Schronisko KRK - kciuki za dom dla Krystiana:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 07, 2012 20:26 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

mb pisze:
mk999 pisze:Do schroniska wróciła bura Figa , jej obecne id 105/10/12.
Ma 9 lat, została adoptowana w marcu. Zaliczyła obserwację.

Wiadomo, dlaczego?

Bo ugryzła jednego z domowników.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Śro lis 07, 2012 21:46 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

mk999 pisze:
mb pisze:
mk999 pisze:Do schroniska wróciła bura Figa , jej obecne id 105/10/12.
Ma 9 lat, została adoptowana w marcu. Zaliczyła obserwację.

Wiadomo, dlaczego?

Bo ugryzła jednego z domowników.

Szkoda słów :(

Moja Kropcia gryzie mnie dzisiaj cały wieczór, jak zwykle zresztą.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro lis 07, 2012 21:56 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

Witam, podczytuję sobie od czasu do czasu ten wątek, bo też mamy kicię adoptowaną ze Schroniska. I prawda jest taka, że wcale nie było łatwo, ciągle chodziliśmy podrapani i pogryzieni na początku. Ale jakbyśmy mieli ją oddać z powodu ugryzienia, to jak ją adoptowaliśmy 5.2, tak 6.2 musielibyśmy ją oddać..

Teraz jest lepiej, ale ciągle trochę się obawiamy - niedługo urodzi się nam dziecko no i zastanawiam się, jak to będzie z naszą złośnicą. Ale mam nadzieję, że Feliway wystarczy no i może jakieś kropelki typu krople Bacha.. Pozdrawiamy.

marta-ef

Od: Pon sty 23, 2012 22:23

Post » Czw lis 08, 2012 3:05 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z343701275 tel: 791523595

4.01.2012r w okolicach osiedla złotego wieku zaginął rudy kot z białymi łapkami.Znalace prosiłbym o kontakt telefoniczny lub przez gumtree. Telefon 791523595

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z418530295

Dzień dobry-poszukuję zaginionych 29 września 3 kotków
W załączniku przesyłam zdjęcie.
Samiczki , ok. 4 miesięcy 2 Białe, jeden szylkretka ciemna
Dziękuję za pomoc-czeka nagroda
Kasia. tel. 691-717-007

kotki zaginęły na terenie Witkowic w okolicach ul. Koralowej
Prawdopodobnie jeden z kotków ma białaczkę.

Pomimo nietypowych cech te kotki nie są rasowe to odratowane dachowce, które znalazły wspaniały dom i życie o jakim nawet nie marzyły.

Ktokolwiek widział - ktokolwiek coś o nich wie, bardzo prosimy o kontakt.

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z426428848

W nowej hucie na osiedlu Uroczym z bloku 16 z balkonu wyskoczył kotek. Kot jest czarno biały, udomowiony, wykastrowany, nie ufny do obcych, powinien reagować na imię Syriusz...

Jesli ktoś go widział, wie gdzie przebywa albo przygarnął proszę o kontakt...
Czeka na mniego i tęskni jego przyjaciel Beltan

660479381

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z426140765

4 letni kot zgubil sie 21.10.2012 na os. stalowym w nowej hucie w krakowie. Jesli ktos cos wie na ten temat to prosze o kontakt 668156806 czeka na niego 2 dzieci.

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z400731450

Mniejwięcej w połowie lipca tego samego dnia w śródmieściu Krakowa zaginęły dwa rude koty.Jeden z kotów mieszka o dwie kamienice dalej od drugiego. Oba są kastrowane.Jeden jest zupełnie rudy z jasnym zakończeniem ogona,drugi rudy z białym podbrzuszem.Obydwa wychodziły z domu kiedy chciały,tym razem nie wróciły.Kartki z fotografią i obietnicą nagrody pozostają bez echa.Czekamy na pomocną wiadomość pod numerami : 500 392 207 i 12 422 56 13.

