się, ze to nie ten kot. I chciała wychodzić. Przyszła z córką. Ale stwierdziły, że jednak popatrzą na Nenę. Posiedziała 10 sekund na rękach córki, pobawiły się laserkiem. Pani została uświadomiona co do wszystkiego. O karmę, sterylkę mogę być spokojna. I... Nena pojechała do domku :piwa: Ale mam niejasne uczucie, że ona wróci... Ale obym się myliła;)))

Szkoda mi LAry... dostała 2 zastrzyki i prawie 70ml soli fiz w jedno miejsce, biega z pokrwawionym futerkiem i drapie się w to miejsce... Jutro chyba pojedziemy do innego weta z zaleceniami doktora, bo dla mnie to trochę okrutne

Marta_od_Kropeczki

Post » Wto lis 13, 2012 21:07 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

Trzeba było powiedzieć żeby dała kotu i psu trochę czasu na zaprzyjaźnienie się.Czasami po 1 dobie odwożą zwierzaka,ponieważ myślą,że one zaprzyjaźnią się w ciągu 15 minut.
Oby Twoje przeczucia okazały się nietrafione.
Lara miała robione USG?
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Wto lis 13, 2012 22:17 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

dorotak97 pisze:Trzeba było powiedzieć żeby dała kotu i psu trochę czasu na zaprzyjaźnienie się.Czasami po 1 dobie odwożą zwierzaka,ponieważ myślą,że one zaprzyjaźnią się w ciągu 15 minut.
Oby Twoje przeczucia okazały się nietrafione.
Lara miała robione USG?

Powiedziałam;D
Nie. Doktor pomacał ją po brzuchu, stwierdził, że ma gorączkę. Wsadził jej termometr - miała 38,4C. Doktor powiedział, że był cały we krwi, chociaż mój Adam nic takiego nie widział. Potem ją ponastrzykiwał, aż chodzi jakas wygięta, asymetryczna;(

Marta_od_Kropeczki

Post » Wto lis 13, 2012 22:21 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

Biedna koteczka :( Na razie ogłoszenie "wisi",ale nie będę aktualizować do całkowitego wyzdrowienia.
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Wto lis 13, 2012 22:34 Re: Kida, Eustachy i Mieczysław w nowych domkach... :)

dorotak97 pisze:Biedna koteczka :( Na razie ogłoszenie "wisi",ale nie będę aktualizować do całkowitego wyzdrowienia.

Myślę, że tak będzie najlepiej. Zapraszamy Was na sobotnie piwo/soczki ;D

Marta_od_Kropeczki

[poprzednia][następna]