WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 08, 2012 11:00 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

tak, niespotykana mieszanka i kicia swój urok ma, ogon wiedze ze ma tylko z dachowca taki odbiegający od reszty umaszczenia. Myslę ze ja ktos wyrzucił ze wzgledu na jej charakter, nie da sobie w kasze dmuchac i potrafi pacnąc lub ugryść jak ma dosyć pieszczot. Lubi przebywać na dworze ( w sumie mieszka na tarasie ma tam swoja budke) ale toczy wojne o teren z owczarkiem niemieckim który tam mieszka, bardzo się nie lubią 8) ale sobie daje z nim rade :wink:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Czw lis 08, 2012 18:35 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

Wiem, że u Was nie ma miejsca, ale może ktoś wypatrzy:
sroka7 pisze:BEZDOMNY RUDO-BIAŁY KOCUREK! MIZIASTY, MOZE KTOŚ DA MU DT?

Dziewczyny! może ktoś by się zlitował nad kocurkiem biało-rudym (a właściwie to prawie czarnobrudno - rudym)?
Szłam na poczte dzisiaj po list i oczywiście poszłam boczną uliczką, a tam na masce samochodu zaspana zwinięta kulka brudu...
okazało się to być pięknym biało-rudym kocurkiem, megamiziekiem z elementem zaczepnym, tzn jak go przestałam głaskać to zaczepiał mnie zębami i się ocierał żeby kontynuować głaski... łapeczkami chciał się ze mną bawić ale bez pazurków, nie wiem czy to kastrat czy nie, bo nie macałam zbyt intensywnie, a w świetle lamp ulicznych ledwo kolory kota widziałam, ale torebeczka jest...
kocurek wygląda na w miarę zdrowego, ma poszarpane (ale raczej zagojone) prawe ucho, jest na 99,9% bezdomny, bo zastanawiałam się czy ktoś "inteligentny inaczej" go nie wypuszcza, ale przechodzące dzieci powiedziały ze od jakiegoś czasu kocurek koczuje na ulicy. Nie wiem w jakim może być wieku, ale na pewno ponad 1 rok , bo jest całkiem masywny, ale nie jest to staruszek.

Jutro podejdę zrobić mu zdjęcie - mam nadzieję, że uda mi się dotrzec do domu jak jeszcze będzie jasno...
ktoś kocurkowi mleczko leje do miseczek, innego jedzonka nie stwierdziłam.

Może ktoś chciałby go trochę "odświeżyć" bo myślę ze ze względu na umaszczenie będzie szybko adoptowany. Co do charakteru na razie mogę jedynie powiedzieć ze uwielbia mizianie, strasznie się do tego wykłada (2x zjechał z maski auta i go łapałam).

szkoda kociska bo jest miziasty...a wiadomo jak jest na ulicy :(
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt lis 09, 2012 11:53 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lis 09, 2012 18:37 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

sroka7 pisze:
sroka7 pisze:BEZDOMNY RUDO-BIAŁY KOCUREK! MIZIASTY, MOZE KTOŚ DA MU DT?

Dziewczyny! może ktoś by się zlitował nad kocurkiem biało-rudym (a właściwie to prawie czarnobrudno - rudym)?
Szłam na poczte dzisiaj po list i oczywiście poszłam boczną uliczką, a tam na masce samochodu zaspana zwinięta kulka brudu...
okazało się to być pięknym biało-rudym kocurkiem, megamiziekiem z elementem zaczepnym, tzn jak go przestałam głaskać to zaczepiał mnie zębami i się ocierał żeby kontynuować głaski... łapeczkami chciał się ze mną bawić ale bez pazurków, nie wiem czy to kastrat czy nie, bo nie macałam zbyt intensywnie, a w świetle lamp ulicznych ledwo kolory kota widziałam, ale torebeczka jest...
kocurek wygląda na w miarę zdrowego, ma poszarpane (ale raczej zagojone) prawe ucho, jest na 99,9% bezdomny, bo zastanawiałam się czy ktoś "inteligentny inaczej" go nie wypuszcza, ale przechodzące dzieci powiedziały ze od jakiegoś czasu kocurek koczuje na ulicy. Nie wiem w jakim może być wieku, ale na pewno ponad 1 rok , bo jest całkiem masywny, ale nie jest to staruszek.

Jutro podejdę zrobić mu zdjęcie - mam nadzieję, że uda mi się dotrzec do domu jak jeszcze będzie jasno... chyba ze ktoś by zechciał podejść,może dase? to tuż przy mojej ulicy, podałabym Ci adres mniej więcej...
ktoś kocurkowi mleczko leje do miseczek, innego jedzonka nie stwierdziłam.

