FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 30, 2012 23:49 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Catka pisze:1.Wizyty się odbyły zgodnie z planem. Gadułka pójdzie do nowego domu po zdjęciu gipsu a Inka już jutro.

No to świetnie :ok: :ok:
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Śro paź 31, 2012 8:00 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

:ok:
A która to Gadułka jest? :oops:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

Miya2

Od: Sob paź 08, 2011 16:17

Post » Śro paź 31, 2012 11:55 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Obrazek

to jest Gadułka :)

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Śro paź 31, 2012 13:55 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Śliczności :1luvu:

Miya2

Post » Śro paź 31, 2012 20:43 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

dzikafretka pisze:

Niestety nie tak świetnie. Pani zainteresowana Inką zadzwoniła dzisiaj że rezygnuje z adopcji :( A spędziłam u niej wczoraj ponad godzinę. Zgrałam dzisiaj zdjęcia z Auchan na pendriva i zapomniałam go zabrać z pracy.
Dzisiaj do adopcji poszła Bunia i Krystynka. Strasznie mi źle bez tego nicponia. Miejmy nadzieję że mała dogada się ze współtowarzyszem.

Catka

Od: Pt kwi 16, 2010 20:46

Post » Śro paź 31, 2012 21:06 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Catka pisze:
dzikafretka pisze:

Niestety nie tak świetnie. Pani zainteresowana Inką zadzwoniła dzisiaj że rezygnuje z adopcji :(

Inką były zainteresowane jeszcze dwie Panie, miały dzwonić koło środy/czwartku, bo wspominałyśmy im, że jeśli wizyta adopcyjna się nie powiedzie, to one będą następne w kolejce po Inkę. Może zadzwonią... To taka fajna koteczka. :(

dzikafretka

Post » Czw lis 01, 2012 11:43 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Kleosia już ma domek?

dzikafretka

Post » Nie lis 04, 2012 20:35 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

_bubu_ pisze:Mamusia Szarusia :

Obrazek

ta kicia jest śliczna :1luvu:

Proszę powiedzcie mi jakie trzeba spełnić warunki, żeby adoptować kota/kotkę?
Zastanawiam się nad towarzystwem dla mojej 3 miesięcznej kotki.

jana2009

Od: Nie lis 04, 2012 20:13

Post » Nie lis 04, 2012 21:11 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

W skrócie możesz zostać opiekunem, jeżeli (ściągam z innej fundacji, bo W FZL strona jeszcze w budowie ;)):
- szukasz zwierzęcia dla siebie, a nie na prezent i jesteś pełnoletni/a
- jesteś odpowiedzialny/a, wiesz, że zwierzę to nie zabawka, a żyjąca i czująca istota
- rozumiesz, ze opieka nad zwierzęciem to zobowiązanie na wiele lat, a nie do momentu, aż się znudzi (domowy kot może żyć nawet do 20 lat)
- możesz zaoferować DOM NIEWYCHODZĄCY i ZABEZPIECZENIE OKIEN/BALKONU

Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej zobowiązującej do należytej opieki nad kotem.

dzikafretka

Post » Nie lis 04, 2012 21:38 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

dzikafretka pisze:W skrócie możesz zostać opiekunem, jeżeli (ściągam z innej fundacji, bo W FZL strona jeszcze w budowie ;)):
- szukasz zwierzęcia dla siebie, a nie na prezent i jesteś pełnoletni/a
- jesteś odpowiedzialny/a, wiesz, że zwierzę to nie zabawka, a żyjąca i czująca istota
- rozumiesz, ze opieka nad zwierzęciem to zobowiązanie na wiele lat, a nie do momentu, aż się znudzi (domowy kot może żyć nawet do 20 lat)
- możesz zaoferować DOM NIEWYCHODZĄCY i ZABEZPIECZENIE OKIEN/BALKONU

Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej zobowiązującej do należytej opieki nad kotem.

Mam 3 miesięczną kotkę przybłędę i żal mi, że jest sama jak jesteśmy w pracy. Kotka jest już dwukrotnie odrobaczona i zaszczepiona, w lutym idzie do sterylizacji. Mamy 1-piętrowy dom (brak balkonów), aktualnie bez siatek, docelowo będą aluminiowe moskitiery. Kotka podczas naszej nieobecności i wietrzenia urzęduje sobie na korytarzu (sporym, ciepłym, bez kwiatów i kabli). Aktulanie karmione puriną pro i puszkami animoda carny, czekam na dostawę innych karm (acana, taste of wild).
Muszę jeszcze tż przekonać, że 2 kotom będzie raźniej... Zanim się jednak zgłoszę do jakiejś fundacji wolę się dowiedzieć czy spełniam warunki niż robić komuś nadzieję i zajmować czas.

jana2009

Post » Nie lis 04, 2012 22:46 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

jana2009 pisze:Muszę jeszcze tż przekonać, że 2 kotom będzie raźniej... Zanim się jednak zgłoszę do jakiejś fundacji wolę się dowiedzieć czy spełniam warunki niż robić komuś nadzieję i zajmować czas.

Yhm, koniecznie wszyscy w domu muszą się zgadzać na kolejnego kota, żeby później nie było jakiś drastycznych decyzji typu "Wybieraj, ja albo kot" ;)
Oczywiście, dwa kotki lepiej się "chowają" niż jeden.
Patrzyłaś na stronę fundacji na kotki? http://zmienmylos.pl/nasi-podopieczni/koty-zdrowe
Co do tej szarej kotki, to nie wiem, muszą się Catka lub bubu wypowiedzieć, czy jeszcze jest do adopcji.

dzikafretka

Post » Nie lis 04, 2012 23:19 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

dzikafretka pisze:Yhm, koniecznie wszyscy w domu muszą się zgadzać na kolejnego kota, żeby później nie było jakiś drastycznych decyzji typu "Wybieraj, ja albo kot" ;)
Oczywiście, dwa kotki lepiej się "chowają" niż jeden.

Kilka rzeczowych argumentów i tż będzie urobiony :twisted: Loki miałabyć wg. tż kotem mieszkającym na korytarzu i już drugiej nocy otworzył jej drzwi do salonu, żeby sobie mogła spać na kanapie :mrgreen:
Będę szukać kota, który albo jest młody, albo przyzwyczajony do dzieci. Mam 3 letnią córkę. Loki jest spokojną kotką więc się dogadują, pół dnia się potrafią bawić piłeczkami;-) Tylko jeszcze muszę poczytać o zaznajamianiu kotów, bo nie wiem czy Loki już za bardzo nie przywykła, że dom jest tylko jej...

jana2009

Post » Pon lis 05, 2012 1:21 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Szarusia jest aktualnie w trakcie leczenia grzybicy. Na jej adopcję trzeba by poczekać, myślę, że kilka tygodni.

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Pt lis 09, 2012 20:44 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Szarusia jest niesamowita :1luvu:
A jak tam Inka, któraś z tych awaryjnych adopcji o których pisała dzikafretka się udała? :ok:

Miya2

Post » Pt lis 09, 2012 20:59 Re: FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Miya2 pisze:Szarusia jest niesamowita :1luvu:
A jak tam Inka, któraś z tych awaryjnych adopcji o których pisała dzikafretka się udała? :ok:

Niestety nic z tego nie wyszło. Z Gadułki też zrezygnowali :evil: Pani nie raczyła nawet zadzwonić i poinformować że się rozmyśliła. :evil:

Catka

Od: Pt kwi 16, 2010 20:46

[poprzednia][następna]