;Koty p.Jadzi..potrzeba karmy..idzie zima!!dużo nowych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 22, 2012 20:00 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

Cieszę się ze mogłam pomóc. A ile masz tam kotów do wykarmienia?
MAŁA Obrazek SPIJ SPOKOJNIE STOKROCIU Obrazek

mala1996

Od: Pon sty 16, 2012 19:47

Post » Wto lis 06, 2012 23:33 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

mala1996 pisze:Cieszę się ze mogłam pomóc. A ile masz tam kotów do wykarmienia?

Ciężko powiedzieć , koty też schodzą się z okolic. Teren jak już pisałam wcześniej jest wielkości boiska sportowego. Na dodatek porośnięty po pachy, więc nawet nie widzę ile kotów jest ukrytych w zaroślach. Bytują też pod blokami.

Dziękuję wszystkim pomagającym w nakarmieniu kocich brzuszków. Najgorsze jest , to że karma idzie jak woda, i boję się dnia ,żeby kociaki nie jadły suchego , spleśniałego chleba ...jak już bywało.

Tu piękna kotka , bardzo łaskawa, nadawała by się do domu. Coż domy pękają w szwach.

Obrazek
Obrazek

Już nie patrzę nawet kotom w oczy...co im powiem...przeież niczego nie mogę im obiecać...

Obrazek

Od 3 dni jestem chora, zapalenie oskrzeli, ucha..dopiero dziś do nich pojechałam...nieraz mam pretensję do losu...ten spadek po p. Jadzi jest dla mnie czasami przekleństwem. Dlatego jestem tu i proszę , proszę dla nich. Bez was nie ma nic. Dziękuję.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro lis 07, 2012 1:06 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

...jaka ona piękna...
gdyby ktoś chciał ją wziąć to odpicowałby ją w kilka tygodni i wyglądałaby jak Miss Miau...

może ktoś, kto potrafi jakieś fb by jej zrobił ??
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lis 08, 2012 9:28 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

cypisek pisze:Już nie patrzę nawet kotom w oczy...co im powiem...przeież niczego nie mogę im obiecać...

Od 3 dni jestem chora, zapalenie oskrzeli, ucha..dopiero dziś do nich pojechałam...nieraz mam pretensję do losu...ten spadek po p. Jadzi jest dla mnie czasami przekleństwem. Dlatego jestem tu i proszę , proszę dla nich. Bez was nie ma nic. Dziękuję.

Możesz im śmiało patrzeć w oczy i pogłaskać od nas wszystkich. Postarmy się, aby karmy nie zabrakło, piszę "my" bo wiem, że jesteśmy w liczbie mnogiej :D . Żałuję, że razem z karmą nie można przesłać dobrych myśli, otuchy, sił, wytrwałości, optymizmu - wszystko to przekazuję tą drogą dla Ciebie :D jako osoby zupełnie wyjątkowej. Życzę też dużo zdrowia.
Chętnie razem z Tobą przejmę tan spadek po Pani Jadzi. :D
Dziękuję Smarti,że poznała nas ze sobą. :D Ja na fb niestety w ogóle się nie znam, więc tym razem może ja poproszę o pomoc. Bardzo proszę kogoś kto się na tym zna, aby pomógł, póki co przydałoby się imię. Może ktoś ma pomysł?
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Czw lis 08, 2012 14:15 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

Bumiś :1luvu:

Cypisku-zdrowiej :ok:

już napisałam do Szalonego Kota z prośbą o fb-mam nadzieję że znajdzie chwilkę bo Ona jest mistrzynią w tych sprawach ! :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Czw lis 08, 2012 15:19 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

Cypisku-czy ta kicia ma swoje wydarzenie?

smarti

Post » Czw lis 08, 2012 15:37 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

smarti pisze:już napisałam do Szalonego Kota z prośbą o fb-mam nadzieję że znajdzie chwilkę bo Ona jest mistrzynią w tych sprawach ! :D

Bardzo, bardzo dziękujemy :1luvu:
Obrazek

Bumiś

Post » Czw lis 08, 2012 23:59 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

Kicia , nie ma fb, ja w tym też zielona. Jutro także wkleje tę kicię co płakała i zawodziła , gdy ,,dobry pan,,ją wyrzucił. Przemiła , kontaktowa , kuwetkowa kicia.

smarti, nie wiem jak się odwdzieczę, wiesz za kogo.. :1luvu:

Może ktoś słyszał ,jest do oddania w dobre ręce kotka w typie persa..tri. która została wyciągnięta z naszego schroniska, po rocznym pobycie.

