Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Pt paź 12, 2012 8:23 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

danunka pisze:
BLUEPARADISE pisze:Hmmm, zobaczymy jak wypadniemy w Ostravie i może też się skuszę. Chętnie zobaczę jak przebiega organizacja takiej wystawy.

Ostrava 13-14 października , a zgłoszenia na trójcertyfikatówkę :kotek: do 20 listopada 2012

Tak, wiem ale moja księżniczka jest jeszcze małym szczylkiem a Ostrava będzie jej debiutem, może się okazać że wystawy nie będą jej pasją.
Obrazek

BLUEPARADISE

Od: Pon maja 26, 2008 19:38

Post » Pt lis 02, 2012 0:28 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

a jak się zgłasza kota, czy wysyła się jedno zgłszenie zaznaczając w uwagach że jest w trzech wystawach? bo cena też jest zależna od tego w ilu bieże się udział, czy wysła się trzy oddzielne zgłoszenia?

Foxik10

Od: Nie wrz 04, 2011 16:08

Post » Pt lis 02, 2012 10:47 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

Na FB dostałam zgłoszenie od organizatora - podesłać?

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Pt lis 02, 2012 11:47 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

Foxik10 pisze:a jak się zgłasza kota, czy wysyła się jedno zgłszenie zaznaczając w uwagach że jest w trzech wystawach? bo cena też jest zależna od tego w ilu bieże się udział, czy wysła się trzy oddzielne zgłoszenia?

Podpytywałam o formę zgłaszania i dostałam odpowiedź ,że na każdy wybrany klub - jedno zgłoszenie . 3 x pokazanie kocia = trzy zgłoszenia :kotek:
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pt lis 02, 2012 18:54 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

Ave pisze:
truskawka67 pisze:widzieliscie skład sedziowski? nie mam nic do polskich sedziów zeby nie było, ale wiekszosc z zaproszonych sedziów to czesi, niestety w tym wypadku wyniki wystawy są przewidywalne

Szok!

Ja chyba nie rozumiem ...
W marcu tego roku odbyła sie podobna wystawa w Kopenhadze. Tam znamienitą cześć zaproszonych sędziów stanowili Duńczycy i Szwedzi, z powodu kosztów miedzy innymi, bo organizacja takiego przedsięwzięcia pochłania mnóstwo wszystkiego, rownież koszty.

Bardzo przykry sposób myślenia.

Ponieważ ja dalej nie pojmuję relacji - nieopłacalności organizowania wystaw i ich ilości w Polsce ... To w przypadku tego wydarzenia, jakim jest zyskanie -ewentualnie- trzech certyfikatów ... od strony wystawcy wyliczę korzyści finansowe ...

1. opłata za podróż - z domu i powrót +
2. wystawa jednodniowa - bez konieczności spania w hotelu +
3. standardowo za jeden dzień wystawy jest stawka wyższa np. Gorzów - 100 / 160 zł 30 / 55 euro +
/ tu za udział w trzech wystawach - bo tak to należy traktować - średnia wychodzi 25€ ~~ 75 € per cat/3 shows (the same cat)~~ /
4. jeśli ktoś płaci - jeden wpis od weta w paszporcie +
5. jeśli ktoś pracochłonnie i na drogich kosmetykach przygotowuje kota +
6. jeśli ktoś pracuje - z weekendu ma jeden dzień dla siebie +
7. dla kotów anty-wystawowych - jeden wyjazd, jeden stresor i ewentualnie zamknięty champion +

Szczególny + dla klubów, które porozumiały się między sobą i wyszły z czymś ciekawym, bardzo dawno nie praktykowanym ...

Analizując składy sędziowskie czeskich i słowackich wystaw z dłuższej perspektywy - ta wcale nie odbiega od zawsze wręcz manifestowanego ''patriotyzmu lokalnego'' !
I ponieważ wielokrotnie miałam okazję słuchać oceny od wszystkich czeskich sędziów oceniających ''moją kategorię'' - to akurat każdego ze swoich kotów ze spokojem mogę ''brać pod pachę i jak w dym'' targać na ring !!! I nie mam fum ... To były -dla mnie,jako wystawcy- wartościowe i znaczące uwagi ...

