6mies.maluchy czekają na dom,nowe zdj.str15

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 09, 2012 14:22 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Tytuł zmieniony.
Kociaki coraz mniej się mnie boją. Biały nawet mruczał mi dziś na kolanach.
A szylkretka chyba nie ma kawałka ogonka...albo mi się wydaje. No cóż, uroki życia na wolności.

Dostały dziś mięsko i rozpoczęło się szaleństwo. Są naprawdę urocze, a ja coraz bardziej się o nie martwię.
Trzeba szybko znaleźć dla nich domy stałe lub tymczasowe. My tu robimy co możemy...ogłoszenia są narazie lokalnie. Było już jedno zapytanie, ale jeśli ktoś mi mówi, że kot uciekł, minęło 2 tygodnie i trzeba wziąć następnego, to jestem sceptyczna.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pt lis 09, 2012 21:24 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

O matko, jakie piękności! Trzeba im poszukać domków póki nie ma mrozu...

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Sob lis 10, 2012 18:12 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Kociątka szaleją w najlepsze :) Zaanektowały sobie działkę moją oraz sąsiadów. U mnie śpią i jedzą, a tam czasami spędzają wolny czas ;)
Może opiszę kotki po kolei:
1. Szylkrecia - najbardziej oswojona, garnąca się do ludzi koteczka (najprawdopodobniej). Wybiega na powitanie kiedy przychodzę na działki. Myślę, że jest świetną kandydatką do adopcji :)
2. Biały w ciapki - prawie całkowicie oswojony, nie znam płci. Na rękach zaczął już mruczeć i bywa, że bez odruchu ucieczki pozwala się głaskać. Szaleniec, wszędzie go pełno :)
3. Bury większy - nie boi się panicznie, jednak głaskanie i branie na ręce to tylko przy jedzeniu albo zabawie.
4. Bury maluszek - dzikawy, brany na ręce boi się. Potrafi jeść kulturalnie z łyżeczki :)
5. Czarnulek - dziki, czasami nawet nie przychodzi na jedzonko. Posykuje kiedy próbuję mu podstawić jedzonko pod pyszczek.
Kilka zdjęć z dziś:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Sob lis 10, 2012 18:47 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Serce mi się ściska jak patrzę na te zdjęcia :cry: Te maluszki powinny być w domu, powinny być bezpieczne.Są takie kochane :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lis 11, 2012 17:30 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Oprócz tych kociaków, pomagam też dokarmiać kotki na innych działkach. Jest tam całkiem pokaźne stadko, kotki są zdrowe i wyglądają całkiem nieźle. Ostatnio zaczął się tam pojawiać biało - czarny maluszek. Bardzo głodny i wychudzony, jednak ludzi się boi, więc pewnie stamtąd pochodzi i wychowywał się z kotami. Na moje oko ma ok. 3-4 miesięcy.
Koty z naszego stada go przeganiają i dziś musiałam pilnować, żeby maluch mógł spokojnie zjeść. A był bardzo głodny.
I już nie wiem...zostawić, łapać? A jeśli już to i tak jest ciężko z adopcjami :/
Nie wiem jednak czy maluszek sobie poradzi :/
Obrazek

Katalina

Post » Pon lis 12, 2012 0:22 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

kurcze szkoda ze Stalowa Wola na drugim koncu Polski
wzielabym 2 maluszki na DT (ale bardziej bialy i szylkretka)

wogole sliczniutkie :mrgreen:
7ksiezyc

Post » Pon lis 12, 2012 11:03 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

7ksiezyc pisze:kurcze szkoda ze Stalowa Wola na drugim koncu Polski
wzielabym 2 maluszki na DT (ale bardziej bialy i szylkretka)

wogole sliczniutkie :mrgreen:

Oj szkoda...narazie jest ok, ale jak przyjdą mrozy to może się zrobić nieciekawie :/ Kociaki są naprawdę bardzo malutkie.
Obrazek

Katalina

Post » Pon lis 12, 2012 11:36 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

A ta Wasza znajoma ELwira co oferowała dt dla Burasi i maluchów nie może ich wziąć?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon lis 12, 2012 11:39 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

To już nieaktualne.

