ZNAJDKI-Potrzebuja pomocy i domu*PSIA SUROWICA POTRZEBNA !!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt lis 09, 2012 12:42 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Znajdki potrzebują wsparcia :!:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lis 12, 2012 8:47 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Dziewczyny możecie mi podac jakiś link gdzie moge poczytac o kocich zachowaniach i załatwianiu sie do kuwety? Chodzi mi o Bartka, że czasem robi do kuwety, ale zdarza sie (dośc czesto niestety), że nasika sobie w posłanko. Na początku myslałam, że taki z niego czyścioch, że jak raz z kuwety skorzysta, to juz drugi raz nie chce do niej wejśc, ale innym razem kuweta czyściutka była, a on i tak zrobił w legowisko :oops: Z Rico już biegają razem (choc Bartek czasem ma dośc gówniarza), Therion też sie dał przekonac i chciałabym aby żył razem z nami i abym nie musiała go już izolowac, ale boje sie, że bede miała śmierdzące niespodzianki w najmniej oczekiwanych miejscach. Czy to może by wynikiem tego, że on nie kastrowany jest? Czy kastracja coś pomoże? Czy to na jakimś tle nerwowym może byc? wybaczcie jeśli głupio pytam, ale na kocich zachowaniach nie bardzo sie znam. :oops:

paula82

Od: Pt kwi 23, 2010 10:56

Post » Pon lis 12, 2012 8:57 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

To może być na tle nerwowym, ale może też np. oznaczać problemy z pęcherzem.
Rozmawiałaś o tym z wetem, robiłaś badania?

Erin

Post » Pon lis 12, 2012 14:19 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Być może, tak jak pisze Erin, mogą to być problemy z pęcherzem, może kuwetka kojarzy mu się z bólem.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pon lis 12, 2012 15:11 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

siku złapane do badania. p. Jola sugeruje też, że może on po prostu nigdy w żwirek sie nie załatwiał i może to dla niego coś nowego i nie wie, że tam sie robi, mam spróbowac ze zwykłym piaskiem. Zobaczymy.

paula82

Post » Pon lis 12, 2012 18:04 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Ja bym proponowała dwie metody:
Mam takiego klienta , który za nic do kuwety wypełnionej żwirkiem nie zrobi. Mój załatwia się tylko i wyłącznie do pustej kuwety od około roku i jest ok. Możesz też wyściełać kuwetę gazetami albo ręcznikami jednorazowymi.

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Pon lis 12, 2012 19:43 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

z gazetami próbowałam i też "różnie" jest. raz tak, raz inaczej :roll: w sobote odrobaczałam towarzystwo, bo podobno jak Bartek był w lecznicy był odrobaczany, tylko jakimś dziwnym trafem w jego kupie zauważyłam robale, wiec wszystkim musiałam zaserwowac piguły :evil:
ps. dzisiaj Bartek nauczył sie, że na łóżku śpi sie lepiej niż na podłodze :P

paula82

Post » Wto lis 13, 2012 14:19 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Mądry Bartuś :kotek:
Obrazek

nelka83

Post » Nie lis 25, 2012 12:22 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Bartka zawiozłam dzisiaj do lecznicy na ściągnięcie drutów ze szczęki, oraz zostanie wykastrowany.
ps. a z kuwetowaniem zrobił postępy, na początku dałam mu zwykły piasek, a teraz robi w żwirek bentonitowy. (chyba mu sie bardziej z ziemią kojarzy. (drewniany to coś nowego, nieznanego było)

paula82

Post » Nie lis 25, 2012 12:59 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Za zabiegi :ok:
Z co do żwirku, to z drewnianym trzeba stopniowo, najlepiej mieszając z takim normalnym, bo nie każdy kot od razu zaskoczy.

Erin

Post » Pt lis 30, 2012 9:35 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

I jak Bartuś, wszystko dobrze? :)
Obrazek

nelka83

Post » Pt lis 30, 2012 11:08 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Tak, wszystko się udało, o kastracji już chyba zapomniał, na szczęce jeszcze strupek jest, ale będzie dobrze. Szczęka się ładnie zrosła. Za 1-2 tygodnie chcemy go umawiać na amputację łapki, wetka mówi, że najlepiej razem z łopatką bo i tak mu ta część nie będzie pomagała, a jak się łopatkę zostawia to częściej później coś się dzieje, że tam dużo naczyń krwionośnych itp. (ja się nie znam, ale wierzę w to co mówi p. Marzena). Czym szybciej to zrobimy tym lepiej bo Bartek już ta łapkę poobcierał niestety, a że go nie boli to i nie oszczędza, tylko ją ciąga po wszystkim. :(
Bardzo prosimy jeśli ktoś mógłby wspomóc Bartka jakimś grosikiem na kolejną operację bylibyśmy bardzo wdzięczni. Na razie Bartek ma same długi.

paula82

Post » Pt lis 30, 2012 11:14 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Koło poniedziałku postaram się podesłać grosik, wiele tego nie będzie niestety :(
Obrazek

nelka83

Post » Pt lis 30, 2012 15:29 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Ja dla Znajdek cos podesle przed Swietami, o Bartusiu tez bede pamietac.

Erin

Post » Pon gru 03, 2012 7:31 Re: ZNAJDKI się witają :-) Potrzebna pomoc - domy, leki, kar

Podrzucę Znajdeczki :ok:

Czy mógłby ktoś jeszcze wspomóc groszem Bartusia? Prosimy :(
Obrazek

nelka83

[poprzednia][następna]