Angelina.Obrazek
Obrazek[/quote]

Dziękuję że jesteście.
Obrazek

cypisek

Post » Pt lis 09, 2012 0:41 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

Cypisku-
ja jestem szczęśliwa że masz pomoc póki ja nie mogę..-to najważniejsze żeby kotom brzuszki zapełnić !
i ja też bardzo bardzo za to dziękuję wiadomo komu :1luvu:

co do persiczki to w ogóle cud że wytrzymała w schronie rok :strach:

wiem że jest jakaś dziewczyna która ratuje persiczki-ale ona to dt, a tej kici trzeba ds.

myślę że dla takiej kici łatwo znajdziesz domek tylko musisz domek dobrze prześwietlić czy nie biorą kici ze względu na jej niesamowitą urodę a z miłości i chęci pomocy,
czy ona ma ogłoszenia?

smarti

Post » Pt lis 09, 2012 16:26 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

Cypisek zjawi się pewnie dopiero późnym wieczorem, witaj Szalony Kocie , dzięki za odzew :D
Obrazek

Bumiś

Post » Pt lis 09, 2012 21:40 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

:!: :!: :!: :!: :!:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pt lis 09, 2012 22:34 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

Jestem, jestem. Persica Angelina ogłoszeń nie ma, póki co wklejam ją po wątkach i pytam kogo się da , proszę o szeptanie ludziom w uszko, że jest śliczna kicia do oddania.

Co do tej niebieskiej, to w sumie nic nie wiem tyle tylko ,że jest , pozwala się głaskać , łagodna i powalająca na żywo z urody. Sliczna , smukla i te jej oczy.

Szalonykocie odezwę się na maila. Postaram się jutro dosiąść wcześniej kompa i wezmę się do roboty.

Bumisiu kochany odnośnie karmy , to jest tak ,że koty osobiście wolą mokrą , i te które przybiegają to jedzą od ,,ręki,,.Jak pisałam wcześniej, teren jest wielki i zachaszczony. Zostawiam w gęstych krzakach w miseczkach suche, tak ,że te ktore dojdą poźniej mają chociaż suche. Tak to wygląda... jedno dobre i drugie. :) .

Zaraz wkleję fotki tej małej , co ktoś ją tam podrzucił i tak tam płakała, zawodziła ...ludzie spać nie mogli....cóż , nie wzbudziła w nikim litości , bo nikt nad nią się nie pochylił. Nawet psem poszczuli , a co, toż to tylko wrzeszczący kot. :evil:
Mała ma chwilowy tymczas, będzie bieda jak trzeba będzie ją zabrać..
Obrazek

cypisek

Post » Pt lis 09, 2012 22:41 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

Cypisku-ja wiem że lekko Ci nie jest, delikatnie mówiąc, a kotów zewsząd ogrom,
ale razem jakoś damy radę-więcej optymizmu !!

jak są koty dzikie niemiziaste to i lepiej ich do człowieka nie przyzwyczajać za bardzo-zostawić jedzonko i nawet nie pogłaskać..
ale jak są takie miziaki jak ta niebieska to trzeba szukać domku-ona jest śliczna - na pewno ktoś ją weżmie - nie można tracić nadziei :ok:

każdy kot ma gdzieś swoj domek tylko ten domek jeszcze o tym nie wie i czasem przez to kot musi na ten domek dłużej poczekać :ok:
Bumiś-nie wiem jakie mokre masz na mysli ale najlepiej wychodzi mokre w puszkach 800 g-ma takie Jus87 w swojej hurtowni w cenie zooplusa, czasem też bywa też w zzoplusie,
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... bne/314103 -takie tylko w puszkach 800 g.
no i te:
np.http://www.maxizoo.pl/oferta/kot/pokarm ... olik-800g/

http://www.skapiec.pl/szukaj/w_calym_se ... kota/oceny

tylko o ile animonda ma 40 % mięsa i jest chyba ok 2 zł droższa na puszce, o tyle kitekat i inne mają tylko po 4 % mięsa więc o wiele słabiej zasycają więc wychodzi ich więcej
u mnie puszka animondy 800 g starcza po paszki-nie do przejedzenia na 16 kotów na jeden posiłek (fakt że oprócz tego mają suchego ful)
ale po mniej procentowo mięsnych są dużo szybciej głodne.
Ostatnio edytowano Pt lis 09, 2012 23:17 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Pt lis 09, 2012 23:03 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...jest dużo nowych kot

Marcelinka./ zamknęła oczka od flesza/

Obrazek
Obrazek

ideał kot, miziasta , wesoła , kuwetkowa./ 5, 6 mies./wysterylizowana.
Straszny głodooomor.
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]