ewar

Post » Pon lis 12, 2012 11:42 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Mnie jeszcze martwi to maleństwo na drugich działkach o którym pisałam. Muszę je poobserwować, ale na moje oko jest głodne, wychudzone i możliwe, że całkiem samo na świecie. Nasze koty je przeganiają, więc trudno je nakarmić. Trzeba czekać aż przyjdzie i pilnować.
Ja tam bywam tylko w weekendy, ale porozmawiam z panią która tam jeździ, żeby zwróciła uwagę.
Obrazek

Katalina

Post » Pon lis 12, 2012 11:56 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

A Ty Kasiu nie możesz coś wziąć? Blanka już pojechała.

ewar

Post » Pon lis 12, 2012 12:05 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Gdybym mogła, nie szukałabym tak intensywnie... :/
Na tą chwilę jeszcze nie wiadomo...
a poza tym w lecznicy czeka jeszcze jedna kotka po przejściach...z obciętym uszkiem. Nie możemy pozwolić, żeby wróciła na zimę na to okropne blokowisko, gdzie jest przeganiana i szczuta psami, a nawet miseczki wystawiane przez karmicielkę ludziom "śmierdzą":(
Wątek już wkrótce.

Ja już powoli przestaję ogarniać te wszystkie koty w potrzebie, więc szukam tymczasów. Każdy jest na wagę złota. A myślę, że łatwiej o tymczas dla maluszków niż dla nieufnej starszej kotki lub dzikuska - które potrzebują dużo cierpliwości.
Obrazek

Katalina

Post » Pon lis 12, 2012 12:42 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Katalina to moze wrzucmy na transportowy info ze szukamy czegos w strone woj pomorskiego (trojmiasto, Tczew, Ellag, Malbork) moze akurat cos by się trafilo to te 2 malce chociaz bym wziela - zawsze to dwojka mniej do pilnowania u Ciebie
7ksiezyc

Post » Pon lis 12, 2012 13:27 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

7ksiezyc pisze:Katalina to moze wrzucmy na transportowy info ze szukamy czegos w strone woj pomorskiego (trojmiasto, Tczew, Ellag, Malbork) moze akurat cos by się trafilo to te 2 malce chociaz bym wziela - zawsze to dwojka mniej do pilnowania u Ciebie

Dzięki :) Poczekam jeszcze chwilkę, bo może znajdzie się tu coś na miejscu - uruchamiam wszelkie kontakty. Moja koleżanka mieszka w Trójmieście, ale podróż byłaby dla maluchów męcząca i potrwałaby z 2 dni z przesiadkami.
No i na ten transport czekałyby do grudnia :/

Tak więc zostawię sobie Ciebie na sytuację awaryjną ok? Jeśli oczywiście nadal będziesz miała taką możliwość.
Obrazek

Katalina

Post » Pon lis 12, 2012 13:33 Re: 5 maluszków na mojej działce - pilne DT/DS - St.Wola

Katalina pisze:
7ksiezyc pisze:Katalina to moze wrzucmy na transportowy info ze szukamy czegos w strone woj pomorskiego (trojmiasto, Tczew, Ellag, Malbork) moze akurat cos by się trafilo to te 2 malce chociaz bym wziela - zawsze to dwojka mniej do pilnowania u Ciebie

Dzięki :) Poczekam jeszcze chwilkę, bo może znajdzie się tu coś na miejscu - uruchamiam wszelkie kontakty. Moja koleżanka mieszka w Trójmieście, ale podróż byłaby dla maluchów męcząca i potrwałaby z 2 dni z przesiadkami.
No i na ten transport czekałyby do grudnia :/

Tak więc zostawię sobie Ciebie na sytuację awaryjną ok? Jeśli oczywiście nadal będziesz miała taką możliwość.

ok tak się umawiamy
przerobilam jednozrazowo 7 maluszkow z Ustki (5 tygodniowych na tymczasie) to nawet jak ktos u mnie na Dt bedzie to te dwa maluszki i tak się zmieszcza a moi rezydencji maluchy lubia na szcescie - gdyby cos pisz wiec :)

3mam kciuki za loalne DT :ok:
7ksiezyc

[poprzednia][następna]