WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 10, 2012 23:40 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Rudi alias Lajtowy Rudolf :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

w rzeczywistości jest o wiele brudniejszy niż na zdjęciach...
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Sob lis 10, 2012 23:57 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

BAZAREK DLA RUDIEGO:

viewtopic.php?f=20&t=147959
Obrazek

sroka7

Post » Nie lis 11, 2012 0:52 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

ale szybka akcja :)

kocurek naprawdę brudny, ale co sie dziwić ma białe futerko a mieszkał pod samochodami :( ale w domku szybko się doczyści:)

śliczny jest i to uszko tak oryginalnie wywinięte :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Nie lis 11, 2012 6:01 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Uff!.Odetchnęłam z ulgą :lol: Myślę, że byłby to świetny kot dla tej starszej pani.Sroczko, :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lis 11, 2012 6:04 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Finansowo nie mogę pomóc, ani go nie wezmę, ale np. w ogłoszeniach chętnie pomogę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lis 11, 2012 9:37 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

pomyślę nad jakimś bazarkiem :)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie lis 11, 2012 9:55 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

kolejny biało rudy kot z imieniem Rudolf
Dla rudych tez pasują poza
Rudolfem
Bajor :wink:
Rufus,
Rubik
Ryszard /Ryś
Rico
Garfield
Jinx kot z bajki tez był rudy
Klakier
Marcel
Maurycy (tez był w bajce z krukiem Jakubem)
Karmel
Tofik
Wafel
Szafranek
...
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie lis 11, 2012 9:59 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

To ja mam chyba za małe doświadczenie, bo nie znam jeszcze żadnego Rudolfa :) Oprócz renifera ;P

Kocię śliczne...martwi mnie tylko ten ciężki oddech, bo z tym akurat się spotkałam...
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Nie lis 11, 2012 10:46 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Mnie się podoba imię Maron, lubię dwusylabowe z "r" w środku. Kot jest brudny, ale to najmniejszy problem.Sroczko, pamiętasz Bazylego? Wiozłaś go do Wrocławia.Nie było po nim widać, że brudny z racji umaszczenia, ale wyglądał tak, że ludzie bali się do niego zbliżyć na dwa metry i dzieciom i psom nie pozwalali.Dzięki temu miał święty spokój.Domył się, wydobrzał i znalazł fajny domek.Jak dobrze, że wzięłaś tę biedę.Ośmielam się to pisać,bo sama bym tak zrobiła.Mam trzy maluchy w łazience.W obu przypadkach chodziło o życie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lis 11, 2012 11:02 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Jakby ten domek w W-wie wypalił to na wątku transportowym jest oferta :arrow: Wrocław - Warszawa - Wrocław Alispo , choć oczywiście trzeba będzie dopytać na ile to aktualne.
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Nie lis 11, 2012 11:15 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

kocurek w nocy płakał, bo bardzo chciał wyjść z klateczki (dodatkowo zamknęłam mu pokój żeby go moje futra nie stresowały).
Troszkę zrobił rabanu jak próbował wyjść, i sobie wylał wode, jedzonko i kuwetkę też nieco poprzestawiał, ale kupkę na pewno zrobił do kuwetki - zapieczonego bobka, ale zawsze, z siuśkami trudno mi orzec, bo wszystko było wymieszane razem (kupa została w kuwecie).
Dzisiaj rano kocia wypuściłam na pokój - pozwiedzał, co prawda z ogonkiem nisko, ale bez problemu położył się na fotelu i patrzył jak sprzątał.
Teraz się troszkę przestraszył i wszedł pod szafę, bo akurat uchyliłam okno, żeby trochę powietrza wpuścić i jechał pociąg, to go spłoszyło.
Mam wrażenie że teraz mniej charczy, najbardziej to było słychać jak bardzo mocno spał, ale teraz powoli opada z niego stres i robi się taki fajny "ciekawski".

Myślę, że będzie z niego fajny kot, żeby tylko ten domek z Wawy wypalił, to by w ogóle super było, ale to zadzwonię do pani i porozmawiam z nią, bo kocurka trzeba troszkę "odświeżyć" i zrobić mu przegląd zanim pojedzie w świat :)
Obrazek

sroka7

Post » Nie lis 11, 2012 11:27 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

MalgWroclaw pisze:Finansowo nie mogę pomóc, ani go nie wezmę, ale np. w ogłoszeniach chętnie pomogę.

Jeśli chodzi o ogłoszenia to b chętnie przyjmę pomoc, bo zupełnie nie mam czasu ani umiejętności w tym kierunku - tekst niestety trzeba jakiś sklecić na podstawie tego co tu piszę, bo piszę tyle, ile wiem o tym kotku.
Ale najbardziej przyda się pomoc w weryfikacji domków i rozmowach z domkami, bo ja niestety bardzo mało czasu jestem w domu i cierpią na tym moje koty i tymczasy i fizycznie nie dam rady weryfikować domków w razie W.
Zresztą mam małe doświadczenie w tym temacie, bo zawsze ktoś mi pomagał w szukaniu domków.
Obrazek

sroka7

Post » Nie lis 11, 2012 17:00 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Rozmawiałam z Panią, do której kontakt podała mi Marta-po (za co bardzo dziękuję!).
Pani jest bardzo sympatyczna i rozsądna i myślę, że świetnie zadba o kocurka. Poobserwuję chłopaka jeszcze trochę u siebie w domu jak się będzie zachowywał, zabiorę go do weta i myślę, że powoli można rozglądać się za jakimś transportem do warszawy, bo jak kitek będzie się fajnie zachowywał w domu (kwestia tylko żeby się dobrze czuł w domu), to niewykluczone, że do Wa-wy pojedzie właśnie do Pani z którą dzisiaj rozmawiałam.

Iwlajn pisze:Jakby ten domek w W-wie wypalił to na wątku transportowym jest oferta :arrow: Wrocław - Warszawa - Wrocław Alispo , choć oczywiście trzeba będzie dopytać na ile to aktualne.

Możesz mi podrzucić linka, bo ja z szukaniem takich rzeczy mam problemy :oops:
Obrazek

sroka7

Post » Nie lis 11, 2012 17:04 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Kocurek jak na razie to w ogóle na jedzenie się nie skusił, zjadł jedynie kociego kabanoska (ze smakiem) i trochę smakołyków z Cosmy podstawionych pod nosek. Leży sobie cały czas na fotelu- jedynie wszedł pod szafę jak usłyszał odkurzacz, a tak to nie ma z nim najmniejszego problemu, nie jest jakiś bojaźliwy... miał już pierwsze odwiedziny, bo była viris i Kasiaufo zrobić zdjęcia małym czarnuszkom, to i rudasek został obfocony, chociaż on to wolał sobie spać akurat, ale zdjęcia profesjonalne będą później, a tymczasem moje dziela :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Nie lis 11, 2012 17:14 Re: WRO miziasty rudo-biały kocur na ulicy -potrzebny DT/DS

Potrzymam kciuki za domek :ok: :ok: :ok:
Brudny ale piękny rudasek :)
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

[poprzednia][następna]