SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 08, 2012 23:49 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Catka pisze:Przepraszam za OT ale poszukuję osoby która zgodziłaby się zrobić wizytę przedadopcyjną dla dwóch kocurków. Osoba zainteresowana adopcją mieszka w Sosnowcu przy ulicy Modrzejowskiej. Bardzo proszę o pomoc.

Na Modrzejowskiej? Mogę pomóc. Mam niedaleko, bo jak wysiądę przystanek dalej wracając z uczelni to jest centrum, a centrum to właściwie Modrzejowska : )

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Pt lis 09, 2012 7:51 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Słuchajcie, ten kot jest u Was w schronisku. Został znaleziony w Tychach ale trafił do Sosnowca:

http://www.facebook.com/marta.grudnik/p ... _id=105826

Potrzebuję info gdzie dokładnie w Tychach był znaleziony i czy jest wykastrowany, wiecie coś?
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pt lis 09, 2012 8:30 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Jaki Bambus jest piękny :1luvu: . Chcę takiego kota. Jakby był w schronisku dalej, kiedy wyadoptuję drobnicę, to wzięłabym go. Chociaż oczywiście życzę mu domku jak najprędzej. Podobny do mojego liliowego Bastiana. Tylko Bastian nie jest milutki do ludzi :twisted: .

Wczoraj pojechała do fajnego DS jedna z małych koteczek. Druga, po którą pani miała już 3 razy przyjechać i odmawiała, dalej czeka. Ludzie są niepoważni. Ja muszę organizować sobie pod kogoś czas i czekać, a ktoś ma to gdzieś i tak trzy razy :roll: . Pani miała zmiany w grafiku i ja razem z nią.

Poprzesyłam dane i fotki kotów na stronę.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt lis 09, 2012 9:01 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

kaja555 pisze:Słuchajcie, ten kot jest u Was w schronisku. Został znaleziony w Tychach ale trafił do Sosnowca:

http://www.facebook.com/marta.grudnik/p ... _id=105826

Potrzebuję info gdzie dokładnie w Tychach był znaleziony i czy jest wykastrowany, wiecie coś?

Kot bezpośrednio po przyjęciu pojechał na kastrację ,do wczoraj nie wrócił do schroniska.Gdzie dokladnie został znaleziony nie wiem.Napisz do Kasi (Ultra75)bedzie dziś lub jutro w schronie to spisze z ksiązki przyjęć.

Jaaga twoich podopiecznych wrzucę wieczorem na str:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt lis 09, 2012 9:40 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Dzisiaj rano do domu pojechał whiskasowy kotek ze szpitalika :-).

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Pt lis 09, 2012 10:04 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

ja dzisiaj dzowniłam do schroniska, ale nie byli mi w stanie powiedzieć, czy taki kot u nich jest i kazali dzwonić póżniej

czyli kocurek nie był kastrowany, to już jakaś informacja :ok:

mam pana, który twierdzi, że jest właścicielem, taki kocurek mu zaginął, dzisiaj pojedzie go zobaczyć czy to ten, pan jest starszy i trochę dziwny, ale z żoną bardzo za nim tęsknili i szukali

zadzwoniłam drugi raz i kocurek jest w lecznicy i tam pojedzie właściciel, jest też chętny nowy domek, gdyby się okazało że to nie ten
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pt lis 09, 2012 16:47 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

mar_tika pisze:Jaaga twoich podopiecznych wrzucę wieczorem na str:)

Na razie nie wysłalam, bo praktycznie tylko czarna nadaje się do adopcji. Wczoraj dzwonił o nią pan i może z żoną przyjadą. Młode są zarezerwowane, Tłuszczka ma grzybicę, a Mysia zaraziła się od Kosmitka kk i oboje chorują.
Kosmitek kwalifikuje się na wymaz, bo leki dalej nie pomagają, ale do jutra jestem bez samochodu, zeby zawieźć wymaz do laboratorium. ma nos tak spuchnięty od środka, że ledwie oddycha.

Chciałam zapytać o Bambusa, czy on nie sraczkuje :oops: i koedy był zaszczepiony?
Wszyscy w domu chcemy go, ale jedynym nadającym się na kwarantannę, wolnym od kotów miejscem w domu jest łazienka :roll: .

Jaaga

Post » Pt lis 09, 2012 21:29 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

ultra75 pisze:Dzisiaj rano do domu pojechał whiskasowy kotek ze szpitalika :-).