UDANEJ ZABAWY !!! i :ryk: oby uniknąć pomylenia ringu z kotem :ryk: !!!!
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Śro lis 07, 2012 19:08 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

Nawet ja nabrałam chęci na weekend w Pradze i zobaczenia tego zjawiska.
Aleks i koty EC Niunia i GEC Koszmarka, Mała, CH Harmonka, CH Elcia
Obrazek

Aleks1

Od: Pt paź 15, 2004 12:07

Post » Pon lis 12, 2012 22:18 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

Czy może ktoś wie, czy w te trzy wystawy odbywają się jedna po drugiej? I czy po jednej ocenie jest możliwość zmiany klas?

szafir

Od: Pt lip 29, 2005 22:44

Post » Wto lis 13, 2012 11:34 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

danunka pisze:Podpytywałam o formę zgłaszania i dostałam odpowiedź ,że na każdy wybrany klub - jedno zgłoszenie . 3 x pokazanie kocia = trzy zgłoszenia :kotek:

danunka, jesteś pewna? 8O Na formularzu zgłoszeniowym są 3 okienka do zaznaczenia, po jednym przed nazwą każdego klubu. Na logikę wystarczy zaznaczyć jedno, dwa lub wszystkie, by było to jednoznaczne... :?
Uwielbiam zagłębiać się w Strefę Mruku...

Funnycat

Od: Czw sty 03, 2008 12:48

Post » Wto lis 13, 2012 11:53 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

Funnycat pisze:
danunka pisze:Podpytywałam o formę zgłaszania i dostałam odpowiedź ,że na każdy wybrany klub - jedno zgłoszenie . 3 x pokazanie kocia = trzy zgłoszenia :kotek:

danunka, jesteś pewna? 8O Na formularzu zgłoszeniowym są 3 okienka do zaznaczenia, po jednym przed nazwą każdego klubu. Na logikę wystarczy zaznaczyć jedno, dwa lub wszystkie, by było to jednoznaczne... :?

Już teraz wiem ,że jest zgłoszenie jedno (kilka dni temu widziałam druk :D ) na wszystkie trzy wystawy . Można zaznaczyć ile się chce od 1 do 3 :kotek:

danunka

Post » Wto lis 13, 2012 12:32 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

danunka pisze:Już teraz wiem ,że jest zgłoszenie jedno (kilka dni temu widziałam druk :D ) na wszystkie trzy wystawy . Można zaznaczyć ile się chce od 1 do 3 :kotek:

Uff, no to kamień z serca, bo już myślałem, że będę musiał zgłaszać od nowa i to w 3-ch egzemplarzach :lol:

Funnycat

Post » Wto lis 13, 2012 12:34 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

szafir pisze:Czy może ktoś wie, czy w te trzy wystawy odbywają się jedna po drugiej? I czy po jednej ocenie jest możliwość zmiany klas?

Przypuszczam, że organizatorzy zapewnią przerwy pomiędzy poszczególnymi imprezami, choćby właśnie po to, by móc wprowadzić korekty.

Funnycat

Post » Wto lis 13, 2012 13:06 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

Funnycat pisze:
szafir pisze:Czy może ktoś wie, czy w te trzy wystawy odbywają się jedna po drugiej? I czy po jednej ocenie jest możliwość zmiany klas?

Przypuszczam, że organizatorzy zapewnią przerwy pomiędzy poszczególnymi imprezami, choćby właśnie po to, by móc wprowadzić korekty.

Na FB jest info o wystawie

https://www.facebook.com/events/421476804568729/

i myślę ,że Zuzana Marsickova odpowie na zadane pytanie :ok:

danunka

Post » Wto lis 13, 2012 14:35 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

Mnie nieco niepokoi fakt, że moje zgłoszenie jeszcze nie dotarło. Co prawda złożyłem je w CCL w ubiegły czwartek, ale został już tylko tydzień... :?

Funnycat

Post » Wto lis 13, 2012 14:49 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

Funnycat pisze:Mnie nieco niepokoi fakt, że moje zgłoszenie jeszcze nie dotarło. Co prawda złożyłem je w CCL w ubiegły czwartek, ale został już tylko tydzień... :?

Z forum FPL

lrafal pisze:Najpewniejsza metoda:

1. wysyłasz sama do organizatora (o ile ten przewiduje taką drogę) i się upewniasz czy doszło.
2. wysyłasz do klubu z prośbą o wysłanie via FPL.
3. tydzień przed wystawą upewniasz się jeszcze raz czy wszystko gra.

danunka

Post » Wto lis 13, 2012 15:01 Re: Jednodniowa wystawa FIFe - trzy certyfikaty :)

Danunka a ty jedziesz na ta wystawe?

truskawka67

Od: Pon lut 06, 2012 16:39

[poprzednia][następna]