Kotomania XV-chce mi się wyć.....:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 11, 2012 9:29 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

kropkaXL pisze:Witaj Ewciu! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Timurek w doskonałej formie, zwalił doniczkę z wysokiego kwietnika-to mój jeden z trzech żywych kwiatów, podloga zasypana ziemią, kwiatek deko "zdewaluowany", ale co tam!-najwazniejsze,że zadnemu kotu nic sie nie stało!

Ja już prawie nie mam kwiatów, bo Mimi wydłubuje ziemie z każdej doniczki. Zostały tylko w łazience i jeden duży fikus w pokoju. Ale co tam :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie lis 11, 2012 9:42 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

U mnie nie grzebią, bo nie mają dostępu, ale jak Timus nie wyhamował i walnął w wysoki, metalowy kwietnik, to kwiatek chciał-nie chciał , rąbnął na ziemię, aż jęknęło! :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie lis 11, 2012 9:47 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

A dzisiaj mija tydzień jak Maciejek pojechał do własnego domeczku-do Ani i Wojtka! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kochani-dziękuję Wam bardzo!!!!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie lis 11, 2012 18:11 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

Dobry wieczór Kasieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu: U mnie wszystkie doniczki są przekopane przez koty :lol:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie lis 11, 2012 18:20 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie lis 11, 2012 18:51 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

bulba pisze:Dobry wieczór Kasieńko :1luvu: :1luvu: :1luvu: U mnie wszystkie doniczki są przekopane przez koty :lol:

Dobry wieczór Kasiulku! :1luvu: :1luvu: :1luvu: -Twoje Burasie maja namiastke natury, szkoda tylko, że Twoim kosztem, bo musisz sprzątać :?
Myszolandia pisze:Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Witaj Sylwusia z Mysiaczkiem slicznym! :1luvu: :1luvu: -na tym zdjęciu chyba młodziutka jeszcze była?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 11, 2012 18:55 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

kropkaXL pisze:A dzisiaj mija tydzień jak Maciejek pojechał do własnego domeczku-do Ani i Wojtka! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kochani-dziękuję Wam bardzo!!!!

Obrazek

Dobry wieczór Kasiu droga :D :D :D
Tak! To już tydzień jak Maciuś jest z nami. Teraz właśnie pojadł i leży na Wojtka kolanach mrucząc :D
Wczoraj kupiliśmy mu wątróbeczkę, ale powiem Ci że podchodził do niej jak do jeża, więc ukroiłam mu kawałeczek (na spróbowanie) antrykotu wołowego i reakcja była podobna :?
Dziwne, ale gdy daje mu serek, śmietankę i mleczko zmieszane z ciepłą wodą to zajada aż Mu się uszka trzęsą. Lubi bardzo nabiał, kurczaczka, i kiełbaskę białą , bo dzisiaj miał możliwość skosztować :)
no więc chyba surowiznę odpuścimy na razie. Ale kupiłam również puszkę mokrej karmy Butcher's z kurczakiem. Wyczytałam, a jestem etykietowym czytaczem,że ma aż 80 % mięsa, w felixie jest 4% :(
Bardzo mu smakuje więc będę ją kupować gdyż jest niedroga, przynajmniej na razie :)
Maciuś szaleje coraz bardziej, odkrywa u siebie nowe możliwości, zafascynowało go przesuwanie drzwi szafy, wspinanie się na zasłony oraz polowanie na nasze palce u nóg i u rąk. W sumie tych u nóg (zwłaszcza Wojtkowych nóg) się trochę boi. Więc zaczynamy naukę oduczania drapania i gryzienia, da sie? Może jakieś rady?
Lubi leżeć i spać na parapecie w pokoju. Ma już tam poduszeczkę, a na niej kocyk od Ciebie. Kasiu, ja ten kocyk Ci odeśle Tobie może się przydać dla Timurka jak niedługo będzie jechał do swojego nowego super cudownego domku, na pewno!
Zobacz jaki on dzielny! Maciuś pewnie tej dzielności i mruczenia od Timurka się nauczył :D
Jak się dziś czujecie? Czy odpoczęłaś i odprężyłaś się po stresującym piątku?