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z425921428 509-381 694
Wczoraj wieczorem na Bielanach - okolice Ks.Józefa 343 i ulicy Okrąg - zaginęła kotka o długim futerku maści szylkretowej, rasy syberyjskiej. Wyskoczyła z balkonu. Wabi się Basylia.
Osobę, która ją znalazła i przygarnęła, prosimy o kontakt. Czeka nagroda.

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z414500172

W Krakowie w okolicy ul.Dominikanów zaginęła czarna,dorosła kotka (ok.2,5letnia).
Znak szczególny-brak kawałka lewego ucha.
Kotka wabi się Zoja,ale rzadko reaguje na swoje imię.
Jest dość płochliwa.

Na znalazcę czeka nagroda.

tel.698 681 714

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z428147037 602746746

KOCUR BIAŁY W NAKRAPIANE CZARNE ŁATY,MA ON NA IMIĘ NORIS, CHARAKTERYZUJE SIĘ SWOIM CZARNYM NOSEM Z POŁOWĄ - JASNO RÓŻOWĄ . MA ON NA SZYI CZERWONĄ OBRÓŻKĘ ,ZAGINĄŁ ON DNIA 25.10.2012r. ZNALAZCA PILNIE PROSZONY O KONTAKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z427706241

W dniach 31.10.12 -1.11.12 Zaginął młody rudy kotek, który wymaga stałej opieki weterynaryjnej. Kotek jest bardzo ufny. Prosimy o pomoc w odnalezieniu Zygusia. 601 858 805 lub 12 659 71 80 Dla znalazcy nagroda !!!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lis 08, 2012 8:03 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

W nowej hucie na osiedlu Uroczym z bloku 16 z balkonu wyskoczył kotek. Kot jest czarno biały, udomowiony, wykastrowany, nie ufny do obcych, powinien reagować na imię Syriusz...

Jesli ktoś go widział, wie gdzie przebywa albo przygarnął proszę o kontakt...
Czeka na mniego i tęskni jego przyjaciel Beltan

Kot ma na imię Syriusz, właściciel już wie że ma zadzwonić i odebrać kota ze schroniska.
W schronisku Smyk.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Czw lis 08, 2012 8:27 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw lis 08, 2012 8:28 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

marta-ef pisze:Witam, podczytuję sobie od czasu do czasu ten wątek, bo też mamy kicię adoptowaną ze Schroniska. I prawda jest taka, że wcale nie było łatwo, ciągle chodziliśmy podrapani i pogryzieni na początku. Ale jakbyśmy mieli ją oddać z powodu ugryzienia, to jak ją adoptowaliśmy 5.2, tak 6.2 musielibyśmy ją oddać..

Teraz jest lepiej, ale ciągle trochę się obawiamy - niedługo urodzi się nam dziecko no i zastanawiam się, jak to będzie z naszą złośnicą. Ale mam nadzieję, że Feliway wystarczy no i może jakieś kropelki typu krople Bacha.. Pozdrawiamy.

z naszego?
Ile kotka ma lat?
kiedy gryzie w sensie w jakich okolicznosciach?
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw lis 08, 2012 9:58 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

BarbAnn pisze:
z naszego?
Ile kotka ma lat?

tak, z krakowskiego Schroniska, kotka ma na imię Selma a w Schronisku nosiła imię Lola. I wiedzieliśmy, adoptując ją, że jest niezłą złośnicą ;)

Teraz już baaardzo rzadko gryzie, na początku gryzła jak np. próbowało się zbliżyć do niej rękę aby ją pogłaskać albo gdy głaskało się ją zbyt długo, to już miała dość i czasem podgryzała. Zdarzyły nam się również 2 przypadki tego, co podobno nazywa się agresją przeniesioną - Kicia siedząc na balkonie wyczuła przechodzącego pod balkonem (mieszkamy na parterze) innego kota i nie mogąc się wydostać, wpadła w szał i zaczęła gryźć. Używaliśmy Feliway i teraz jest już lepiej, tzn. zauważyłam, że jeśli jest taka zniechęcona i np. nie chce żeby ją głaskać czy się bawić, to prędzej się schowa, ucieknie niż zaatakuje. Czasem po prostu również "odsuwa" od siebie rękę człowieka, ale bez pazurów. Jesteśmy dobrej myśli, bo teraz w 9 przypadkach na 10 jest totalnie przymilna i kochana, lubi głaskanie i przytulanie. Ale początki były ciężkie ;)

