Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lis 08, 2012 9:25 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

A widziałaś kiedyś kota złotego charakteru, który odmawia posiłków jeżeli w miseczce nie ma tego pożywienia na które ma akurat ochotę a trafienie w gust jaśniepana jest jak ruletka :evil:
dwa dni na topie jest Bozita, później jest niejadalna za to rarytasem jest Sheba, która traci swój smak po kolejnym dniu a różowa paskuda liczy na to że ktoś go czymś zaskoczy - szczególnie w okolicach 3-5 w nocy :evil:

Za to ciotka Sarabka robi zawodowo porządki w domu 8)
Kiedy ja się za bardzo nakręcam zagląda mi w oczy i mruczy "uspokój się" kładąc przy okazji na mnie łapkę
a kiedy różowo-niebieskie zaczynają się za bardzo kotłosić i pyskować zeskakuje między nich z krótkim pchyknięciem "spokój mi tu" i towarzystwo zaraz się rozchodzi 8O
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw lis 08, 2012 9:33 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Co się dziwisz Simbusiowi, a Ty byś chciała codziennie jeść to samo? Dieta musi być zróżnicowana! :twisted: :mrgreen:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Czw lis 08, 2012 9:34 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

maggia pisze:Co się dziwisz Simbusiowi, a Ty byś chciała codziennie jeść to samo? Dieta musi być zróżnicowana! :twisted: :mrgreen:

Wlasnie :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw lis 08, 2012 9:55 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Dieta jest zróżnicowana, mokre ma różne smaki w różnych konfiguracjach z galaretką, z sosikiem, bez niczego itp
Ale ksieciunia ulubionym tekstem jest "nie mam na to ochoty, zaskocz mnie czymś innym"

Za to Tika ma wyraźnie sprecyzowane gusta żywieniowe - suche RC kitten i Bozzita niezależnie od smaku
a kiedy dostaje do miseczki coś innego, zerknie, powącha, nawet spróbuje a później spogląda na mnie z tą słodką minką
"nawet fajne, a gdzie moje jedzonko?"

Tylko Sarabka nie wymyśla i jedzenie to jedzenie - najlepiej żeby było suche i dużo 8)

czarna.wdowa

Post » Czw lis 08, 2012 11:06 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Bo Sarabka grzeczna jest i nie wybrzydza, o! :mrgreen:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw lis 08, 2012 11:29 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Powinno być
Bo Sarabka jest gruba i dąży do osiągnięcia idealnego kształtu kuli :evil:

czarna.wdowa

Post » Czw lis 08, 2012 12:11 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Oj tam, czepiasz się :twisted:

U mnie większość do tego dąży i żyję 8)
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt lis 09, 2012 9:39 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Ale Ty masz małe devonki z niedowagą a nie 6kg kluski na krótkich łapkach :twisted:

Wczoraj w nocy Tika zafundowała mi rozrywkę
Ledwie zasnęłam obudziło mnie wołanie Młodego żebym szybko przyszła do jego pokoju
otóż mały koteczek narobił do wanny > ufajdał sobie łapki > wytarł je o brzeg wanny > a wychodząc ufajdał sobie o to kryzę i brzuch :roll:
Pranie kot i mycie podłogi w środku nocy wrażeniem bezcennym :evil:

czarna.wdowa

Post » Sob lis 10, 2012 22:15 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

No tak :lol: Chciało się mieć koty to nie ma bata, swoje trzeba odcierpieć :wink:
To Różowy faktycznie księciunio z jedzeniem :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pon lis 12, 2012 8:36 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

W sobotę Jek obserwowała malutki dżihad w wykonaniu Różowego - obie mamy piękne ślady
zastanawiam się już czy nie zrobić obdukcji i nie wydziedziczyć Szanownego Pana :evil:
Ale wczoraj wieczorem Księciunio był tak słodki że porzuciłam tą myśl 8)

czarna.wdowa

Post » Śro lis 14, 2012 9:04 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Sarabka ma podniesione parametry trzustkowe
Cała reszta morfologii w normie - nawet eozynofile w ilościach śladowych
Mieliśmy wczoraj USG - znalezienie trzustki wśród zwałów tłuszczu zajęło sporo czasu ale trzustka wyglada normalnie tylko kładzie się na nią jakiś cień a w związku z tym że mimo postu od rana żołądek był nadal pełny to będziemy ponawiać badanie za 2 tygodnie
Szukam jakiejś karmy light z dużą ilością włókniny - lub błonnika który można podawać bez rozrabiania z wodą

czarna.wdowa

Post » Nie lis 18, 2012 17:51 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Co do karmy nie podpowiem.
Pozdrawiamy różowo-niebiesko-czarne :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Śro lis 21, 2012 22:52 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

pozdrawiamy :piwa:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw lis 22, 2012 9:24 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Sarabka już na nowej karmie - najbardziej odpowiedni był Hills r/d
Pan Simbo dziś obraził się że Łapka jada coś innego niż on :roll:

Niestety nie jedziemy z Tiką na wystawę w Warszawie 1-2 grudnia :(
Moja uczelnia robi jakieś dziwne akcje i musze byc na miejscu a taką miałam ochotę :evil:

czarna.wdowa

Post » Czw lis 22, 2012 9:33 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

czarna.wdowa pisze:Sarabka już na nowej karmie - najbardziej odpowiedni był Hills r/d
Pan Simbo dziś obraził się że Łapka jada coś innego niż on :roll:

Niestety nie jedziemy z Tiką na wystawę w Warszawie 1-2 grudnia :(
Moja uczelnia robi jakieś dziwne akcje i musze byc na miejscu a taką miałam ochotę :evil:

Nie Ty jedna :evil: !!!!

Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło - popracujemy trochę, skoro już będziesz miała kierowcę :wink: !

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

[poprzednia][następna]