Maciejka Pierwsza

Od: Nie lis 04, 2012 12:38

Post » Nie lis 11, 2012 19:10 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

Anusia witaj kochanie! :1luvu: :1luvu: :1luvu: nie odsyłaj kocyka!!-to Maciejkowy kocyk!
Timuś, jeśli znajdzie dom, dostanie swój w wyprawce, tylko na razie nikt o niego nie pyta :(
Mięsko surowe jadł i warczał na koty-musiałam mu dawać oddzielnie, bo by im nie dal zjeść-dostawał serca wołowe mielone na grubym sitku-wedlin ludzkich nie daję moim kotom-zbyt wiele przypraw :? -chyba,że mi z chleba ukradną i zwieją. Twarożek to on lubi-oj lubi bardzo, nawet serek Danio jadł :lol: i masełko lubi, ale nie dawalam,tylko tak do polizania, bo on i tak dobrze wygląda!

Jak gryzie po nogach, to można na niego tak syknąć-sssss i mówić głośno-"nie wolno!"
U mnie nie musiał bawić się moimi nogami, bo dręczył kociaste :lol:
Aneczko-Butcher's ma 80 % bialka, a to nie samo mięso-to skóry , błony itp, ale moje koty tez czasem dostają-dla odmiany, za często nie, bo im sie szybko nudzi, zresztą serca taniej wychodzą-płacę 5.80 za kg, porcjuję i do zamrażarki, niestety nie trafiają się zbyt często :(

Maciunio jest bardzo dzielny!-popatrz-wcale nie płakał, nie tęsknił!-a tak sie tego bałaś!-on juz tyle w swoim króciótkim życiu przeszedl,że taka zmiana, to dla niego pikuś-teraz ma komfort i 4 ręce do głaskania, a u mnie-no cóż-jak ma się 7 kotów , to po prostu rąk czasem brakuje!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 11, 2012 19:11 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

Ciepło na serduchu sie robi jak Nowy Domek melduje sie na wątku i zdaje realacje !
Maciejko Pierwsza , wygłaszcz Maciejka od cioci Szurki :D
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie lis 11, 2012 19:16 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

Ewunia Ty wiesz jak ja zawsze przeżywam , jak nie ma wiadomości-a Ania od pierwszych chwil pobytu maluszka codziennie pisze!-Aniu-bardzo dziękuje,że znajdujesz czas, by napisać o Maciuniu!( a dzisiaj imieniny Macieja 8) )
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 11, 2012 19:31 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

kropkaXL pisze:Ewunia Ty wiesz jak ja zawsze przeżywam , jak nie ma wiadomości-a Ania od pierwszych chwil pobytu maluszka codziennie pisze!-Aniu-bardzo dziękuje,że znajdujesz czas, by napisać o Maciuniu!( a dzisiaj imieniny Macieja 8) )

Wiem, wiem, mam tak samo jak maluszek odchodzi do własnego domku . Tęsknota i niepokój sprawiają, że trudno pogodzić sie z tym że malucha juz nie ma. Wtedy takie miłe wieści są jak balsam lany na serducho :D
Obrazek

Szura-najmysi mama

Post » Nie lis 11, 2012 19:50 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

Oj tak!!!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Nie lis 11, 2012 19:54 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

:D :D :D głaszczę, głaszczę i pogłaszcze od wszystkich forumowych cioć :D
Hmm a to z tą puszką mnie Kasiu zdziwiłaś, inaczej jest napisane, ale w w dzisiejszych czasach trudno jakąkolwiek prawdę zwłaszcza na jedzeniu dla zwierząt :(

Maciejka Pierwsza

Post » Pon lis 12, 2012 8:13 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

Dzień dobry Kasieńko w nowym tygodniu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon lis 12, 2012 11:05 Re: Kotomania XV-Pola i Timur szukają DS

:D :D :D :D Dzień dobry :D :D :D :D

Maciejka Pierwsza

[poprzednia][następna]