Edit: kicia ma prawie 6 lat.

marta-ef

Post » Czw lis 08, 2012 10:01 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

To nie powinno być żle :1luvu: , skoro nie jest już taką złośnicą i nie przejawia agresji

Lila_iwa

Od: Wto cze 01, 2010 14:29

Post » Czw lis 08, 2012 10:08 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

Tak czy inaczej wiem, że jeśli pojawi się dziecko, będziemy musieli na Kicię bardzo uważać no i kontrolować jak się zachowuje. Mniej więcej 2 tygodnie przed pewnie włączymy znów Feliway i zobaczymy, co się będzie działo.

marta-ef

Post » Czw lis 08, 2012 10:18 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

marta-ef pisze:
BarbAnn pisze:
z naszego?
Ile kotka ma lat?

tak, z krakowskiego Schroniska, kotka ma na imię Selma a w Schronisku nosiła imię Lola. I wiedzieliśmy, adoptując ją, że jest niezłą złośnicą ;)

Teraz już baaardzo rzadko gryzie, na początku gryzła jak np. próbowało się zbliżyć do niej rękę aby ją pogłaskać albo gdy głaskało się ją zbyt długo, to już miała dość i czasem podgryzała. Zdarzyły nam się również 2 przypadki tego, co podobno nazywa się agresją przeniesioną - Kicia siedząc na balkonie wyczuła przechodzącego pod balkonem (mieszkamy na parterze) innego kota i nie mogąc się wydostać, wpadła w szał i zaczęła gryźć. Używaliśmy Feliway i teraz jest już lepiej, tzn. zauważyłam, że jeśli jest taka zniechęcona i np. nie chce żeby ją głaskać czy się bawić, to prędzej się schowa, ucieknie niż zaatakuje. Czasem po prostu również "odsuwa" od siebie rękę człowieka, ale bez pazurów. Jesteśmy dobrej myśli, bo teraz w 9 przypadkach na 10 jest totalnie przymilna i kochana, lubi głaskanie i przytulanie. Ale początki były ciężkie ;)

Edit: kicia ma prawie 6 lat.

ach selma
Piękność z charrrakterem
z opisu wynika że kota rokuje-skoro odsunie rekę to nie jest zle.
gdyby coś się działo to na forum jest ryśka-która dobiera krople Bacha
http://www.kropelkowo.pl/
korzystałam z jej pomocy
wyprowadziłam na prostą kotkę agresorkę, i kota sikacza
polecam
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw lis 08, 2012 10:29 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

Dziękuję, będziemy pamiętać na wypadek jakby coś się działo a Feliway nie pomagał. Niestety podejrzewam, że będzie tak, że kicia będzie jednak otrzymywać mniej zainteresowania z naszej strony niż do tej pory, ale na szczęście zawsze możemy się podzielić, tj. ja bawię dziecko a mąż kota a potem na odwrót ;) poważnych problemów nie przewiduję.

marta-ef

Post » Czw lis 08, 2012 11:26 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

jedną z moich kotów bardzo ładnie wyciszał RC Calm
też polecam
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw lis 08, 2012 11:30 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

A nie jest trochę tak, że RC Calm trochę jednak uzależnia koty? ;) słyszałam różne opinie, również takie, że koty nie chcą potem już nic innego..

marta-ef

Post » Czw lis 08, 2012 11:34 Re: Schronisko KRK - najpilniej do domu Basza, Bączek i koci

sama nie wiem
Moje rownie chetnie wsuwaja rc calm jak i inne karmy,
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

[poprzednia][następna]