S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 06, 2012 21:09 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

oo, tam byłoby super, ale nie wiem jak dodawac, na zywca kiedys mi wytłumaczysz może

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lis 06, 2012 21:16 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:oo, tam byłoby super, ale nie wiem jak dodawac, na zywca kiedys mi wytłumaczysz może

wytłumaczę, wytłumaczę ;-)
prościej niż na imageshacka ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto lis 06, 2012 22:00 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

[quote
Riko ma juz trochę lepsze te oczy ,takie bardziej żywe błyszczące, plama na lewym oku robi się ciemniejsza(nie wiem czy to dobrze czy źle) a na drugim jakby się wygładzało.
Obrazek

niestety jego wszystkie zdjęcia wychodzą mi nieostre[/quote]

Tak patrzę na to Twoje szczęście - jego oczka są podobne do oczka mojej Reiki (tego lepsiejszego). To są zrosty, po kk. One nie przepuszczają światła, czyli to tak, gdyby Riko patrzył przez durszlak. Raczej nie znikną, ale myślę, iż małemu to zupełnie nie przeszkadza w szkodnikowaniu i żadnych zdrowotnych konsekwencji nie rodzi :wink:

Aha - mam w lodówce jeszcze cornegegel (czy jak to się nazywa - nie chce "misię" isć do kuchni), gdybyś była w potrzebie. I chyba też Naclof.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto lis 06, 2012 22:36 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

corneregel trzeba podawać długo, żeby był efekt.
Ale warto, bo czasem efekty są zadziwiające.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lis 06, 2012 23:41 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Riko pękł wrzod na oku, dzwoniłam już do Małej i byłam na weterynarii w brynowie, trzeba to operować a rachunek wychodzi na około 200zł, poza tym mam gentamecyną zakraplać...
Kamakolo pisze:Raczej nie znikną, ale myślę, iż małemu to zupełnie nie przeszkadza w szkodnikowaniu i żadnych zdrowotnych konsekwencji nie rodzi :wink:

Napisałaś to godzinę po tym jak mu pękło...o ironio
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Śro lis 07, 2012 0:07 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Gentamycynę to według mnie się daje, jak jest byle co na oku. W poważniejszych sprawach trzeba większe działo wyciągać.
Ostatnio edytowano Pt lis 09, 2012 0:29 przez Lidka, łącznie edytowano 1 raz

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lis 07, 2012 6:37 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

PaniDemon- bedę dzwoniła do Ciebie koło 10ej-no chyba ,że wcześniej wstaniesz to daj sygnał

Ludziska-potrzebujemy pieniążka :( , bardzo, bardzo
Na akcje jakiekolwiek musimy jeszcze poczekać z miesiąc
Może ktos cos dorzuci do konta? albo bazarek jakiś ,,popełni,,...

Mała1

Post » Śro lis 07, 2012 8:56 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:PaniDemon- bedę dzwoniła do Ciebie koło 10ej-no chyba ,że wcześniej wstaniesz to daj sygnał

Ludziska-potrzebujemy pieniążka :( , bardzo, bardzo
Na akcje jakiekolwiek musimy jeszcze poczekać z miesiąc
Może ktos cos dorzuci do konta? albo bazarek jakiś ,,popełni,,...

Z bazarku niewiele uzbieram - ok. 50,00 zł
Jest wasze.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Śro lis 07, 2012 9:00 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

PaniDemon pisze:Riko pękł wrzod na oku, dzwoniłam już do Małej i byłam na weterynarii w brynowie, trzeba to operować a rachunek wychodzi na około 200zł, poza tym mam gentamecyną zakraplać...
Kamakolo pisze:Raczej nie znikną, ale myślę, iż małemu to zupełnie nie przeszkadza w szkodnikowaniu i żadnych zdrowotnych konsekwencji nie rodzi :wink:

Napisałaś to godzinę po tym jak mu pękło...o ironio

No dupa :( Głupio wyszło.
Trzymam kciuki i życzę zdrówka.
Aha-ten corneregel mam nówkę, nieotwartą. gdybyś chciała... (kosztuje koło 30 zł w aptece, wiec po co płacic?) to daj znac.
Obrazek

Kamakolo

Post » Śro lis 07, 2012 15:11 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidka pisze:Ja poza tym Brynów szerokim łukiem omijam.