Silverek pojechal bardzo się cieszę :ok: Dziś do nowego domu pojechał też Rysiek.Jak będe w niedzielę w schr to wezmę sobie dane i sprawdzę jak sprawuje się Ryszard w nowym domu.

Bambus jest na jakiś lekach ale dziewczyny z dogo nic nie wiedzą tzn co to za leki więc w niedzielę podejdę do gabinetu i wszystko się dowiem.W czwartek jak pytałam dr.Hyle to mówiła mi że Bambus jest gotowy żeby iśc na DT więc przyjełam do wiadomosci że jest zdrowy i zaszczepiony :roll:

mar_tika

Post » Pt lis 09, 2012 21:42 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Super z Ryśkiem i Silverem :ok:
Ale podobnież dziś znów do schroniska trafiły 3 nowe koty.
Kasia jak była dziś rano - rozmawiała z Panią Eweliną - bo jakiś facet przywiózł dziś rano do schroniska dzikiego lub półdzikiego kota, a podobnież jest to w tym roku przywieziony przez niego chyba siódmy kot.
Z tego co rozmawiałam z Ewą schronisko nie powinno przyjmować takich kotów - bo one sobie kompletnie nie radzą :evil: ale pracownicy i tak robią swoje, przyjmują jak leci wszystko w tamtym roku zimą pojechali po łabędzia :| ale nie znam jego dalszych losów.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lis 09, 2012 21:44 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Nie słyszeliście o jakimś zaginionym czarno-białym kocurku? Ma około 6 miesięcy. Ktoś go znalazł i na klatce w moim bloku są ogłoszenia.

Plotkara

Post » Pt lis 09, 2012 22:12 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

No to mieszkamy obok siebie, bo to my rozwiesiliśmy te ogłoszenia :D

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt lis 09, 2012 22:29 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

O, naprawdę? W sumie zastanawiałam się czy to nie ktoś z wolontariuszy, bo ciężko mi powiązać takie ogłoszenia z moim blokiem xd

Plotkara

Post » Sob lis 10, 2012 7:46 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

To dzikie, jeśli jest kotką, to po zaszczepieniu i sterylizacji moge wziąć na strych. Jeśli sobie pójdzie, to wszyscy sąsiedzi mają koty, więc nie zginie z głodu, a okolica na uboczu i bez dróg. U mnie na strychu jest cały czas karma. Wasza bura dziczka żyje już tu drugi rok. Chyba lepsze to, niż stres w schronisku, aż dopadnie jakieś choróbsko. Kocura luzem boję się, żeby nie było burd.

Dla Bambusa mamy nawet imię Grey. Tylko mogłabym po niego przyjechać w przyszłym tygodniu we wtorek, jak wydam małą. Mam pytanie, czy dałoby się go zaszczepić na grzyba w schronisku? Tłuszczce grzyb wyszedł 2 tyg. po szczepieniu. Nie wiem, czy to wina szczepienia, ale wczesniej zmian nie miała nigdy. Wzięłabym go na DT, a jeśli zgrałby się z Bastianem, to zostałby. Wiosną odszedł nasz Latarek na mocznicę, więc mam swoje 3 koty + dziczkę na strychu. Córka już rzadziej płacze za Małpką, czyli nie muszę szukać maluszka.
Może sama zadzwonię do dr. Hyli i zapytam o niego.

Jaaga

Post » Sob lis 10, 2012 19:20 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Dziś po sterylizacji do domu tymczasowego pojechała Blue :D Bambus do poniedziałku jest na leczeniu.W poniedziałek kończy antybiotyk.Jaga jak będziesz chciała go zabrać na DT to daj znać
(694 168 129) powieszę jutro na jego boksie że kot nie do wydania.Dziś zaczęły się w spr Bambusa telefony.Fajnie byłoby żeby poszedł do adopcji na umowę,a nie do kolekcjonerów "gadżetów"co tylko chcą coś markowego czy rasowego :?

mar_tika

Post » Sob lis 10, 2012 21:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

moje maluchy łazienkowe na medal. Jutro zaszczepimy je, 2x były odrobaczane. I jak je obfocę to poproszę o pomoc w ogłazaniu. Chciałamy do końca listopada je wyadoptować bo potem wyjeżdzamy no i prosze o pomoc w ogłaszaniu Wiki bo sie zasiedziała dziewczyna :(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]