TOZ Police dziękuje za pomoc:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 13, 2012 11:33 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

a kot zdrowy regularnie szczepiony????
agula76

Post » Wto lis 13, 2012 11:43 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

agula76 pisze:a kot zdrowy regularnie szczepiony????

Od takiego była surowica dla moich maluchów ....i wystarczyło, żeby je uratować... Problemem na pewno jest brak samochodu, ale już znalezienie szczepionego kota? Przecież on nie musi być z Polic, surowicę już odwirowaną da się przewieźć samemu chociażby w termosie z mrożonym groszkiem ... A podanie takiej surowicy - w skrajnych przypadkach -nawet weta nie wymaga ...Nie mając innego wyjścia, sama bym podawała - to się normalnie pod skórę wstrzykuje (tak moje dostały), praktycznie nie ma ryzyka wstrząsu jak przy caniserinie, bo to jest to samo, kocie białko ... A poza tym - przecież te maluchy i tak nie mają już NIC do stracenia, oprócz życia ... :cry:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Wto lis 13, 2012 11:50 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

trzymajcie sie, wysłałam grosz, :cry:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Wto lis 13, 2012 11:54 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

WeraW pisze:Niestety ale nie mamy żadnego dawcy, pytamy kogo możemy ale nie ma zwyczajnie. Łatwo Wam mówić dziewczyny, zapraszam do Polic i zobaczcie w jakich warunkach Kasia i Iza działają. Nie mają samochodu i są tylko we dwie. Kliniki też nie wybrałyśmy przypadkowo, tutaj nie ma surowicy, nawet psiej, dawcy kociego też nie ma.

I teraz załapałam wkur... A ta dziewczyna co się oferowała że pobierze od swojej kotki , odwiruje, tylko transport załatwcie (np. można umówić się z kierowcą busa/PKSu/pociągu- to się przesyłka konduktorska nazywa) - przeciaż przy tym kosz nieduży? Ale na prośbę o to, by się z nią skontaktowały usłyszałam, że dziś będą dzwonić do Niemiec dowiedzieć się o surowicę 8O . Dzisiaj, nie od razu gdy się kociaki pochorowały :evil: - choćby po to, by sprawdzić ceny, na Boga. I że mam nie robić dymów, bo z daleka to mi się tak łatwe wydaje, ale one takie biedniusie - ani kasy, ani samochodów... Ja też nie mam samochodu, a w podobnej sytuacji w ciągu doby wiedziałam wszystko o pp co było w tamtym wątku, obdzwoniłam znajomych z kotami i (dzięki forum) znalazłam dawcę. Pracując normalnie i zajmując się domem i córką. Nie wiedziałam, że taki tytan pracy jestem.
Aha, kot dziewczyn z tej grupy nieszczepione - miejmy nadzieję, że nie zachorują, choć pp się łatwo przenosi.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto lis 13, 2012 12:00 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

Napisałam do dziewczyny. O surowicę dzwonimy od piątku, ale oni też nie mają u siebie w gabinecie tyle, ile potrzebujemy. I owszem, szukamy surowicy od kiedy się zaczęło.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Wto lis 13, 2012 12:04 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

WERA mamy wtorek ....my wam o szukaniu równiez kota szczepionego regularnie a wy o tej surowicy...przeciez jeszcze z dwa dni i ona wogole wam nie bedzie potrzebna!!!!!!!
ja juz jestem po drugiej takiej akcji....ta pierwsza tez niestety krzykiem rozpoczeta ale skutki były...dziewczyny w ciagu jednego dnia znalazly ozdrowienca...tez jezdziły uatobusami z kociakami...ale efekt był 3 koty uratowane ...niestety krzyk na forum czasem musi byc zeby ktos sie obudzil:(
agula76

Post » Wto lis 13, 2012 12:26 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

Alienor pisze:Aha, kot dziewczyn z tej grupy nieszczepione - miejmy nadzieję, że nie zachorują, choć pp się łatwo przenosi.

:evil:
Tyle w tym temacie bo, żeby pomagać trzeba wiedzieć jak.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto lis 13, 2012 16:45 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

A ja nadal pytam, jaką szczepionką były szczepione kocięta? To ważne, bo chyba nie można mieć do niej zbytniego zaufania :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lis 13, 2012 17:03 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

zofia:( ja nie wiele moge sie wypowiedziec w tej kwestii ale podejrzewam ze nie były szczepione :( i dlatego zachorowały:(
agula76

Post » Wto lis 13, 2012 17:08 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

agula76 pisze:zofia:( ja nie wiele moge sie wypowiedziec w tej kwestii ale podejrzewam ze nie były szczepione :( i dlatego zachorowały:(

O rany... :|
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto lis 13, 2012 17:13 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

gdyby były szczepione albo by nie zachorowały a nawet jezeli to skonczylo by sie tylko na biegunce:(
niektórzy chyba nie rozmumieja jak wazne sa szczepienia zwłaszcza w takich miejscach jak schrony , przystanie, Dt itp...gdyby z głowa sie wszystko robiło jak wiele kocich zyc mozna by było uratowac :cry:
agula76

Post » Śro lis 14, 2012 8:13 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

Zofia.Sasza pisze:
agula76 pisze:zofia:( ja nie wiele moge sie wypowiedziec w tej kwestii ale podejrzewam ze nie były szczepione :( i dlatego zachorowały:(

O rany... :|

Ponawiam pytanie o szczepienia.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro lis 14, 2012 8:25 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

A te kocięta można już szczepić? W jakim są wieku?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lis 14, 2012 10:13 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

czekamy na wiesci..... :cry:
agula76

Post » Śro lis 14, 2012 13:24 Re: TOZ Police błaga o pomoc finansową! Panleukopenia!

Erin pisze:A te kocięta można już szczepić? W jakim są wieku?

Interwencyjnie kociaki z niepewnych miejsc można szczepić od 6 tygodnia życia. Można szczepić nawet lekko zakatarzone, jeśli nie ma gorączki.
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]