Nie miałam niestety wyboru, normalnie lecze moje koty w giszowcu ale tam przez półtorej godziny był zajęty telefon na dyżur....

Riko ma się lepiej niż wczoraj, biega teraz na galowo z kryzą(kołnierzem) zrobioną ze zdjęcia rentgenowskiego kęgosłupa mojej matki z gustownym rózowym obiciem

Ps. Kamakolo sumie możesz dać a ja oddam wtedy ten corneregel od Małej,ile będziesz za niego chciała?
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Śro lis 07, 2012 17:28 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ech, nie zrobiłamfotki drugiemu oczkowcowi, straszny młyn miałam dzś
sory
jutro zrobię , bo koniecznie musimy nazbierać jakos kasę

Dzis do domku pojechał ,,bengalski,, kocurek-bardzo fajny domek

poza tym okropny młyn przez remonty :roll:
ale trzeba wytrzymać
juz z 12 klatek ma drzwiczki :ok:
ale to bardzo pracochłonne niestety, a jeszcze kupę wykończeniowek

Mała1

Post » Czw lis 08, 2012 3:04 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z427841686 piszeszeptem@gmail.com

Kotka z katowic, bezdomna, potrzebuje pomocy.
Jest bardzo chuda, zniszczone i cienkie futerko.
Zostala odrobaczona, ma pomoc weterynarza, ale mieszka na dworze pod krzakami.
Lgnie do człowieka. Chce się głaskać. Jest cicha i spokojna. Do kuwety raz sie załatwi raz nie..Prawdopodobnie ma problem z nerkami. Wyniki z morfologii nie są tragiczne ale dobre tez nie.
W razie adopcji pomagamy finansowo.

Proszę o odpowiedzi osób konkretnych :)

edit: i na osłodę:

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z427173187

Przygarnę kotka małego lub dorosłego, który potrzebuje domu. Jestem studentką i od roku mieszkam sama. W rodzinnym domu zawsze były zwierzęta, więc z chęcią zaopiekuję się potrzebującym zwierzakiem. Może być to kotek do podleczenia ze schroniska lub od właściciela
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lis 08, 2012 11:34 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

szukam fotki grupowej kotów na kociarni
gdzies w naszych albumach jest, na 1 stronie sa linki do albumów
moze ktos ma czas poszukać-plisss
wczoraj sie na nia natknwełam, dzis nie umiem znależć
jedna osoba karmi na niej, kotów jest chyba z 20cia

i potrzebuje zdjęcie kota z kroplówka- coo

psiareczki robia filmik ze zdjec o wolontariacie- to tam potrzebne
w miare na szybko

mam folię strech na budki na dziś

Mała1

Post » Czw lis 08, 2012 13:46 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

chyba muszę sobie kupić laptopa bezprzewodowego bo albo mnie nei ma w domu albo w pracy albo u Bartka a tam nie ma zasięgu i jest problem z netem, staram się nadganiać w miarę na bieżąco forumowe wieści :ok: pogadamy dziś

zrobiłam przelew na 100 dla oczkowców :kotek:

większość zdjęć które zrobiłam usunęłam u siebie na kompie bo są niespecjalne, grupówek sama nie mam
pojedyncze, nieciekawe które też usunęłam :o
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw lis 08, 2012 14:00 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

http://imageshack.us/photo/my-images/81 ... 029pw.jpg/

takie znalazłam,ze sobą akurat :wink:
ale nie wiem czy o to chodziło
dziś będę z dostawą
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

[poprzednia][następna]