Może ktoś chciałby go trochę "odświeżyć" bo myślę ze ze względu na umaszczenie będzie szybko adoptowany. Co do charakteru na razie mogę jedynie powiedzieć ze uwielbia mizianie, strasznie się do tego wykłada (2x zjechał z maski auta i go łapałam).

szkoda kociska bo jest miziasty...a wiadomo jak jest na ulicy :(

Założyłam kocurkowi wątek:

viewtopic.php?f=1&t=147918

proszę o reklamę dla niego, jest kochany, miziasty i baardzo ufny, a to na ulicy szybko go zgubi :(

Udało mi się zrobić kilka fotek telefonem - dlatego są beznadziejne, ale zawsze coś, więcej zdjęć jest na wątku kocurka
Obrazek
Obrazek
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt lis 09, 2012 20:41 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

ojej, powinien być w domu taki kocurek, ale jak to zrobić :( jak znaleźć dom tymczasowy :(
my też mamy czarne Znalezisko i musimy zawieźć do schroniska :( bo nie ma nigdzie kawałka domu tymczasowego

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob lis 10, 2012 20:14 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

viewtopic.php?f=20&t=147939&p=9371480#p9371480
bazarek - mango, hm, new look ....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob lis 10, 2012 22:43 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

natasza25 pisze:tak, niespotykana mieszanka i kicia swój urok ma, ogon wiedze ze ma tylko z dachowca taki odbiegający od reszty umaszczenia. Myslę ze ja ktos wyrzucił ze wzgledu na jej charakter, nie da sobie w kasze dmuchac i potrafi pacnąc lub ugryść jak ma dosyć pieszczot. Lubi przebywać na dworze ( w sumie mieszka na tarasie ma tam swoja budke) ale toczy wojne o teren z owczarkiem niemieckim który tam mieszka, bardzo się nie lubią 8) ale sobie daje z nim rade :wink:

Kicia.Yoda sie do Polski teleportowala????? Ale ona wlasnie spi pod basenem :)

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Nie lis 11, 2012 19:38 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

zapraszam - bazarek jeszcze w budowie
viewtopic.php?f=20&t=147982&p=9373781#p9373781
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie lis 11, 2012 20:32 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

zmieńcie tytuł :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie lis 11, 2012 20:41 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III

chciałam bardzo podziękować dagmarze-oldze za domek tymczasowy dla Koli i Saszki, gdyby nie ona, kotki musiałyby wrócić na cmentarz, gdzie zwyczajnie nie przeżyłyby zimy , nikt inny nie zgłosił się w sprawie koteczek , obecnie mają dom tymczasowy do 20 grudnia 2012r.
chciałam też prosić o wsparcie finansowe dla kotek na ich utrzymanie w DT , zapraszam do zakupów na naszych bazarkach

natasza25 pisze:Kola - około 5 miesięczna (najbardziej wystraszona z trójki maluchów, ale nie gryzie czy drapie)
Obrazek

Saszka - około 4 miesięczna, płakała jak pozostałych maluchów nie było obok, też na rękach siedzi Obrazek

jessi74

Post » Nie lis 11, 2012 21:01 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

Kola ucieka , chowa się, ale gdy ją tylko dotknąć - taką schowaną pod szafą na przykład - MRUCZY jak szalona
Saszka jest bardziej wycofana ale za to pierwsza do miski :-)
są piękne, takie delikatne...

Nic dziwnego, że są przestraszone, w domu tyle dźwięków, ludzie, koty, pralka - one tego nie znają, więc są ostrożne, Będzie lepiej!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie lis 11, 2012 21:03 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jessi74

Post » Nie lis 11, 2012 21:11 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

Pod czułą opieką Cioci Dagmary, wujka Morfa i wujka Kefira - na pewno szybko się zaaklimatyzują!
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie lis 11, 2012 22:30 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

A ja chcę pokazać mojego ukochanego Filemonka. Pamiętacie go rok temu?

Tu jeszcze na działce...
Obrazek
Obrazek

Tu u mnie w DT...
Obrazek
Obrazek

A tu teraz...
Obrazek
Obrazek

Niestety ale z Kajtusiem muszą się dzielić moimi kolanami :)
Obrazek

A tu moja bida po ostatniej wizycie u weterynarza... Obrzęk z dziąseł po antybiotykach zaczął schodzić i pokazały się ząbki... wszystkie połamane :cry: Filuś musiał mieć usunięte wszystkie dolne siekacze.
Obrazek

Na szczęście już pięknie się nam wszystko goi, schodzi zaczerwienienie. Jaki jest skutek? Ciągłe łaszenie się i przytulanie oraz świetny humor :)
Tu mój mały szczerbol...
Obrazek

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Nie lis 11, 2012 22:35 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE Sasza i Kola DT na CITO czas do 8.11

:piwa: za szczerbola i za naukę, bo widzę sterty notatek :lol: sama muszę się też wziąć za robotę...
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]